Ferieris

Jeg husker da jeg var 10 år var vi på biltur på ferie. Vi hadde kjøpt oss bobil og skulle kjøre rundt i Norge.

Jeg husker jeg ble så innmari lei av å sitte i bilen hver dag. Jeg begynte å små klage. Pappa stoppet oftere så jeg kunne ut å strekke på bena og få litt frisk luft.
Dagene gikk og jeg husker jeg ble mer og mer masete, mamma ble helt gal av maset og jeg husker hun dasket meg på rompa flere ganger og sa jeg måtte slutte.
Pappa ble helt gal av maset mitt og stoppet bobilen og sa at hvis jeg ikke sluttet å mase skulle jeg få ris.

Jeg hadde fått ris noen ganger før, men av mamma og ikke noe voldsome greier, hun hadde lagt meg over kneet sitt og dasket meg litt utenpå buksene. Det var ganske vondt, men ikke avskrekkende. Vi stoppet vet en bensinstasjon og kjøpte oss drikke og is.
Jeg likte selvfølgelig ikke den isen jeg så jeg satt i å begynne å mase om å få byttet isen. tror det tok omtrent 1 minutt så stoppet pappa bobilen på en rasteplass og kom bak til meg og tok meg i armen. NÅ ER DET NOK...... jeg kjente jeg ble helt kald innvendig, skulle jeg faktisk få ris av pappa????

Mamma kom også baki og sto og kjeftet på meg. utenfor bobilen var det mange folk, folk som satt og spiste og folk som bare tok en pause. Pappa dro meg ut til soffan i bobilen. Han var utrolig sint, jeg tørte ikke si noe som helst. Han la meg over knea sine og begynte å slå meg på rompa med flat hånd...... klask, klask, klask..... ca 12 dask. så gav det seg. Endelig over tenkte jeg mens tårene sto i øynene mine. Nå tar du av deg buksene sa pappa.....NEI, tuller du skrek jeg....du hørte hva jeg sa og jeg er ikke i hummør til å diskutere hylte han....... jeg hadde aldri fått ris på blanke messignen før og hadde mest lyst til å springe ut av bobilen og forsvinne, men jeg dro ned buksa og la meg lydig over knea hans igjen. Han begynte å slå med flat hånd og han slo hardt og fort, trodde jeg skulle dø av smerte, alle på parkeringsplassen måtte ha hørt at jeg fikk ris i bobilen for jeg skrek og bar meg og slagene til pappa på min bare rumpe hørtes jo kjempe godt. Han slo og slo, må vel ha fått en 20 slag, til slutt stoppet han.....har du fått nok? spurte han.....JA; JA jeg har fått nok, skrek jeg..... du skal vite det at neste gang du maser slik og ikke hører når vi prater til deg, blir det en ny omgang, og da med bjørkeris.

Jeg kjente jeg ble skrekkslagen og lovet at jeg ikke skulle mase mer.
Ble en omgang til med ris den turen, men slapp bjørkeriset heldigvis.....

NyareÄldre