Aftonbladet, 1996-07-14, 1996-07-28, 1996-09-22Här kommer några insändare till Malena Ivarssons frågespalt i Aftonbladet
Aftonbladet 1996-07-14:
Jag vill få smisk av den man jag älskar


Ända tills jag var 16 år, fick jag ofta smisk av min far då jag varit olydig. Trots att det var kränkande upptäckte jag tidigt att det också gav mig lustkänslor. Han slog aldrig särskilt hårt utan det hela blev mer en ritual med förmaningstal, att hämta "smiskredskap" och att placera mig över hans knä. Jag framkallade med flit anledningar för honom att aga mig. Genom att åter få underkasta mig en mans vilja precis som när jag var barn skulle jag idag uppnå den högsta sexuella lyckan. Helst vill jag förstås att den jag älskar intuitivt ska förstå, så att jag slipper be om det. Men hittills har jag inte fått uppleva det i något förhållande. Min fråga till dig är: Vågar jag svara på kontaktannonser från män som vill smiska - eller fortsätta drömma? Är väl inte ensam om detta, men vad ska jag göra?
"Olydig kvinna"

Det bästa är om du kan ta initiativ till rollspel med en ordinarie partner som du känner och litar på. Att träffa någon anonymt via kontaktannonser är att ta en alltför stor risk. Däremot kan du exempelvis ringa restaurang Hjärter Dam, som har vissa kvällar vikta för SM-träffar. Det är mycket säkrare att träffas på ett offentligt ställe än via annonser.


Aftonbladet 1996-07-28:
Jag längtar efter att bli agad med björkris


Hjälp en genomblyg osäker flicka. Det jag talar om tycks vara vanligare än jag först insåg. Saken är den att jag vill ha smisk, helst av en äldre herre. Jag har haft brevkontakt med en man i 50-årsåldern. Han erbjuder sig att vara min både stränge och ömme far som tycker om sin dotter både före och efter agan. Agan kommer att ske med hand eller vid svårare olydnad med björkris. Jag brinner av lust att göra det här. Frågan är om jag är knäpp. Snart fyller jag år, mest av allt önskar jag en risbastu.
"Anna"

Lusten att få en risbastu, lusten att ge en, är ett sätt att hantera aggressivitet. Jag tror att om man är medveten om kopplingen mellan aggressivitet och sexualitet så är det något positivt. Jag kan till och med tänka mig att många som leker S/M-lekar har färre olösta konflikter, så du är inte knäpp. Men här måste jag höja ett varnande pekfinger.

Det absolut viktigaste är att man förstår varandra, litar på varandra, respekterar varandra och lyssnar till varandras behov och känslor. Annars kan det hela urarta. Det är också viktigt att det är du som styr hela risbastun och sätter gränsen. Att träffa någon via kontaktannons innebär en risk att råka illa ut eftersom du ju inte alls vet något om mannen. Han kan ju vara knäpp. Träffa honom därför inte ensam första gången utan stäm träff med honom på en restaurang och ha en väninna med dig så att du kan bilda dig en uppfattning om honom. Allra säkrast är att genomföra din fantasi med en pojkvän du har en trygg relation med.


Aftonbladet 1996-09-22:
Hur vanligt är det med smisk-lekar?


Jag är en 40-åring som träffar en 19-årig tjej ganska regelbundet och har en sexuell relation av lite annorlunda slag. Jag ger henne smisk på stjärten. Varje gång talar hon om "olydiga saker" hon gjort sen sist. Hon säger att sedan hennes föräldrar för bara några år sedan upphörde med att ge henne smisk, vid förseelser, så har hon ett stort behov av en sträng pappa som då och då tillrättavisar henne, "annars flippar hon ut". Men nu undrar jag hur vanligt det är med denna sexuella lek?
"Skorpion"

Bestraffning i olika former tillhör de vanligaste sexuella fantasierna hos både män och kvinnor, vilket märks på alla de kontaktannonser där människor söker någon som kan "uppfostra" dem. Vi vet inte hur många som verkligen iscensätter det här. (Kinsey nämner mellan 5-10 procent.) Lekar med bestraffning kan vara roliga, erotiska och till och med terapeutiska. Men båda måste vilja. Annars är det en brottslig och avskyvärd handling. Även att slå barn är en brottslig handling. Din partner berättar att hon fått stryk som liten av sina föräldrar. Det är kanske något du borde ta upp med henne.

NyareÄldre