modern och husföreståndarinnan

smisk

Det här var på den tiden då det enda botemedlet mot olydnad och dåliga skolresultat ansågs vara ett ordentligt kok stryk på den nakna stjärten. Charlotte hade varit en riktig olydig flicka och läst sina läxor mycket dåligt så hon hade gjort sig förtjänt av sträng bestraffning. Nu var det nog så att hon försökte göra sitt bästa, men att det inte alltid gick så bra. Hon hade så mycket annat att tänka på, som att klä sig fint, att läsa poesi och flörta med pojkarna i det intilliggande läroverket. Rektorn för den fina flickskola där Charlotte gick hade tagit kontakt med Charlottes mamma Rose upprepade gånger och hon var inte den som lade fingrarna emellan. Det var hon som hade hand om uppfostran i familjen Rougemont - fadern var alltid eftergiven mot de vackra döttrarna. Modern uppfostrade sina döttrar Charlotte och hennes syster Renée med "Le Martinet" en tiosvansad läderpiska och med björkriset, vad som sved värst i stjärten var en tolkningsfråga. Otaliga var de gånger då de båda flickorna fått dra ned sina mamelucker och blotta stjärtarna och ta emot moderns hårda bestraffningar. Det slutade inte förrän flickorna tårögda och rödstjärtade bad om förlåtelse och lovade att "aldrig göra så mer"! Men snart var de där igen med blottade stjärtar för att de försummat sina studier eller på annat sätt varit olydiga.

Den här gången hade Charlotte till dålig läxläsning lagt för sen ankomst vid flera tillfällen. Hon fick gå till blomsterhandlaren Fleurot vid Rue du Polygone, som alltid höll björkris i lager för att förse de smiskande och smällande medelklassmödrarna i det fina bostadsområdet däromkring med. Charlotte fick inte täcka riset med någonting utan måste gå genom gatorna med pinoredskapet fullt synligt. Alla visste vad som väntade henne och blickarna tycktes säga "nu ska du få vad du förtjänar lilla vän" eller "snart kommer du inte att se fullt så stursk ut", medan de beundrande blickarna från halvherrarna följde hennes graciösa gång och smidiga kropp och tycktes bedöma hur de skinkor som omsorgsfullt doldes under de skyddande kjolarna skulle se ut sedan de randats ordentligt av det obarmhärtiga riset.

När Charlotte kom hem kallades hon som vanligt in till modern i vardagsrummet. Madame Rose väntade otåligt och tog emot det långa grova riset ur sin dotters händer. Hon såg strängt på sin vanartiga dotter. "Trots upprepade tillsägelser har du inte förbättrat din läxläsning och är lika nonchalant som tidigare. Nu kommer du till och med för sent!" Hon slog riset mot händerna. "Du vet vad det innebär!" Charlotte såg ned i golvet. "Ja mor!". Bredvid mamma Rose stod den skräckinjagande husföreståndarinnan madame Rolande som alltid deltog i avbasningarna och var en 40-årig kvinna som inte heller var främmande för att själv ge en fessée. "Nu lyfter du upp klänningen så kan madame Rolande dra ned mameluckerna!" Den stackars flickan måste rodnande lyfta upp sjömansklänningen och husföreståndarinnan drog med uppenbart välbehag ned mameluckerna över flickans välformade skinkor. Hon ansåg Charlotte och hennes syster vara ordentligt bortskämda och att varje avstraffning med piska eller ris bara var till oändlig nytta för flickorna och gjorde dem mindre "nosiga" som hon sade. Att se flickorna bestraffas var alltid en stor tillfredsställelse för husföreståndarinnan och nu väntade en än större glädje. "Madame Rolande, ni börjar."

Modern räckte över björkriset till husföreståndarinnan och Charlotte visste att det skulle kännas ordentligt eftersom madame Rolande var en utomordentlig agare och gav hårda och långvariga risbastuer! Så även denna gång. Medan modern höll Charlotte framåtlutad med ett fast tag om nacken slog husföreståndarinnan snärtande, snabbt och vant över den utelämnade stjärten. Flickans bakdel sved snart nästan outhärdligt och riskvistarna lämnade ordentliga märken i det jungfruliga tonårshullet. "Klatsch!" "AJJ! NEEJ! SLUTA! "Klatsch!" "Snälla madame Rolande jag ska vara lydig och läsa mina läxor och komma i tid." "Det skulle fröken ha tänkt på tidigare!" "Klatsch!" "AJJ...NEEJ!" "Klatsch! Klatsch! Klatsch!" Skinkorna blev mer och mer randade och tårarna kom i den vackra men olyckliga och förödmjukade tonåringens ögon.

Äntligen slutade den mycket hårdhänta husföreståndarinnan och räckte över riset till madame Rose, som tog vid där den andra kvinnan slutat. Det här skulle inte bli någon vanlig bestraffning det hade modern bestämt sig för, utan skilja ut sig för sin stränghet och sin långvarighet. Tonårsstjärten skulle bli ordentligt genomagad när ett exempel för framtiden statuerades. Tårarna rann nu fritt utmed Charlottes kinder medan riset ven i allt snabbare takt och med allt större styrka över den allt rödare och ömmare stjärten. "Snälla mamma, inte mer!" Bad hon bevekande, men madame Rose lyssnade inte på det örat. Risningen gjordes grundligt för att få flickan att förstå att denna gång hade hon överskridit alla gränser. "Switch! Swatsch! Klatsch!" "AJJ!" Skinkorna började nu övergå från djuprött till en blålila ton. Madame Rolande njöt i fulla drag av bestraffningens stränghet och flickans förödmjukelse. När modern slutade lyste Charlottes bakdel i alla regnbågens färger! Det var den strängaste aga hon fått. "Du förstår väl att det här är för ditt eget bästa. Agan ska hjälpa dig att bli en flitig och lydig flicka." Charlotte stammade fram något som liknade ett ja mittemellan tårarna och modern föreföll nöjd. Sedan fick hon tacka madame Rolande och modern för agan. "Nu ställer du dig i skamvrån och håller upp klänningen över stjärten, sedan står du där tills jag säger åt dig att du får lämna skamvrån. Har du förstått?" "Ja, snälla söta mor."

Efter agan gick madame Rose ut för att träffa en väninna. Charlotte glömdes kvar i skamvrån, men vågade inte röra på sig. Så hörde hon steg bakom sig och så hördes en välkänd röst: "Olydiga unge, du trodde väl inte att jag glömt bort dig. Nu ska jag avsluta det din mor påbörjat, vänd på dig." När Charlotte vände sig om såg hon husföreståndarinnan med ett bistert leende på läpparna och med "Le Martinet" i handen. "Böj dig framåt! Nu ska du få 100 piskrapp på rumpan!" Madame Roland tog ett fast tag om Charlottes nacke böjde henne framåt och höjde piskan över flickans illa hanterade stjärt ...

NyareÄldre