Expressen 6 februari 2006Insändare till Expressens frågespalt om sex 2006-02-06
Han smiskar mig när jag gör felJag är en 24 årig tjej som varit ihop med min kille i ett och ett halvt år. Jag älskar honom och han mig. Samtidigt är han väldigt macho. För en tid sedan råkade jag klanta mig, han blev sur och vi var osams hela dagen. Sen hände detta: Han tog mig i armen och drog lugnt och bestämt ner mig över sitt knä som om jag var en olydig tonårstjej. Sen tog han sin starka arm runt min midja. Vände upp mig för att knäppa upp mina jeans och la mig med rumpan upp. Det konstiga var att jag inte protesterade. Ingen sa ett ord och det kändes mer som han sett rekt igenom mig och insett vad jag behövde och det kändes så förnedrande, självklart, att han skulle ge mig smäll för vad jag gjort. Han smiskade mig lugnt och metodiskt med handflatan på stjärten så det klatchade högt. Det var inget snack om att det var en riktig bestraffning! Det sved ordentligt och det var så himla förnedrande att få smisk på allvar av sin kille, men samtidigt upptäckte jag att det var otroligt upphetsande! Sen älskade vi intensivare än nånsin och jag fick flera orgasmer som jag aldrig varit i närheten av! Vi pratade inte om det efteråt. Jag har fått smisk två gånger till. Smisket har inte varit något lekfullt fnissigt förspel utan riktiga bestraffningar.

Nu undrar jag: är jag helt knäpp? Jag är en helt normal tjej annars. Kanske inte med världens bästa självförtroende trots att jag vet att jag ser väldigt bra ut och har både vänner och kär familj. Och faktiskt en pojkvän som jag älskar trots (eller kanske ännu mer tack vare dem). Är det vanligt att få smisk av sin kille? Ska jag säga att jag inte inte tänker acceptera bestraffning? Varför gillar jag det när jag förnuftsmässigt är för jämlikhet mellan könen? Hur kan jag njuta av undergivenheten och känna att han har rätt att smälla mig?

/Förnedrad

SVAR: Bestraffning är olagligt

Nej det är inte vanligt att tjejer får smisk av sina killar. Jag tycker inte att det är okej att ha det som du har det. Anledningen är att killen bara tar för givet att du ska finna dig i dessa bestraffningar. Han spelar på din osäkerhet och utnyttjar din svaghet och kärlek till honom. Samtidigt är kroppslig bestraffning olagligt. Det finns inget positivt i det du beskriver som "gammaldags förhållande mellan man och kvinna". Han missbrukar sin makt och styrka. Och du hamnar i en nomaliseringsprocess där du mer och mer accepterar att bli styrd. En sak är om smiskandet är en lek som båda är överens om. Men som det är nu tar han bara sig friheter. Spontant tycker jag att han utsätter dig för godtyckliga övergrepp. Sånt här ska man inte leka med, utan det ska vara klara papper från båda håll. Då kan man leka med bestraffning som en del av den sexuella akten, ett rollspel där båda kan reglerna. En annan risk är att hans smiskande av dig kan accelerera och bli mer lik misshandel. Och det kan bli riktigt farligt för dig

/Katarina

NyareÄldre