Linas första smisk på jobbet 6

Det hände häromdagen under de stekheta sommardagarna 2014. Lina åkte ut till stranden med Niklas, hans kompis Linus med sin flickvän Tindra, som ofta blev förväxlad med sångerskan Molly Sandén fast vi alla tyckte att Tindra var sötare. Så fort de kom ur bilen så slog hettan till mot dem och då de burit solstolar och picknick till stranden vill de bara kasta oss i vattnet. Tindra valde att ligga kvar på filten i skuggan i sin korta sommarklänning. "Inget bad för min del idag" Sånt har ju naturliga orsaker för oss tjejer så Lina tänkte inte så mycket på det fast hon sa "Åh synd om dig" och så bar Niklas ut henne på ryggen ut i det långgrunda vattnet. När de dränkt oss och kylt ned sig tittade de upp mot Linus som kommit upp och satt sig vid Tindra som fortfarande låg på magen i skuggan, som om hon sov.

Niklas: Tindra vill inte ens sätta på sig bikini, tror du hon har fått smisk?
Lina blev överrumplad av hans teori och kunde fortfarande inte prata om sånt utan att skämmas, dessutom hade det inte ens slagit henne att det kunde vara en anledning till att Tindra dessutom valde att lägga sig på magen istället för att sätta sig på en av stolarna de tagit med sig. Tindra hade verkat tyst och sådär lydigt undergiven Linus som hon kunde känna igen sig själv då Niklas hade tyckt det varit nödvändigt med… det där.. den där pinsamma barnsliga bestraffningen tjejer och kvinnor kan råka ut för.
Lina: hur skulle jag kunna veta det?
Niklas: pratar ni tjejer inte om det? Berättar ni aldrig för varann om ni fått smisk?
Lina: varför skulle vi göra det? Du berättar väl inte… vet Linus om att…
Niklas: Vet Linus om att vadå?
(Lina hatade när Niklas tvingade henne att säga ordet högt)
Lina: (lågt) att jag får smisk?
Niklas; Jag pratar om allt möjligt med mina killkompisar och när det hänt så berättar vi ibland att man gett tjejen smisk för nåt, det är väl inget konstigt?
Lina rodnade på en sekund och hatade att hans killkompisar visste.
Lina: då borde du väl veta då om Linus har berättat.
Niklas: han sa bara att de haft ett bråk på morgonen och att tindra inte velat följa med till stranden men hon var tvungen att följa med i alla fall."

Lina kände att det var ett skämmigt samtalsämne men tyckte plötsligt ännu mer synd om Tindra som låg där på mage, möjligen med rumpan täckt av stora röda rodnader under den tunna korta söta sommarklänningen.
Niklas: du får väl trösts henne lite och få henne på bra humör igen.
Lina: det där är ju bara som du tror, hon kanske har andra skäl till att inte bada (fast hon var inte övertygad om hennes invändning själv längre).
förresten… la Lina till
- jag vill inte att du berättar för nån att jag får…
Niklas retsamt:
Får vadå?
Lina: du vet
Niklas: om du inte säger det själv så gissar jag högt så hela stranden hör!
lina: åh vad du är jobbig… Smisk.
Niklas: Det är lite sent, de flesta av mina kompisar vet att du får smisk och de flesta av deras tjejer får det också. så sluta skämmas över det. det är bara sånt som händer ibland bland alla par"
Nu ville Lina absolut byta samtalsämne och när hon såg Linus hand smeka Tindras rumpa på en bortvänd Tindra så var hon helt säker. Tindra hade fått smisk och hennes ena hand gick genast upp mot klänningen av rädsla för att stjärten skulle blottas. Lina vände om
Lina: jag vill bada lite till"

smisk

Först lyfte Niklas upp henne och kysste henne. Hon satt lite gränsle runt hans höft förundrades hur lätt Niklas kunde bli kåt så här offentligt. Hans stånd växte och tryckte på och till slut blev det oundvikligt för honom att fortsätta upp mot stranden med putande badbyxor. De kastade sig tillbaka till vattnet men Lina kunde inte sluta tänka på Tindra och hur mycket smisk hon möjligen fått på morgonen och när hon skulle våga fråga henne om det. Inte ens i sena tonåren hade hon vågat fråga andra tjejkompisar om dom fått smäll av sina mammor när det var ganska uppenbart. Ännu mindre nu som vuxen i förhållande till tjejkompisarnas män och pojkvänner.

NyareÄldre