Lotta svarar på insändare

Måndagen 6 februari läste jag storögt på tunnelbanan en insändare till sex och samlevnadsspalten Katerina Janusch i Expressen. Hoppas du tar med den till din spalt.
Det var en tjej som skrev att hon fick smisk ibland av sin pojkvän- som bestraffning. På allvar!
Svaret hon fick var mycket fördömande för pojkvännen trots att hon samtidigt kände sexuella lustkänslor av eller framförallt efter bestraffningen.

Jag kände att jag skulle vilja skriva ett annat svar till den unga kvinnan.
Trots att jag är kvinna så har jag ett stort intresse för smisk och det påverkade mig mycket under min uppväxt och är idag som vuxen en krydda i mitt liv. Här är svaret som jag skulle vilja läsa:


Svar till insändare Expressen 6 februari 2006. (Se insändarenhär)

Jag vet inte hur vanligt det är att tjejer får smisk av sina pojkvänner men jag vet genom många brev de senaste åren att det är vanligare än man tror. Och precis som du, finns det många tjejer som ofta blir bestraffade av sina pojkvänner med dask i baken och till och med smisk på bara stjärten.

Visst kan man ha många fördömande åsikter mot detta och kalla det för övergrepp, eller också kan man se det som en återgång mot ett gammalt könssamhälle och att relationerna börjar "längta tillbaka" till en ordning där kvinnan på ett naturligt sätt är undergiven sin man. Det finns mycket som tyder på det.

Precis som du finns det många unga kvinnor som finner sig i att få lite smäll ibland av sin man. Trots sveda och kränkningen som medföljer så känner dom en trygghet att få en tydlig gräns, och till och med skönt att slippa ta ett vuxenansvar tillsammans med sin man. Hon låter honom bestämma och ta vuxenkonsekvenser medan hon själv bara behöver tänka på att hålla sig inom de ramar hon fått av sin man/pojkvän. En del tolkar denna tendens att många tjejer gett upp könskampen och givit efter för en starkare kraft som är mer i enlighet med naturen med mannen som den fysiskt överlägsne beskyddaren.. Jag vet inte. Men jag vet att dessa tjejer och kvinnor på sätt och vis gör det lättare för sig genom att den enda konsekvensen som drabbar henne är kanske några riktigt hårda och visserligen skämsiga daskar på jeansbaken i första hand. I andra hand, vid grövre olydnad bli lagd över knät och få ordentligt smisk med nerdragna jeans och trosor. Vilket i stunden naturligtvis är riktigt upprivande och kränkande för att inte tala om den smärta/sveda de får utstå under några minuter.

Jag kan naturligtvis lätt förkasta detta förhållande mellan man och kvinna som ojämlikt. Men jag vet också att det verkligen finns ett starkt behov av att acceptera fysiska bestraffningar hos den moderna kvinnan idag. Kanske för att hon tycker att jämlikheten har gått för långt och att något djupt kvinnligt, liksom djupt manligt gått förlorat. Rätten för mannen att uppfostra och bestraffa sin flickvän/kvinna. Kvinnans stjärt är naturligtvis enligt min mening den naturliga och enda ofarliga och enda acceptabla kroppsdel för fysisk bestraffning. Och i de flesta fall handlar det även om vanligt smäll med handflatan. Inga andra redskap. Vilket också skapar en intimitet som är naturlig.

Så jag vet inte om det är så lätt att enbart fördöma dessa ofeministiska bestraffningar som börjar förekomma i allt fler unga pars privata hem. Många tjejer skäms dessutom att prata om det, eftersom de precis som vilken tonårstjej som helst skäms att berätta att dom fått/ får smisk. Där är det ingen skillnad mellan att bli smälld på stjärten av mamma eller sin pojkvän. Det är lika pinsamt.

Samtidigt vet dessa kvinnor oftast att bestraffningen var rättvis och att det tycker att de förtjänat lite smäll. Efter bestraffningen vittnar många unga kvinnor om att de dessutom känner ett otroligt lugn och en väldig avspänning. Många kvinnor somnar på magen i sängen trots kanske snyftande tårögda med svidande röd rumpa. De kan också precis som du känna starka lustkänslor vilket bidrar till att det oftast blir ett försonande sex och mycket starka och påföljande orgasmer, då hon senare älskar med sin man.

Ovanstående gäller naturligtvis för de par som har en riktig kärleksrelation och där mannen- och det vill jag understryka som mycket viktigt- är kärleksfull mot sin kvinna. Att han är mjuk och varsam om sin överlägsna manliga styrka. Att han inte bara är en agande förmyndare när det är nödvändigt utan också en gentleman som tar hand om sin kvinna och ansvarar för henne på alla tänkbara kärleksfulla sätt.

Så jag tänker varken fördöma eller uppmuntra till något som jag ser som en tendens som blir allt vanligare.

Det verkar som om ni älskar varandra trots bestraffningarna som han bara tagit för givet att du ska acceptera. Och som du precis som många tjejer som skrivit om detta till mig- genom en normaliseringsprocess har accepterat som en naturlig del i ens förhållande. Att man kan få smisk av sin kille om man gör fel eller är bitchig och inte lyder.

Vad jag förstår har du fått smisk på bara stjärten över hans knä tre gånger under det senaste året vilket inte heller tyder på att han bestraffar dig direkt i onödan. Att du får" några svidande daskar på din jeansklädda rumpa" desto oftare verkar mer ha en varnande effekt (så att du vet var gränsen går) även om jag förstår att också detta kan vara pinsamt och kränkande med dessa "påminnelser om vad som kan hända om du går för långt".

På det hela taget verkar det som ni har det bra och att ni har en fin relation. Och som sagt: du är inte den enda tjejen som får smäll ibland av sin kille, även om alla tjejer som får det tror att dom är ensamma om att få smisk som vuxna tjejer.

Jag tror att många unga kvinnor får vänja sig vid tanken att möjligheten ökat vid gräl med pojkvän - till raskt få jeansen nerdragna och till och med stringtrosorna nerdragna och hamna hjälplöst över hans knä för att få barnsligt med smisk. I gengäld hoppas jag att alla killar annars är jättegulliga mot sina flickor och inser hur värdefull och vacker kvinnan är.

NyareÄldre