Juling av min farmor

Jeg tenkte jeg skulle fortelle om den gangen jeg fikk juling av min farmor. Dette er en sann historie og det skjedde da jeg var 13 år.

Mamma og pappa skulle på fest og jeg og min bror skulle sove over hos farmor. Hun har alltid vært gammeldags og forlanget at vi spiste opp maten vår, ikke banning og respektere voksne.
Meg og min bror var ute å lekte. Farmors hus lå rett ved en skog og vi elsket å leke i den skogen. Min bror er 5 år yngre en meg, så jeg skulle passe på han.
Jeg var veldig opptatt med å lage en bondegårr, så min bror gikk tilbake til farmors hus alene. Da jeg kom tilbake til farmors hus lurte hun på om hvorfor jeg ikke hadde passet på lillebror. Jeg forklarte at jeg hadde lekt og ikke sett at han hadde dratt ned igjen til huset. Farmor ble irritert og sa at jeg skulle hatt juling for ikke å gjøre det jeg ble bedt om.

Jeg tenkte ikke mer over det hun sa og da det ble kveld kom maten på bordet. Farmor lagde mat til lillebror og han spiste som en helt. Han hadde ikke spist hele dagen. Jeg derimott hadde spist opp alt lørdagsgodteriet mit oppe i skogen, noe som jeg ikke skulle gjøre, det skulle vi spare til barne tv, så jeg var jo ikke så sulten. Farmor lagde to brødskiver til meg og mente at de måtte jeg spise opp. Jeg ble mett når den første brødskiva var spist opp at jeg lurte den 2 brødskiva ut vinduet.

Da vi satte oss for å se på barne tv spurte farmor om ikke vi skulle finne frem godteriet vårt, jeg sa jeg ikke orket, men sannheten var jo at jeg hadde spist det opp.

Etter at barnetv var slutt gikk jeg ut på kjøkkenet, farmor kom inn og gav meg en HARD dask på rompa........hva er dette?? sa hun... hun hadde funnet brødskiva mi utenfor vinduet og den tomme godteriposen hadde hun funnet på plenen rett ved skogen.
Hun dasket meg enda en gang på rompa...SVAR MEG.....
Jeg tok meg til rompa og sa at jeg var lei meg...... lillebror kom inn på kjøkkenet og lurte på hva det var.....Veronica har vært slem jente, sa farmor så nå skal hun få juling av farmor.
HÆ sa jeg.....du kan ikke gi meg juling, jeg er 13 år farmor, jeg er kjempe lei meg. Skal aldri gjøre det igjen.

Dette er 2 gangen jeg må bli sint på deg i dag Veronica........ jeg sa tidligere i dag at du skulle hat juling, tror foreldrene dine er litt slepphendte med å straffe deg, for du hører jo ikke på hva de voksene sier til deg.
Jeg begynte å gråte, livredd for at farmor skulle gi meg juling.

Nei sa jeg, pappa gir meg juling når han syntes jeg fortjener det, men det er lenge siden, jeg har vært snill.

JA VEL...men har du vært snill i dag? spurte farmor.

Nei, men jeg skal alltid høre på deg hereter.

Farmor dasket meg enda en gang på rompa denne gangen kjempe hardt, og sa at jeg skulle bli med ut i stua.

Nå skal du se at Veronica for juling for at hun ikke har vært snill sa bestemor til lillebror.

Jeg gråt og tryglet om å få slippe juling.

Farmor dro meg ned på hennes kne og begynte å slå meg på rompa. Det gjordet vondt allerede siden de 3 daskene hun gav meg først var ganske harde og jeg hadde kun en tynn sommer bukse på meg.

Hun slo løs på rompa mi og jeg skrek og hylte. 20-25 slag så stoppet hun. dro ned buksa mi og gav meg 10 slag på blanke messingen.

Nå tenker jeg du har lært å høre på meg Veronica.

Ja jeg skal høre på deg fra nå sa jeg.

Jeg gikk og la meg litt senere og rompa svei som bare det.

Dagen etter da jeg kom inn på kjøkkenet satt mamma og pappa der og drakk kafe. Nå sa farmor, kan du fortelle mamma og pappa hva jeg måtte gjøre med deg i går?

Jeg ble helt rød i ansiktet, nei sa jeg, det vil jeg ikke si....... så du er ulydig igjen sa farmor, skal vi ta en runde til..??? hun dasket til meg på den såre rompa mi.

Nei, sa jeg....... ikke en runde til.

Nei så fortell de hva som måtte gjøres i går da sa farmor.

Jeg fikk juling av farmor for jeg var veldig ulydig sa jeg....

Pappa så på meg, ja det fortjente du da, hvis du har vært så ulydig. Kanskje vi har vært litt slappe med straff for deg i det siste.

Nei sa jeg, jeg skal virkelig høre på de voksene og ikke gjøre noe galt igjen sa jeg.

Ja det er best sa farmor, ellers blir det juling vettu, i alle fall når du er her hos meg.

NyareÄldre