Cindy Crawford

Jag läste nyligen en gammal intervju med den amerikanska fotomodellen Cindy Crawford.
Då man kom in på ämnet uppfostran erkände Cindy helt odramatiskt att hon själv, och syrran, fick smisk på stjärten av sin mamma ända upp i 18-årsåldern. Tog tillfället att översätta den:

"Visst fick vi smisk ibland. Mamma kunde vara väldigt sträng men hon var noga med att vi skulle vara helt på det klara med varför vi fick det, och att det var helt upp till oss att sköta oss och vara lydiga så länge vi bodde under föräldrarnas tak. Det värsta var nog väntan. Mamma brukade skicka upp mig på mitt rum med en hård dask på stjärten med orden "Nu ska du få smäll". Så fick jag vänta, ibland en hel halvtimme innan mamma kom upp på mitt rum . . .

Den där väntan fick en verkligen att tänka över vad man gjort så på så sätt var det effektivt. Jag tror faktiskt att väntan var den allra värsta delen. Man bara väntar på att man snart ska få smäll. Jag brukade förbereda mig. Jag tog av mig jeansen och drog ner mina trosor så att det bara skulle handla om att snabbt lägga mig över mammas knä när hon kom upp och satte sig på min säng. Föredrog det framför genansen och skammen att klä av mig inför mamma - för att få smisk!

Men mamma var inte grym. Hon SLOG oss inte. Det var smisk och inget annat. Visst sved det riktigt ordentligt och man blev riktigt röd om stjärten en bra stund efteråt. Men efteråt blev man förlåten och jag fick oftast fortsätta med kvällens planer efteråt. Jag fick nog oftare smäll än syrran. Jag var livligast, tuffast och vildast och satte mig i många situationer med halvlögner och hellögner som när det uppdagades blev självklara straff av mamma. Jag fick ibland välja mellan utegångsförbud eller smisk. Till skillnad från syrran valde jag ofta smisk eftersom jag hade mer "på gång" på kvällarna och utegångsförbudet skulle vara förödande.
Smisket var hemskt innan och under tiden man låg där över knät och grinade, men en stund efteråt var det ju över, även om baken påminde en när man satte sig en bra stund efteråt, eller när man gick och la sig och såg sig i spegeln."

cindy Ett annat skvaller man hört om Cindy Crawford är att en städerska som städade Cindys hus då Cindy var vuxen berömd och framgångsrik, hörde en kvinna (som bara kunde vara Cindy) få smisk från ett avlägset rum då hon städade. Det omisskännliga klatschande ljudet från en handflata mot en kvinnas nakna stjärt och en kvinnas jämmer.

Ingen vet vem hon fick smisk av. Möjligen kan det vara Richard Gere som gav henne smäll även om deras förhållande hade tagit slut vid det tillfälle som städerskan uppges ha hört detta.

Slut på översättning
Klara

NyareÄldre