Lina besöker en kompis

Sommaren 2017 tillbringade Lina tio dagar ensam med sin kompis Hanna på Hannas (föräldrars) sommarställe på Gotland.

Lina och Hanna var båda 30 år och fick alltså vara tillsammans utan sina män under denna tid vilket kändes som en välbehövlig frihet. Samtidigt en möjlighet att få prata av sig med en massa tjejsnack, löpträna tillsammans och laga vegomat ihop. De hade inte känt varandra länge men funnit varandra på en utbildning de hamnat på för två år sedan. Hanna hade brunt långt hår oftast uppsatt i tofsar, hon var söt och nästan alltid glad och lite galet sprallig. Lite småtokig med lite småländsk dialekt och de kunde fnissa mycket ihop med eller utan vitt vin. Hannas man var bortrest på fiske resa med några av hans kompisar och Linas Niklas var i USA på jobb. Det var fina dagar, sol varje dag och det blev solbadande nakna bakom några klippor och det blev en del ridning. Det fanns ett stall i närheten och hästar och Lina hade därför tagit med ridbyxor, hjälm och stövlar. Det kändes som om de var två tonåriga ridtjejer igen när de stod i stallet och ryktade och när de red iväg. Det var bara ridlärare som fattades. Men friheten var total. Två vackra kvinnor på vackra hästar utan sina mäns tyglar som fred fritt och nästan ohämmat.

smisk

De pratade en del om sina män som de båda var stolta över men beklagade sig också för varandra över alla måsten och de lite överbeskyddande männen. Lina beklagade sig över att hon alltid måste fråga Niklas när hon ville ut med kompisar. Hanna kände igen problemet. Dagarna gick och näst sista dagen på Linas vistelse skulle Hannas man komma tillbaka. Det var något surt som hade uppstått mellan Hanna och hennes man, det hade Lina hört på telefonsamtalen men Hanna slog bort det. Lina uppfattade det som att Hannas man förväntade sig att hon skulle vara i Stockholm när han kom tillbaka, och så var kanske bestämt men Hanna hade ändrat planerna efter eget huvud när hon visste att Lina hade ledigt samma tid och hälsade på. Han hade tydligen andra planer och var inte alls inne på att komma till ön när han kom tillbaka.


Lina kunde känna att frostigheten fanns kvar mellan dem när han kom fast han spelade trevlig och nyfiken på Lina. Han var en vältränad vacker man, höga kindknotor och vackra blå ögon och ett charmigt leende. Lina blev lite blyg inför vackra män, visste inte var hon skulle fästa blicken för hon vågade inte stanna med blicken på det förbjudna ögongodiset som tillhörde hennes kompis. Det var inte svårt att fatta varför Hanna valt denna man bland alla som måste uppvaktat henne, för själv drogs förmodligen killar till henne som bin till honung. De åt middag i denna stämning som kändes lite outtalad. Sen badade de bastu, Linas hjärta tog en dubbelvolt när Hanna föreslog det, att vara naken inför Hannas man kändes väldigt privat. Hanna och Lina hade tillbringar dagarna på stranden nakna inför varandra men just inför ett äkta par så det blev mycket handdukar för att skyla sig, något inte Hannas man bekymrade sig över.. Det blev betydligt svårare när man skulle vada ut i havet på vassa stenar, naken inför en man. En annans man. Lina kunde inte låta bli att kasta blickar på den stiliga manskroppen som han nästan stolt visade upp. (Hans kuk var nog den största Lina hade sett och hur skulle den då se ut i ett annat tillstånd, tänkte Lina som nästan kippade efter andan när hennes blick föll mot det han hade mellan benen när han reste sig och skyfflade vatten på kaminen. Niklas var en underbar älskare och hans stånd kändes kunde också vara ett vackert synintryck med den här mannens var extra-extra large absolut. Det var svårt att INTE titta på det ställe hon inte fick titta på. Det kändes som om han var medveten om hennes förlägenhet inför hans stolthet. Kanske Hanna också förstod Linas förlägenhet och föreslog för sin man att bada före dom andra.


Det blev sent och Hannas man gick och la sig tidigare än kvinnorna, lite demonstrativt. Det såg ut som om han var angelägen om att vara ensam med Hanna, men Hanna tog ingen notis om det, ville tillbringa sista kvällen Lina var där med henne. Lina tänkte väl samma sak. De ska snart få varandra ändå tänkte hon och synintrycket från deras "familjelycka" fladdrade förbi minnet igen. Hon rodnade lite över att hon inte kunde släppa minnet av den där kuken hennes man bar på.


När de till slut gick och la sig somnade Lina direkt tung av vin och god mat. Hon vaknade en stund senare av röster från parets sovrum. Det var mest Hannas man som pratade och han lät arg, uppläxande. Hannas röst hördes också, mer trotsigt försvarande då och då. Sen blev det en paus varefter ljudet istället för röster ersattes av ett högljutt rytmiskt klatschande! Det fortsatte och fortsatte utan uppehåll..
Hanna fick smisk!

Nej hon drömde inte. Hennes kompis Hanna fick verkligen smisk på bara stjärten av sin man!
Hon försökte höra en kvinnas naturliga protester, reaktioner på smärtan, vädjanden eller ens gråt men från Hannas röst hördes inget. Förmodligen var hon besluten att ta bestraffningen utan ett ljud!


Lina kunde känna hur hjärtat bultade och hon blev klarvaken på nolltid. Det konstiga var att hon egentligen inte var förvånad. Det hängde liksom i luften, men det var första gången hon var med, även om det bara vara inom hörhåll när en annan tjej fick smisk på stjärten! Hon hade pratat om sånt med väninnor, med andra hon kunde dela denna förödmjukande erfarenhet med och just med dessa kvinnor vågade hon märkligt nog prata om fördelarna det fanns med det. Med dessa stackars "medsystrar hade hon märkt att det inte alls enbart var beklaganden eller erfarenheter som sökte medlidande, utan där fanns otroligt nog en stolthet att ha en riktig karl i huset och i sängen. Kanske fungerar vi så, tänkte Lina då, att i misär söker människor sällskap och i ofrihet och fysisk bestraffning på stjärten letar kvinnor efter fördelar. Så behöver man inte göra något åt det, typ skiljas från någon man älskar.


Hon visste att det nuförtiden till och med var en vanlig händelse i de flesta par vars man anammat denna urgamla "metod" som ansåg vara till relationens, eller äktenskapets fördel. Även om kvinnokampen i och med detta fått ta ett rejält kliv tillbaka. Ordet "lyda" sin man" var plötsligt ett vanligt uttryck i relationsspalter och tjej och kvinnoprat, precis som de barnsliga orden "smäll" och "smisk" och då i sammanhang som inte handlade om olydiga tonårsflickor som skulle uppfostras, utan om bestraffning av vuxna kvinnor! Smällandet på Hannas stjärt tog en paus och återigen var det bara Hannas mans röst som hördes. Lina kunde inte uppfatta vad som sades men rösten lät bestämd, lugnt befallande och auktoritär på ett manligt sätt. Sedan återupptogs klatschandet igen i lika högt tempo.


Lina kände ett starkt systerligt medlidande förstås, just när hon trodde att det skulle vara över så började Hannas mans handflata igen, hon jämförde rytmen på smiskande med det hon själv brukade få av Niklas. Alla män (eller stränga mammor för den delen) smiskar tjejer på olika sätt och för varje par ser det bara lite annorlunda ut, tänkte hon men det mesta sker ju ändå på samma sätt tänkte hon vidare. Hon såg bilden av Hanna ligga tvärsöver sin mans knä på sängen med linnet uppdraget och hennes runda perfekta solbadade stjärt hon sett en del de senaste dagarna, blottad, utlämnad åt sin man och sårbar. Hon kunde se framför sig hur den antog en allt rödare nyans medan hon sprattlade med benen och knöt sina händer som kanske höll om en kudde. Allt medan hennes mans stora kraftiga handflata gjorde sitt jobb på en olydig fru som ångrade och lovade att aldrig göra om "det" etc. Lina hade ju erfarenhet av att få smäll av sin egen mamma under hela uppväxten och det såg ju också ut på samma sätt över knät, men hennes mamma hade nog ett ännu ettrigare och pepprigare tempo och hade sina egna pauser mitt i agan. Men annars var det på något sätt en universell bild, någon av kvinnokön liggandes över ett knä för att bestraffas. Hur många bilder och filmer och erfarenheter fanns det inte!


Men det var inte bara medlidande. Det var lite upphetsande också, det måste hon erkänna. Att höra hennes söta kompis få smäll på stjärten på fullaste allvar av sin vackre man. Den bortskämda prinsessan som får smisk av sin hemkomne prins när hon försummar honom! För att hon förtjänat det uppenbarligen, hon hade faktiskt ignorerat honom under kvällen och ändrat planerna utan att be om lov. Nuförtiden fick ju alla kvinnor "be om lov" för saker av sina män, vad man än tyckte om den saken. Lina kände sig medskyldig till att Hanna fick smisk. Han borde kanske gett oss båda två, tänkte hon medan klatscharna i rummet bredvid på nytt satte igång efter en mindre paus med manligt förmanande prat Hon märkte att även den tanken var mer upphetsande än skrämmande.


Nu tog det äntligen tog slut. Hannas man smiskade lika grundligt och länge som både Niklas och Linas mamma, hon kom tydligen inte undan med mindre, och så föll tystnaden. Lina försökte höra om hon kunde höra Hannas snyftande åtminstone. Det där barnsliga ofrivilliga snyftandet vi flickor ofrivilligt håller på med i efter-dyningen av bestraffningen. Medan vi försiktigt försiktigt rör vid våra "glödheta skrikande av sveda - skinkor", tänkte Lina. Aldrig blir vi som små olydiga flickor som just då, snyftandes snörvlandes mot våra mäns bröst som nu omfamnar oss för förlåtelse och tröst. Jo nu kunde hon nog höra att Hanna snyftade efter återhållen tyst gråt.


Lina låg klarvaken och märkte att hennes hand hade sökt sig mellan hennes ben och så smekte hon sig själv med bilderna kvar av sin stackars väninna som blivit så grundligt, men rättvist smälld. Tidsandan hade även gjort detta med henne! Istället för att bli upprörd över att en man använde sin överlägsna styrka och agar sin kvinna på ett sånt förnedrande och barnsligt sätt, så försvarar hon hans rätt att göra det! Ett kvinnligt Stockholms-syndrom?


Hon avbröt sitt pillande och själv-smekande av ett nytt ljud som ersatte lugnet och tystnaden. Den här gången ett vällustigt också dämpat stönande från en kvinna som får något hon inte kan motstå. En kvinnas lust! Alltid en kvinnas tänkte Lina. Det är bara det ordlösa ljudet som kommer från kvinnans strupe när hon får smisk eller när hon blir knullad. Männen, alltid tysta medan de gör sitt "jobb" Smiskar eller "sätter på". Varför är män alltid så tysta? Vanligtvis är det genant och obekvämt att lyssna när andra par knullar men den här gången blev Lina ännu fuktigare, som regnvåt mossa, när hon hörde hur Hanna fick kuk. Den kuken!!


Verkligen inte vilken kuk som helst! Inte av vilken man som helst. Det skulle kunna vara så att de alla tre fick orgasm samtidigt. Det skulle kunnat vara så tänkte Lina. Hon var inte längre orolig för sin väninna, (om hon nu varit det lite grann) som nu på ett ljuvligt sätt hade blivit förlåten och försonats med sin man. Hon längtade efter Niklas. En naken Niklas med stånd. Hon smekte sig i samma rytm som Hannas blandning av rytmiskt snyftande och upphetsande stönande, Det var som om Hannas man tog dem båda två samtidigt. I Linas fantasi var det så det skedde. Att Hannas vackre man turades om att lägra dem i samma säng. Att de turades om tålmodigt väntande på hans präktiga stånd, höll varandra i händerna medan den ena fick, sedan den andra. I den fantasin hade han först gett båda smäll, inte bara sin fru, och de låg på rygg och gnydde med ömma knallröda rumpor som gned mot madrassen. Varje gång när han plöjde dem en i taget. Rättvist. Precis som agan hade varit rättvist fördelad på två kvinnostussar, båda på olika sätt ansvariga till Hannas äktenskapliga försummelse.


På morgonen var paret redan uppe. Hannas man skulle vindsurfa. De hade två bilar, välbärgade som de var och Hanna skulle skjutsa Lina till eftermiddagsbåten senare. Lina försökte tyda stämningen och Hannas ansikte men stämningen var lättad som regnet efter åska och Hanna såg ut att må bra. De kan inte ha trott att jag skulle hört någonting från natten, tänkte Lina. Hon såg ingen genans hos Hanna, den där sanslösa skammen som borde infunnit sig om man vet att kompisen hört när man fått smisk. Alla tjejer skulle hellre dö än vara med om det. Hanna stod och åt frukost vid barbordet. Lina log för sig själv när hon såg det. Själv satte hon sig vid bordet och avstod från den frestande (retsamma) frågan; ska du inte komma och sätta dig?


Man utsätter inte en syster för mer genans, den värderingen var något Lina värdesatte högt. Hanna hade bara en jättestor vit T-shirt i herr storlek på sig som nattlinne. Förmodligen tillhörande hennes man. Lina undrade om hon var helt troslös under när Hannas man till avsked kysste sin fru och gav henne några "kärleksfulla" klappar på stjärten. Ljudet av de lätta klatscharna lät som om hon var bar om stjärten inunder det provisoriska nattlinnet. (En hård stol att sitta på finns inte på kartan, men gärna så lite tyg som möjligt över stussen) tänkte Lina vis av erfarenhet. Hon fortsatte att tänka på hur skoningslöst samma hand hade träffat den där perfekta stjärten under minst 7-8 minuter några timmar tidigare, (hur snabbt vi kvinnor förlät våra män, fast det alltid var dom som skulle förlåta OSS för vår olydnad!)

smisk

Hannas man var mer avspänt trevlig mot Lina den här morgonen och hon kände med sin kvinnliga erfarenhet av manliga blickar hur han tittade "uppskattande" på hennes kropp. Hon hade som morgon- outfit ett par gråa tränings-tights, en kort kofta som gick till naveln och bomullstofflor. När hon vid ett tillfälle råkat se Hannas man Wille, sa jag att han hette så? bakom ryggen avslöjade hon honom att titta lystet på hennes stjärt, helt till beskådan under det supertajta tyget. I många fall hatade hon den kåta blöta manliga blicken av okända män, men nu lät hon honom titta på sin rumpa som hon alltid varit nöjd med och alltid fått beröm för. Hon gick nästan medvetet framför honom det trånga köket. "Du borde kanske smällt mig också" tänkte hon för sig själv med en blandning av fruktan, skuldkänslor och lust när hon böjde sig fram något och letade efter bestick i en låda. Möjligen funderade Wille i samma banor. Även hennes bröst fick sin beskärda del av Willes uppmärksamhet.


När Lina och Hanne blev ensamma, Lina sittande och Hanna fortfarande stående kunde inte Lina låta bli att prata om "elefanten i rummet". Tidsandan hade på något sätt öppnat upp för att prata om "det" kvinnor emellan. Det gick inte att bortse från ett ämne som numera var ett vanligt inslag i samlivet.

- Är ni sams nu?
- Va?
- Du och Wille?
- Jodå det är bra nu vi var lite sura igår som du märkte.
- Ja, och jag hörde faktiskt att du fick... smisk... i natt.

Hanna blev med ens tagen ur fattningen och upphörde fixa med vildblommorna som behövde nytt vatten i vasen, inte en enda gång hade hon suttit ned. Hennes ansikte blev skamset rött och till slut fick hon ur sig:

- Åh nu skäms jag!
- Jag kunde inte sova det gick faktiskt inte att undvika att höra..
- Å Gud!

Hanna höll händerna för ansiktet.

- det behöver du inte göra, varför ska tjejer skämmas för det? det är ju sånt som kan hända alla...
- jo men ...
en lång paus när Hanna försökte hitta orden...
- undrar du inte hur jag kan välja med en man som....
- Är han för hård mot dig?
- nej det det som hände i natt var... att jag fick... smäll... var mitt eget fel. Jag bar mig taskigt åt mot honom
- kanske inte taskigt... men du lydde honom inte... det brukar ju räcka för ... smäll.. eller hur?
- Du?... Gör Niklas så med dig? Om du inte lyder honom?
- Om han ger mig smisk?
- Ja, sa Hanna som till slut gav med sig att använda de ord om faktiskt var relevanta hur barnsligt det än kändes.


Det handlade ju inte om "stryk" av kvinno-misshandande män, inte "dask" eftersom det var ett hundratal av den varan- efter varandra i en jämn ström.. och inte en enda. Det handlade inte om att bli slagen, även om gnällkärringar skulle påstå det med övertygelse. Ett ord som även det antydde något våldsammare från farliga män.

Det handlade om smisk på stjärten. Eller smäll på stjärten. Ofarlig, traditionell mycket svidande och smärtsam visserligen, men tillräckligt tillrättavisande hustruaga som lämnade efter sig röda stora rodnader på kvinnans stjärt som så småningom bleknade bort. En tillrättavisning som precis som på en olydig tonårsdotter satt kvar länge i minnet, långt efter den fysiska förnimmelsen i baken gått över. En påminnelse om vilka konsekvenser slarv, olydnad och uppstudsighet kunde leda till.


- Jo jag får också smisk av Niklas ibland, och jag skulle nog också fått det... alltså om jag ändrade planer utan att fråga om lov sa Lina, och stack därmed hål på Hannas bubbla av skam
- Jaha sa Hanna och tycktes närmast förvånad att Lina kunde få det.
- Du tycker att det var rätt åt mig då?
- Du gjorde ju det för min skull... jag är ju medskyldig.

- Niklas som är så snäll och du som verkar så... självständig.
- Niklas kan vara dum ibland, svarade Lina och log... och när man ligger över knät med neddragna trosor är man inte så självständig, fortsatte hon och fortsatte att le mot Hanna.
- Alltså, jag får sällan smisk. Wille och jag brukar prata om saker som behöver redas ut, han är bra på det. Så då behövs det inte.
- Mmmm. Egentligen borde jag också ha smäll, det är ju för min skull du inte tog tid för din man och för min skulle du inte lydde honom.
- i så fall var det värt det log Hanna och gned sig försiktigt över rumpan med båda händerna.


Hanna log mot Lina med röda kinder, på nytt skamsen över det hon just sagt om att det skedde sällan, som lät så barnsligt, som en tonårsflicka som tonar ner en förälders stränghet, och gick för att fylla på mer kaffe och när hon stod med ryggen och stjärten till fick Lina lust att lyfta upp hennes linne för att jämföra. Blev Hanna lika röd om stussen som hon själv brukade bli? Men hon avstod, det hade varit att håna sin väninna.
- Ja då fattar du varför jag står och äter frukost? sa Hanna.
- Fattar, svarade Lina snabbt och tog en klunk kaffe.
Det blev en paus, men denna tystnad var inte obekväm. Elefanten i rummet hade blivit liten som en mus.
Sedan tog Lina mod till sig för att prata om den lilla musen.
- Men jag hörde hur ni försonades sen, och då tyckte jag inte så synd om dig längre sa Lina, som på en impuls reste sig och kramade om sin medsyster.


Hanna besvarade kramen och de höll varandra i armarna en stund, en kram som innehöll en ny förtrolighet och närhet. Lina kunde känna Hannas doft av lavendeltvål.

- Vad menar du sa plötsligt Hanna och stelnade till lite.
- Du fick inte bara smisk, du fick väl... kuk också?
- Hörde du DET också? Åh ber om ursäkt för det. Det kan inte vara kul att ligga vaken och höra när ett annat par grälar och knullar, sa Hanna ursäktande.
- Det var ju inte gräl direkt, du fick ju smisk, och det är ju inget du kunde göra något åt. Vi får ju knappast välja när vi ska få det heller?
- Nej men ändå. jag borde inte låtit det gå så långt att han blev tvungen att ge mig det.
- Har du tänkt på att vi alltid anklagar oss själva för att vi får smäll, aldrig våra män?
- Jo det har du rätt i men den här gången...
- Sen var det fint att höra när du fick... kuk, fnissade Lina.

Hanna fnissade också men upprepade igen;

- Åh vad pinsamt!!!!! Förlåt!!!! Vem utsätter ens sin kompis för att ligga vaken och lyssna på sånt? Vilket var mest genant, att lyssna på när jag fick... smisk eller när jag fick... kuk?
- När du fick kuk blev jag avis och längtade efter Niklas. Din man är ganska välutrustad såg jag i bastun.
- Fy på dig som tittar, akta så jag inte skvallrar på Niklas. Om han hör att du kollar in andra kvinnors kukar så får du också smisk, skrattade Hanna.
- Andra kvinnors kukar? skrattade Lina.
- Som tillhör andra kvinnor då, menar jag, fortsatte Hanna i deras befriande skratt.

Sen blev det tyst en stund. Det var Hanna som tog upp tråden igen samtidigt som hon tog en tugga av bananen hon skalat. Stämningen av erotik låg kvar.
- Så du längtar efter kuk nu? Sedan brast båda tjejerna ut i nytt skratt medan de insåg symboliken i Hannas handling som tog en överdrivet stor bit av bananen i munnen innan hon bet av den.
- Är han bra i sängen då din man frågade plötsligt Lina som inte riktigt Wille sluta ämnet.
- Mmmm svarade Hanna och såg uppriktigt nöjd ut.
- Hur träffades ni?


Hanna började berätta och lade till en episod när de bara känt varandra i tre veckor och han ville följa med henne till hennes helg-stängda kontor hon jobbade på reklambyrån. Hon hade nycklar, öppnat till det tomma kontorslandskapet och visat sitt skrivbord. Där hade de börjat hångla och det slutade med att han tog henne bakifrån på sitt eget skrivbord medan hon höll sig fast med händerna i skrivbordskanten. Efteråt sa Wille att hon skulle tänka på sex med honom varje dag på jobbet. Det var precis vad Hanna hade gjort den första tiden på jobbet efteråt. Hennes skrivbord där hon legat på magen med stjärten upplagd över papper och pennor som hade rykt och datorn som hade blitt flyttad hade liksom ångat av sex, kön och lust i veckor efteråt. Hon såg hans stora lem framför sig när hon skulle koncentrera sig på projekt hon skulle leda och föreläsningar hon skulle hålla.


Men det var också något annat hans påsättning av henne över hennes arbetsbord hade gjort. Men det berättade hon aldrig för sin man eller Lina. Hade hon berättat det för Lina hade de faktiskt kunnat dela en pinsam erfarenhet med varandra. Den fruktansvärt pinsamma erfarenheten att få smisk på jobbet av sin chef!


Två år tidigare när hon nyss börjat på byrån, hade hon kommit försent två gånger på raken redan efter två veckor. Hennes chef, en ny ung manlig vältränad sak, hade bett henne stanna kvar på jobbet när alla hade gått för ett samtal. Han hade skällt ut henne för förseningarna och bett henne resa sig upp och luta sig framåt över sitt skrivbord. Samma skrivbord hennes man två år senare knullade henne på. Hon hade fått räcka honom en trälinjal som låg på bordet och han hade smiskat henne på stjärten med den. Först bli det väl ett tiotal sanslöst svidande rapp innan han befallde henne att dra ner byxorna, ett par tunna bomullsbyxor, och fått ytterligare tio rapp som sved mycket ärra än hon någonsin skulle kunna föreställa sig.

(Hennes enda erfarenhet så långt var hennes mammas daskar med handflatan på samma sittpunkter i tonåren.) Avslutningsvis hade hon också fått dra ner trosorna och få de sista tio rappen på bara stjärten! Sen hade hon fått dra upp trosor och byxor sätta sig, (som om det skulle vara ens möjligt) och fortsätta jobba med sitt projekt en timme på övertid. Hon hade skämts i veckor men samtidigt sett det med nya tidens ögon. Att kvinnor kan få smisk på jobbet också! Hon hade aldrig mer kommit försent efter detta. Men det här berättade hon aldrig för någon. Inte ens för Lina vilket var lite synd. För då hade säkert Lina berättat att hon själv en gång fått smisk a sin chef på gymmet hon en gång jobbade på för att hon pratade i mobilen för mycket.


När hennes man två år senare hade sex med henne på samma skrivbord och hon låg i samma ställning som den gången hon fick smisk, raderades det pinsamma minnet ut eller ersattes snarare med en annan, naket utlämnande men frivillig erfarenhet. Och sjukt sexig. Det är skillnad att erbjuda sin stjärt till sin man för sex.


Hanna skjutsade Lina till färjan i Visby. Hon hade egentligen tänkt rida idag också men ringde återbud. Hanne gned sig på nytt om rumpan, nu klädd i åtsittande ridbyxor. Hon sa besviket till Lina när de gjorde sig redo och lastade in bagage;

- Man kan fan i mig inte sitta i en sadel när man nyligen fått smisk!
- Låter som om du har provat det?
Det blev en paus. Hanna bet sig lite om läpparna och det såg ut som om hon övervägde vad hon skulle avslöja;

- Jo det har jag men den gången stod jag i stort sätt i sadeln tills hoppade jag av hästen och gick tillbaka till stallet. Efter typ tio minuter. Skyllde på migrän.
Lina fnissade.

- Ofta! Jag har också skyllt på huvudet och huvudvärk flera gånger i olika sammanhang när det handlat om ömma skinkor!
- När då? Nu får DU berätta!
- Äsch det mest varit gånger när jag tackat nej till saker som man måste ha bikini, baddräkt eller duscha med andra, eller när jag inte får gå ut med kompisar eller när Niklas bestämt att jag skulle gå och lägga mig efteråt och då har jag inför andra som kanske sökt mig att jag gått och lagt mig på grund av migrän. För att inte tala om alla gånger i tonåren, när mamma...

- Så du blir skickad i säng ibland? Efter smisk? Som en liten flicka?
- Äsch det är väldigt sällan. Glöm det!
- Men det händer?
- Jo, det händer.
- Det har aldrig hänt mig. Än i alla fall. Bara som barn förstås.
- Var glad för det.
- Ja det skulle nog kännas ännu mer förnedrande. Jag hoppas aldrig Wille får för sig det.
- Fast det kan vara skönt att vara för sig själv ändå. Även fast dagen tar slut och man ligger under lakan, och det kan bli fett tråkigt tills man äntligen somnar på kvällen. Medan alla andra är uppe och lever sina vanliga vuxna liv.
- Att inte få vara uppe resten av dagen. Gud så skämmigt!
- Ja så nu vet du det, sa Lina som ville avsluta det pinsamma ämnet "tidig läggdax".

- Fan det hade varit skönt med en ridtur, återupptog Hanna det tidigare samtalsämnet.
- I morgon går det säkert bra, tröstade Lina. Förresten vill väl Wille ha dig för sig själv nu?
- Jo det vill han nog, erkände Hanna som sprang in i huset för att byta om igen. Ridning var inte att tänka på. Hon kom tillbaka i slitna jeans satte sig försiktigt på rumpan bakom ratten och körde iväg över gårdsplanen.

De lyssnade till Veronica Maggio i bilen, sjöng med i texten tillsammans och det var lite sorgligt att skiljas åt.
Det sista Hanna sa till Lina var;

- Det känns rätt utlämnande det här att du vet att...
- Ja men du vet ju att jag får...?
- Ja annars är vi ju som vilka tjejer som helst!
- Ja vi kanske för som dom allra flesta tjejer egentligen. Smisk pratar man ju inte om, eller hur?

De kramades och tummade på förtroendet vi gav till varandra.


När Lina kom hem till Stockholm mötte hon Niklas i hallen. De kysstes intensivt och Lina var otålig. Hon smekte med handen över hans gylf som genast hårdnade och när Niklas frågade lite överraskad, om hon var hungrig och ville ha lasagne svarade hon snabbt:
- Nej jag vill bra ha kuk nu, vi kan äta senare.


Han lyfte upp henne och bast henne till sovrummet men sen var det hon som svar den aktiva, när hon nästan slet av honom jeans och kalsonger, slukade hans överraskade stånd med munnen, den antog sin mest virila storlek inne i hennes mun där den växte medan hon sög. Synintrycket av hans kuk dög bra men ibland dök bilder av Hannas man upp med ett hingst-stånd, Hon fortsatte suga intensivt en bra stund, blev ännu mer upphetsande av doften från hans kuk, den oemotståndliga doften och smaken av kuk, men lät honom inte komma, och satte sig sedan gränsle över sin man och red honom lika fritt och ohämmat som hon ridit sin häst på Gotland. Hon lagade en underbar middag med tre rätter medan Niklas var ute och sprang en löparrunda.

Äntligen tillfredsställd, ny-knullad och avspänd.
Dagarna gick och hon hörde av sin nyvunna väninna på Gotland..

- Nå har du fått kuk nu? LOL
- Ja jättemycket LOL

Lina lovade att inte berätta för någon att Hanna fick smisk hemma. Hanna lovade detsamma. Fortfarande ville många kvinnor hålla sånt hemligt för att det var skämmigt att utsätta sig för ett sådant kvinnoförnedrande förhållande. För man kunde ju inte prata om de bra saker det förde med sig.Då skulle man väl bli stenad av kvinnorättsorganisationer.
- Och jag lovar att inte skvallra för Niklas att du kollar in min mans kuk i bastun!


De träffades senare när hösten kom och började umgås lite mer. De hittade varsin med-ryttarhäst från samma stall och började rida tillsammans. En gång när Hanna ställde in kunde inte Lina låta bli att fråga;
- Har du fått smisk?
- Meh Nej det finns faktiskt andra skäl till att man inte kan rida. Jag är jätte-förkyld!
- Ja ja sa Lina retsamt och hörde faktiskt hur täppt Hanna var.


Annars pratade de inte om smisk, även om de båda någonstans säkert var nyfikna om det hänt igen någon gång. Däremot fick Hanna ibland dras med en dotter till Wille som han fick när han var 16 år och mest bodde hos sin mamma. En söt men trotsig tjej i 17 års åldern som inte gick bra ihop med Hanna när hon bodde hos dem.
- Får lust att ge henne smäll, hon kan vara så jävlig ibland! sa Hanna när hon beklagade sig för Lina.

Lina som försökte se Hanna med en olydig styvdotter över knät, smällande och skällande frågade;
- Varför ger du henne inte det då?
- Vi får väl se, jag vet att hon får det av sin mamma ibland, det är ju ett "mamma-jobb" anser Wille jag får väl fråga Wille om han tycker det är okej att jag tar den delen av hennes uppfostran. Det känns lite orättvist att jag som är vuxen ska akta mig för det där medan hon får härja som hon vill utan konsekvenser! Det är ju hon som är barn i huset!
- Hmm han kanske tycker att det räcker med EN flicka som får smisk på stjärten i ert hem?
Hanna rodnade lite över att Lina envisades med att påminna om ett pinsamt ämne.

- Jag vet inte. Han vet ju att hon är van att få det av sin mamma, förresten tycker han inte det är nödvändigt på mig så ofta längre. Jag är en ganska skötsam hustru. Måste du tjata om det där? Bara för att det hände när du hälsade på?
Lina kunde ibland tycka att Hanna var lite väl kaxig i olika sammanhang och var inte alls lika säker på att det inte var nödvändigt så ofta. Dessutom var Hanna tydligen inte främmande för att smiska sin vackra 17-åriga styvdotter på stjärten! Så illa som hon tyckte om Willys dotter skulle hon nog göra det grundligt. Lite som en hämnd över hur mycket hon själv kan få. Då var det svårt att se henne som enbart ett offer.


Hon tittade på henne, en kvinna som snart kanske skulle ha erfarenhet av båda sidor av agan. Den som smällde och den som fick smäll.
Hon tittade på den vackra kvinnan som satt framför henne. Hennes knän och sköte i ridbyxor på stolen som kanske skulle ha en annan tjej placerad där med rumpan bar, bara fjorton år yngre, och hon tänkte på att Hanna i en annan situation var den som själv låg där över sin mans knä.
Och Lina tänkte på att kvinnor själva är bra på att hålla yngre generationer kvar kvinnor i denna förödmjukande kvinnor/tjejroll. Den som gränssätts med en omgång på stussen.
- Du skulle allt ge henne ordentligt med smisk om du får chansen va? frågade Lina. De fortsatte att prata om styvdottern.
- Alltså hon förtjänar det faktiskt.
- Skulle du dra ner trosorna på henne?
- Ja ta mig fan, det skulle jag. Om hon fick smisk kanske hon skulle vara så otrevlig mot mig. Alla ouppfostrade tjejer får ju smisk så varför inte hon? Jag gav henne faktiskt en dask för några veckor sedan.
- Gjorde du?
- Ja hon var odräglig och vägrade svara mig och nr hon vände ryggen till daskade jag till henne rätt hårt i baken.
- Hur tog hon det?
- Hon blev rätt chockad, hon hade korta åtsittande pyjamasbyxor på sig och det blev en högljudd klatsch i köket, och jag märkte att hon direkt blev undergiven och uppmärksam. Stod skamsen och gned sig om stället där min hand hade landat och lyssnade tills jag pratade till punkt.
- Låter som att det var en tydlig varning till henne?
- Jag hoppas det. Nästa gång kan det bli betydligt mer än en dask liksom, hon är faktiskt dottern i det här huset och jag har väl nån form av mamma-roll vare sig jag vill ha den rollen eller ej. Den där dasken på stjärten verkade vara ett språk som når fram till henne som hon är van vid med sin mamma, men jag har faktiskt försökt PRATA med henne massor av gånger.
- Hon kanske har det tufft.
- Ja ja men vanliga gränser... du då?
Nu log hon mot Lina.
- Vadå?
- Har du fått smisk på sista tiden? Av Niklas?
- Nej det har jag inte.

Nu ljög Lina, men kände plötsligt inte för att dela det med Hanna. Hon tyckte nog att Hanna var lite orättvis mot sin styvdotter.
Men det var faktiskt bara en vecka sedan Niklas hade blivit arg på henne för att hon hon hade varit ute och joggat själv i mörkret i ett skogsparti. Ja det hade funnits elslingor, men Niklas ville inte att hon skulle vara ute och springa själv ensam i höstmörkret. När hon kommit hem från löpningen var han hemma, det hade hon inte väntat sig.
- Men skit i det. Bara för att man är tjej måste man väl inte stanna hemma bara för att det är mörkt!

Det var det sista Lina sagt innan Niklas hissade upp henne över sitt ben som hade en fot på soffbordet. Det hade gått så förnedrande lätt. På två sekunder låg hon med ändan i vädret högt upp med armar och ben hängande och så fick hon ett trettiotal hårda daskar över på stjärten som var klädd i tunna löpartights och trosor. Det smällde högt i lägenheten och varken Niklas eller Lina hade sagt ett ljud. (Förutom att Lina flämtade/gnydde/snyftade till varje gång Niklas handflata träffade med full kraft mot hennes mjuka skinkor. Lina för att hon inte ville förvärra sin situation och Niklas för att han lät sin handflata sköta uppläxningen av sin olydiga fru. Sedan hade han släppt ned henne. En snabb kram som förlät och sen gick hon till badrummet där hon stängde in sig och gned sig en stund om stjärten, klädde av sig och studerade de stora runda rodnaderna på skinkorna och duschade. Sen var de båda tysta resten av kvällen. Hon hade tänkt träffa en kompis men kände nu att det inte var läge och fråga Niklas eftersom hon säkert inte skulle få gå ut. Hon ringde och ställde in. Hon gick och la sig tidigt, inte för att hon fick tidigt sänggående som ytterligare bestraffning utan för att hon var trött och skamsen och att livet som kvinna till en man och fru kändes orättvist. Men när Niklas kom och la sig började han smeka henne och vände sedan på henne och tog henne bakifrån. En ställning hon uppskattade även om det kändes ytterligare lite skämmigt när hon visste att hon fortfarande var röd om skinkorna efter Niklas bestraffning tidigare. Den här gången var det hon som undrade om hon skulle rida i morgon. Men det skulle gå. Hon hade inte fått så mycket smisk ändå och hade fått behålla kläderna på.

NyareÄldre