Smiskad med min bästa väninna 1

Jag heter Maria och ska berätta vad som hände i min ungdom.

Det var sommaren 78, jag och min bästa kompis Lena hade dagen innan bestämt oss för att åka och bada idag. Vi var båda 15 år och vi hade sommarlov. Jag hoppade på cykeln och trampade iväg mot Lena som bodde en bit bort, jag ringde på dörren och efter en stund öppnade lena och släppte in mej. Det märktes att hon var på dåligt humör, det blir nog inget bad för mej idag sa hon. Jag fick en jävla massa stryk igår. Oj då svarade jag, jag visste att lena ofta fick stryk hemma. Vi gick upp till Lenas rum, hon var ensam hemma. Men varför kan du inte följa med och bada undrade jag? Jag är alldeles röd om baken svarade Lena, alla kommer att se det. Det kan väl inte vara så farligt dagen efter sa jag, du har inte fått stryk av morsan svarade Lena. Äh svarade jag, få se hur det ser ut. Lena drog upp kjolen och jag blev riktigt snopen när jag såg hennes bak, hon hade trosor på sig men det man såg utanför trosorna var fortfarande riktigt rött och det fortsatte en bit ner på låren. Oj då sa jag, det var en riktig omgång du fått. Ja svarade Lena retade upp morsan ordentligt, hon hade nog planerat att ge mej en omgång för hon hade ett björkris redo. Själv hade jag aldrig fått stryk så jag brukade vara fascinerad av att höra Lena berätta när hon fått en omgång, vi hade varit bästa kompisar länge så vi hade inga hemligheter för varandra. Vad tråkigt att du fått så mycket stryk, det måste gjort väldigt ont sa jag med förhoppningen att Lena skulle berätta mera. Hon nickade. Det är så jävla pinsamt också, att morsan drar ner byxorna på mej och drar upp mej över knät. Jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, kände att jag rodnad. Jag vet inte varför men det kändes på något sätt lockande. Lena såg att jag rodnade och fnissade lite. Vi pratade inte mer om det utan vi gick in till stan i stället.

Någon vecka senare var det bestämt att jag skulle bo hos Lena några dagar när mina föräldrar var bortresta. Andra dagen var jag och Lena på stan, vi stod och pratade med några killar. Dom bjöd på cigaretter och vi ville känna oss stora och tuffa och tog varsin cigarett. Det gick inget vidare att röka, både Lena och jag började omgående hosta medan killarna stod och skrattade åt oss. Vad vi inte visste var att Lenas moster hade sett oss och det dröjde inte länge fören Lenas mamma också hade fått reda på att vi stått på stan och rökt med äldre killar.

Vi kom hem före Lenas mamma och inget ont anande satt vi på Lenas rum och bläddrade i veckotidningar och lyssnade på skivor.

Det smäller till i dörren på nedervåningen och vi hör bestämda steg i trappan, upp flyger dörren och in kommer Lenas mamma rosenrasande.

Hon börjar skälla över att hon fått höra ”på stan” att vi stått på stan och rökt med äldre killar.

Hon går ut från rummet men kommer tillbaka med en gång och med sig har hon björkriset.

Hon sätter sig på Lenas säng och säger till Lena att det är bara att dra ner underbyxorna, Lena som varit med förr vet att det inte är någon ide att försöka slippa utan gör som hon blir tillsagd. Sen åker Lena utan pardon upp över knät, sen åker klänningen upp över rumpan och Lenas mamma tar ett bestämt tag om lena med ena handen medan den andra börjar smiska Lenas nakna rumpa med riset. Det tar inte lång stund innan Lena börjar gråta men smisket fortsätter en bra stund medans Lenas rumpa blir alt rödare.

Under smisket stod jag nästan som förstenad utan att veta vart jag skulle ta vägen. Det kändes pinsamt men ändå fascinerande och pirrigt att se Lena få stryk. Hon låg stilla över sin mammas knä under hela tiden fast hon hulkade och grät. Hon visste nog att det bara blev värre om hon konstrade. Och jag stod bara några meter ifrån och såg allt.

Till slut tyckte Lenas mamma att hon fått nog och slutade smiska, en rödgråten Lena kravlade sig upp och la sig på magen i sängen och fortsatte hulka. Det måste ha varit fruktansvärt pinsamt att jag sett alltihopa, jag tyckte synd om henne. Men mina tankar blev abrupt avbrutna av Lenas mamma. Jaha Maria, vad ska vi göra med dej då. Jag får nog berätta för dina föräldrar vad du gjort så får dom ta itu med det när dom kommer hem. Eller så tar vi itu med det med en gång eller vad tycker du. Jag blev alldeles kall samtidigt som jag rodnade, om jag lät henne berätta för mina föräldrar skulle jag förmodligen klara mig lindrigt undan. Men jag hade alltid varit fascinerad av att Lena fick stryk och förmodligen skulle det påverka min och Lenas relation om jag kom så billigt undan samtidigt som jag sett allt.

Jag stammar fram, hur menar tant. Hur tant menar svarar Lenas mamma barskt, hon hade inte fyllt 40 ännu så hon gillade nog inte att bli kallad tant! Jag menar att jag antingen berättar för dina föräldrar eller så får du komma hit och för samma behandling som Lena så kan det bli vår hemlighet.

Jag kände hur kinderna rodnade, och jag stammade fram att jag nog inte var så van som Lena att få stryk. Lenas mamma log emot mej och skrockade, ja då får jag väl ta det lite försiktigt i börja då. Seså, av med underbyxorna och kom hit. Det kändes skönt att hon bestämt sig så jag slapp fundera mer på det. Jag hade en klump i halsen men jag gjorde som jag blev tillsagd och drog av mej underbyxorna jag hade under kjolen. Lenas mamma tog tag i min hand och drog bestämt upp mej över sitt knä. Precis som för lena åkte kjolen upp och där låg jag med naken rumpa. Det kändes obehagligt men ändå pirrigt. Lenas mamma var en vacker kvinna, hon hade en kort kjol på sig och jag kände hennes varma ben under mej där jag låg helt utlämnad. Jag han inte fundera mer fören jag känner att hon lägger mej tillrätta och sen tar det bara någon sekund innan första dasken kommer. Det tog någon sekund innan smärtan kom men sen fortsätter daskarna smattra över mina skinkor. Jag börjar gråta nästan med en gång, det svider så i rumpan och då får jag ändå bara smäll med handen. Efter en stund slutar hon, och jag pustar ut och trodde et var över men jag hade fel. Nu ska du få några daskar till med riset så du vet hur det känns. Innan jag hinner reagera har hon bytt till riset och det träffar nu min redan ömma bak, jag skriker till och börjar storgråta. Det var mycket värre än handsmisk. Det kommer en snabb serie med riset som träffar mina båda skinkor men även en bit ner på låren medan jag storbölar.

Till slut tyckte hon att det var nog och slutade smiska och jag fick resa på mig.

Nu får jag hoppas att ni lärt er något, nu går jag och fixar lite fika. Jag ropar när det är klart.

När hon gått ut från rummet kryper jag ihop bredvid lena i sängen, hon torkar bort en tår från min kind och jag får en kram av henne. Vi ligger med armarna om varandra en lång stund innan Lenas mamma ropar att nu är det fika.

Vi går ner till köket och där står hon i sin korta kjol och snäva topp. Hon hade snygga och långa ben. Jag undrar hur mycket stryk hon fick när hon växte upp, men det är en annan historia.

Jag har fixat varm choklad och ostmackor till er, kom och sätt er. Eller ni kanske vill stå upp sa hon och log samtidigt som hon tog oss båda i en stor kram. Hon var en var och kärleksfull kvinna iallafall.

NyareÄldre