Grannarna

I min förra bostad, (har nyss flyttat) hade jag ett par nyinflyttade unga grannar (i lägenhet) där mannen smiskade sin kvinna då och då. Eller ja, det lät i alla fall som det, ljudisoleringen där var så dålig att det typ hörs tydligt om man nyser högt. Det lät precis som smisk, kunde inte va nåt annat, en massa klatschljud som pågick en riktigt lång stund och så skrek och grät hon. Kunde liksom se hur han lagt henne över knät.

Problemet var detta - hur visste man om det var kvinnomisshandel eller ej? Kunde ju inte direkt gå över och fråga "smiskar du din tjej? är hon med på det?" Eller har dom typ traditionella gammeldags könsroller där hon accepterar smisk ibland även om hon protesterar när hon får det? Kunde väl inte heller fråga henne; får du smisk ibland av din kille? Själv hade jag ju aldrig erkänt det om det var jag. Så pinsamt.

Hon skrek ordentligt, så man blev lite orolig. Men när man möttes i porten eller hissen såg hon glad ut och dom såg glada ut tillsammans. Ett sånt där vackert par, han skitsnygg absolut ett blickfång och hon verkligen jättesöt.

En gång när jag hade hört det en tidig kväll vid 7 tiden. Något senare blev det rökutveckling vår portuppgång, det hade brunnit i soprummet och alla var tvungna att lämna lägenheterna jättefort. Då kom hon ut i pyjamas, han i skjorta och slips. Jag som hört smisket lite tidigare tänkte ju direkt att hon fått gå och lägga sig efteråt. Hon såg ut som hon skämdes. När alla fick gå hem igen efter en stund fick hon väl gå till sängs igen (med svidande stjärt) medan han typ kollade på sport på TV eller nåt. Kunde inte tänka på nåt annat än att hon nyss just fått smisk och måste haft stora rodnader under pyjamasbyxorna på skinkorna. Tyckte synd om henne men kunde inte låta bli att tycka att hon var söt i det där undergivna och han spännande på ett sexigt sätt. Rätt sjukt men sexualitetens känslor äro outgrundliga. Medan alla pratade om branden som uppstått och som dom släckte snabbt. Han höll om henne och hon tittade inte nån i ögonen.

Efteråt har jag funderat på om dom fattat att jag hört när hon brukade få smisk. Att det eggade honom. Han "kollade" klart in mig med blicken när vi sågs. Sånt man ser hur killar ser på en. Hon kanske också fattade det och tyckte det var jättepinsamt. Eller också var det lite eggande för henne också. Men då borde dom vara skraja för att någon skulle anmäla honom för kvinnomisshandel fast det "bara" rörde sig om smisk? Jag får väl aldrig svar men hon får antagligen fortfarande smisk ibland vare sig hon går med på det eller ej. Sen läser man om sånt här och det är kanske vanligare än man tror att tjejer får smisk av sina män. Och tycker det är ok av olika anledningar eller för att det funkar i deras relation eller nåt.

NyareÄldre