Aftonbladet, 1995-12-05artikel i Aftonbladet 1995-12-05


Jag var TV-chefens sexslavEn före detta chef på Sveriges Television har piskat kvinnor och filmat våldsscener i en hemlig tortyrkammare. Justitiekanslern överväger nu att åtala honom för olaga våldsskildring. En kvinna som levt som mannens sexslav berättar för Aftonbladet hur hon sålts till olika män i tortyrkammaren. Mannen har levt ett dubbelliv. Han gjorde karriär på Sveriges Television och har jobbat med flera mycket kända TV-profiler under sin tid som chef. Ingen i TV-huset har känt till hans privatliv med tortyrkammare och en privat sexslav. Tidigare i år dömdes han för koppleri efter att ha sålt kvinnor till olika män i sin tortyrkammare. Anna, som egentligen heter någonting annat, har i flera år levt som TV-chefens sexslav. De träffades genom en kontaktannons i Dagens Nyheter: - Vi var ihop i flera år, säger hon. TV-chefen har bott i en villa i en förort till Stockholm. På tomten har han haft en stuga som inretts till tortyrkammare.


Det var män av alla sorter


Han sålde Anna och en annan kvinna till en rad olika män. Ibland var han med i tortyrkammaren och ibland fick kvinnorna vara ensamma med kunderna. Anna, som är född på 50-talet, vet i dag inte hur många män hon har tagit emot under åren. - Det var alla kategorier. Det var kaptener, arbetare, journalister, ja alla yrken alltså. Enligt programmet "Sista upplagan" i TV 3 har en adlig man med kontakter i det svenska kungahuset varit en av de mest frekventa kunderna. - Jag vet vem de menar, säger Anna. - Han var bara intresserad att ge smisk på stjärten. TV-chefen tog från 500 kronor och uppåt för en stund med sina sexslavar i tortyrkammaren. - Han tyckte att han tog betalt för hyran och den här stugan som vi var i, säger Anna. Hon berättar att TV-chefen hade lagt ner mycket pengar på redskap och utrustning i tortyrkammaren. - Ja, han hade inrett den med piskor, en bänk, ett kors som man kunde bindas upp på och stora speglar. Hur mycket fick du per kund? - Det där är känsligt.


Märkena gick bort snabbt


Men du fick väl någonting? - Ja, det fick jag och det var en extra slant till mig för jag hade ganska dålig ekonomi. Anna berättar att hon har klarat sig utan allvarliga skador: - Jag fick märken, men de gick över efter en halvtimme. - Men jag såg en bild där han hade piskat en tjej som fick jättemycket märken. Han sa själv att man skulle kunna tro att hon hade blivit slagen mycket, men det hade hon inte, menade han. Det var när den stora barnporrhärvan i Norrköping rullades upp som TV-chefen avslöjades. Han hade bjudit ut sina våldsfilmer till försäljning. Polisen upptäckte kort efteråt TV-chefens tortyrkammare och att han sålde kvinnor till olika män. Den 15 februari i år dömdes han till villkorlig dom för koppleri.


Det kanske gick lite väl långt


Kammarrättsassessor Anders Lindgren granskar nu materialet och justitiekanslern överväger att åtala TV-chefen för olaga våldsskildring: - Ett beslut kommer att fattas före årsskiftet, säger Anders Lindgren. Anna berättar att hon aldrig tvingades att ta emot kunder utan ställde upp frivilligt. - Jag ångrar det inte, även om det kanske gick lite väl långt. Det var ibland psykiskt jobbigt att ta emot olika kunder, menar hon: - I och med att man inte kände dem så kunde det ibland kännas lite affärsmässigt. Det var inte så mycket känslor med ibland och det har jag lite svårt för.

NyareÄldre