Smisk som utbytesstudent

Jag var 16 år och bodde ett år i Alabama. Utbytesstudent. Det stora äventyret. Jag var en halv-latinsk tjej (pappa från Ecuador) som bodde hos en familj som nyss hade enda dottern utflyttad så jag fick ta över hennes flickrum.

Hemma var jag ganska hårt hållen av mina föräldrar och samtidigt hade jag ganska dålig självkänsla. Nu när jag var i USA började jag vara med killar mycket mer än i Sverige. Samtidigt var 16-17 åringar jag mötte mycket barnsligare än hemma.

Till exempel började mina tjejkompisar prata om "spanking" vid ett tillfälle. Alltså smisk på stjärten. De berättade som om det vore hur normalt som helst att de fortfarande fick smisk hemma ibland av sina mammor. Min bästa kompis som har en tvillingsyrra berättade att alldeles nyligen hade de två tvillingsyrrorna bråkat och ställt till med jättemycket drama hemma så deras mamma blev jättearg och utdelade smisk till dem båda. Något hon inte gjorde annars.

Själv fick jag uppleva det i slutet av min vistelse. Jag hade varit med en kille och var livrädd för att jag blivit med barn. Jag var hemma hos min värdfamilj och bläddrade i en tidning som handlade om graviditet och aborter.

När min värdmamma kom hem frågade hon varför jag bläddrade och läste dessa artiklar och reportage. Jag sa att jag bara var nyfiken. Hon frågade om jag var orolig att jag var med barn och då svarade jag som det var att jag nyligen gjort en grav-test så jag var inte orolig. Då sa hon att eftersom jag gjorde sådana tester så berodde det ju på att jag uppträdde olämpligt och hade sex med killar och gjorde tatueringar utan tillåtelse från mina föräldrar och att jag inte var där för det utan för att plugga engelska och studera. Jag kände mig jättedum och skamsen. Hon fortsatte och var väldigt upprörd över mitt lösaktiga och alltför "fria" beteende och att hon inte accepterade detta om jag skulle få bo kvar.

Jag bad om ursäkt och lovade att skärpa mig men hon tyckte att jag behövde "a good spanking". Smisk på stjärten!!! Det kan nog vara svårt för läsare att förstå hur jag kunde låta det ske och inte bara stack därifrån men min dåliga självkänsla gjorde att jag bara kände mig skyldig, att jag förtjänade straff och att jag borde få det precis som andra tjejer fick i området där jag bodde. Jag fick lägga mig över hennes knä fortfarande med stövlarna på. Hon drog upp klänningen. Under hade jag string så det kändes så naket och förnedrande och GUD vad jag skämdes ända in i djupet. Så smiskade hon mig med handen jättehårt och jättelänge medan hon gav mig förmaningar. Det gjorde så ont och jag grät hela tiden. Sen blev jag förlåten och allt var bra igen men allt blev ändå så annorlunda i mig själv. Jag var plötsligt en tjej som förtjänade smisk fast jag skulle fylla 17 och jag bara gick och tänkte på hur jag skulle göra för att inte få det igen.

smisk

Det är enda gången jag fått smisk men jag minns fortfarande förnedringen, skammen hur röda och uppvärmda mina skinkor blev och var i timmar efteråt och att jag inte kunde sitta ned resten av dagen. Där jag bodde var denna händelse inte alls ovanlig. Tjejer räknas aldrig bli för gamla för att få smäll i delar av konservativa USA och de blir jätteförvånade när man berättar att man inte får det hemma i Sverige och att det är förbjudet.

NyareÄldre