Välförtjänt smisk

Smisk återställde dynamiken i vår relation. Jag kallar det gärna våra urroller som man och kvinna.

Det hade varit småirriterat rätt länge mellan oss och vi hade inte heller haft sex på ett tag. Det var svårt att slappna av inför semestern liksom. Och jag irriterade mig på massor med saker och det går ut över Janne mest. Sen var det en grej som gick sönder som jag köpt, en kamera. Och jag hade inte tagit kvitto. Janne blev jättearg över att jag aldrig behåller kvitto när jag köper saker och alltid får svårt att kräva tillbaka pengarna. Jag slog bort anklagelsen och blev sur fast jag innerst inne håller med. Jag ÄR slarvig med såna saker. Janne säger att det har hänt femtielva gånger att saker jag köper aldrig går att byta. Men hans arga kritik gjorde mig bara arg tillbaka och så blev det sånt avstånd mellan oss.

När vi kom hem från stranden den dagen med sonen, gick Janne och sonen ut plötsligt medan jag kollade posten. Janne kom tillbaka ensam. Var är S (sonen)? frågade jag. Jag har precis lämnat över honom till K (grannkvinnan i den unga barnfamiljen lite längre bort) i tjugo minuter. Jag frågade om S kunde vara hos dom i tjugo minuter sa Janne. Varför då? frågade jag. För att det är precis den tiden jag behöver för att ge dig smisk! svarade Janne. Varför då? du Är inte klok! svarade jag och ville VERKLIGEN inte. Jag var fortfarande sur och när han svarade: FÖR ATT DU ÄR SÅ… JÄVLA SLARVIG OCH ARROGANT med pengar och kvitton och dessutom bitchig mot mig!! sa han och trots att jag gjorde allt motstånd jag kunde och sa NEJ NEJ NEEJ så tog han fram en stol med ena handen och tog tag i min arm med andra.

Han behövde bara några sekunder för att få mig vilt protesterande över sitt knä! Jag hade en tunn svart sommarklänning på mig som snabbt åkte upp över ryggen och till min stora förnedring drog han lika snabbt ner trosorna till knävecken. Sen fick jag ORDENTLIGT med smisk!! Allt som hördes under några sanslöst svidande minuter var Jannes skällande och smällande om KVITTO! KVITTO! KVITTO! och min ARROGANS och BITCHIGA ATTITYD! och klatcharna från hans handflata på min bara stjärt och mitt gråtande. Det märktes att han var arg och det blev jättemycket smisk. Sen satte han sin snyftande fru i knät och gav mig förmanande ord om varför jag fick smisk och jag kände också att det var skönt att gråta ut mot hans bröst och att jag hade behövt smisket fast det är VÄLDIGT svårt att erkänna.

Men den kalla och irriterande stämningen var bruten för att min man hade tagit tag i situationen och i mig som verkligen var både slarvig och taggig. Efter en stund i hans knä och att han pussade bort mina tårar släppte han upp mig och jag fick dra upp trosorna över min MYCKET svidande stjärt vill jag lova sa han något som kändes väldigt skämmigt! Nu kan du gå över till K (den unga grannkvinnan) och tacka för att hon passade S (sonen) medan du fick smisk och hämta honom. Nån annan gång får väl vi passa deras unge när hon (grannkvinnan) behöver smisk. Jag får prata med T (grannmannen) om det.

I den stunden så lydde jag också direkt. Sköljde bort mitt gråtande ansikte och blöta ögonfransar. Sminket hade runnit in i ögonen och börjat svida så det sved både om skinkorna och i ögonen. Jag förskte samla ihop mig i badrummet så gott jag kunde och gned mig försiktigt långsamt och länge om min ömma heta bak under klänningen och så gjorde jag lydigt som han sa. Jag tackade för hjälpen, kunde alltså i ärlighetens namn säga: "Tack för att du passade S medan min man var tvungen att ge mig smisk för att jag varit slarvig och bitchig." Men nöjde mig med att bara tacka för hjälpen (som ni kanske förstår). S lekte med hennes barn och hon bjöd mig på en fika. Fick anstränga mig för att sätta mig på hennes (hårda) stol i trädgården och det kändes underligt och frånvarande att fika med någon när man precis nyss fått smisk. (Tänk om hon visste vilken färg mina skinkor har just nu och varför de är alldeles KNALLRÖDA!) Om hon också får smisk av sin man ibland kanske hon läser det här och då vet hon att det är jag, men jag chansar (och då är vi ändå i samma båt) och tänk om Janne har föreslagit denna barnpassning till hennes man medan frun får smisk!

Hur som helst så återställde smisket balansen igen och dynamiken mellan Janne och mig. Även om det absolut inte är ett jämlikt sätt som den blir återställd på. Och ändå just därför- Mannen som tar tag i situationen och sätter sin kvinna på plats! (jag vet, det är inte alls feministiskt men det FUNKAR ju på mig). När jag kom tillbaka tog Janne och jag en dusch tillsammans och jag tog honom i munnen bland ångorna i duschen. Svalde varenda droppe! Vi hade jätteskönt sex på kvällen också. Behöver jag tillägga det?

NyareÄldre