Skidsemester

Jag är en 30 årig kvinna som skrivit till smisksidan under signaturen "Klara" vid flertalet tillfällen.

Mest har mina insändare beskrivit min egen stränga uppfostran där smisk var ett vanligt för att inte säga vardagligt mycket pinsamt och genant inslag i min uppfostran ända upp i 19 - 20 årsåldern då jag flyttade hemifrån.

Jag är ofta nyfiken på vad andra tjejer tänker om smisk och vad dom har för erfarenheter av att få denna kränkande bestraffning. Både av föräldrar eller män/pojkvänner.

Jag tänker på smisk vid olika situationer. T.ex. när jag känner mig som en riktig "bad girl" och har dåligt samvete för nåt. Då känner jag att jag behöver smäll, och kan längta efter en sträng kvinna "mammafigur" eller man som mjukt men bestämt lägger mig över knät och smäller mig på bara stjärten precis som jag var van att få långt upp i tonåren av min riktiga styvmamma.

Andra tillfällen är när jag åker skidor i svenska eller utländska fjäll som jag gör varje år. Varför tänker jag på smisk då - när jag står i tighta skidkläder, solglasögon och håret i flätor? Jo för att jag fick smäll en gång - just på en skidsemester.

Jag var 19 och hade inte många månader kvar till 20 då jag var i svenska fjällen tillsammans med mamma, min moster och tre kusiner. själv var jag en mycket skicklig skidåkare och glänste väl i backarna på flera vis. Jag hade pojktycke och halva grejen var väl att kolla in killar och njuta av flirtiga blickar från den manliga delen av åkare i samma ålder och äldre. Det blev snack i skidlifter och afterskipubar så långt som mamma tillät och jag kände mig väl ungefär som en söt skidprinsessa i backen, som dessutom glänste med min skidåkning.

Mina kusiner var 9, 11 och 15 år gamla, alla tjejer och dom såg nog upp till mig en hel del. Tredje eller fjärde dagen fick jag ansvaret att ta hand om den 9 åriga flickan i backen och fick begränsa mitt eget åkande till att hjälpa henne, lära henne, vänta på henne då hon ramlade och så för ingen av mina kusiner kunde åka särskilt bra.

Mamma och moster och dom andra tog en långlunch och tog det lugnare. Efter några timmar började jag tröttna lite för Sara blev lite grinig men ville ändå inte söka upp dom andra - och jag ville åka själv igen och se om just DEN helsnygge norske killen som verkade jätteintresserad av mig fanns i nån backe. Till slut gjorde jag något som jag gick oh ångrade i veckor efteråt. Jag tog en egen tur och var säker på att jag skulle hinna vänta på Sara och ta hand om henne när jag kom ner. Men det värsta hände - hon dök inte upp!

Vad jag minns nu efteråt så var det en panik som bara växte för varje minut jag letade - åkte upp i liften igen - åkte ner i alla möjliga väderstreck och förtvivlat frågade efter en flicka i grön skidoverall. Två timmar gick och det var en fasa att leta upp mamma och förklara att jag hade försummat mitt ansvar och tappat bort henne. Hur som helst - DEN delen slutade lyckligt. Vi hittade Sara på en kaffestuga dit någon vuxen tagit hand om henne där hon gråtande inte visste var hon skulle.

Men mamma var förstås jättearg på mig. " Nu följer du med mig hem, med det samma!" Trots att det var timmar kvar på skiddagen var åkandet slut för min del och jag fasade för att jag skulle bli straffad, vilket jag ju visste var välförtjänt. Hur kunde jag vara så ansvarslös??

Mest fruktade jag ändå för att jag inte skulle få gå på pubkvällen samma kväll - då jag visste att HAN skulle komma dit. Tänk om jag aldrig skulle hitta honom igen om mamma gav mig utegångsförbud som straff?

När vi kom till vår lägenhet i semesterparadiset, sa mamma barskt åt mig att ta av mig overallen och pjäxor. Min fråga var både dum och som om jag bara vägrade förstå det oerhörda som nu väntade. "Varför då? "

"Varför då? " upprepade mamma. Därför att du ska få smäll på bara stjärten!

Jag blev illröd av skam i ansiktet och blev alldeles utom mig av förtvivlan. INTE SMÄLL!!! Jag var ju en vuxen ung vacker sexig kvinna - och mamma tänkte ännu en gång behandla mig som en olydig skolflicka!

Det kunde inte vara sant. jag hade verkligen lovat mig själv efter förra gången det hände att se till att aldrig ge mamma nån mer anledning att ge mig smisk nu när jag var så gammal - och så gör jag något så oerhört klantigt och ansvarslöst som att lämna min nioårige kusin vind för våg!!!

Mina protester var lama och mest självömkande för innerst inne tyckte jag faktiskt mamma hade all anledning att smälla mig nu. Jag hade burit mig oförlåtligt åt och det ända sättet att få förlåtelse för olydnad hade ju alltid varit för mig då jag fått mitt välförtjänta smisk och efteråt fått höra hela förmaningstalet .

Så stod jag redan gråtandes framför mamma i svarta tights och två tjocka tröjor. Det var liksom ännu mer pinsamt och genant att klä av sig för mamma för att få smäll när jag hade så mycket kläder på mig från början. Processen blev ju mer utdragen. mamma satt tålmodigt i hästsvans och trikåer rosig i kinderna av sol och kanske oro och ilska över dagens dramatiska händelse i soffan där hon intagit sin position och väntade på att jag var färdig. Om någon vet hur det är att SKÄMMAS så är det jag i just den här situationen. och ändå hade jag aldrig modet i mig att bara vägra.

" Dra ner dina tights och trosor" mammas röst var lite hes efter allt ropande efter Sara.

Jag fingrade på linningen på mina åtsittande tights och gav upp. gav upp den sexiga vuxna unga kvinnan jag varit i flera dagar och skulle verkligen bli satt på plats. Återigen var jag bara en olydig skolflicka som förtjänade smäll av mamma. långsamt drog jag ner tightsen till knävecken och trosorna följde med.

Så sjönk jag ner över mammas knä igen - å vad jag hatade detta! jag kände mig ännu mer naken i mina tjocka tröjor och stjärten alldeles bar över mammas knä. mamma justerade min position och jag höll både mina händer för ansiktet för det var det enda jag kunde göra av min skam och förnedring.

"Inte så mycket smäll" snyftade jag vädjande men mamma svarade " du ska ha riktigt ordentligt med smäll flicka lilla!"

Så började mamma daska min vuxna stjärt med sin handflata med full kraft:
KLATCH KLATCH KLATCH DEt här behöver du verkligen! KLATCH KLATCH Hur kan du vara så hopplös ansvarslös? KLATCH Tänk KLATCH om KLATCH det hänt Sara KLATCH någonting! Jag trodde KLATCH KLATCH att jag skulle slippa KLATCH ge dig KLATCH smäll i fortsättningen KLATCH KLATCH KLATCH men det har KLATCH du verkligen inte KLATCH KLATCH vuxit ifrån!

Klatcharna brände och sved allt outhärdligare och jag var fullt upptagen av att ta emot den stingande svedan som exploderade på stjärten och därför var skamkänslorna för tillfället ersatta av detta. Själva smärtan av mammas handflata som bearbetade min runda stjärt allt rödare och rödare.

När mamma äntligen var färdig efter cirka tio minuter tror jag hulkade jag som en barnunge och jag fick resa mig på stapplande ben skakig som en Bambi på hal is. Tårarna rann efter kinderna och jag fick som vanligt inte dra upp mina trosor, utan stå och lyssna på mammas förmanande uppläxande av mig med stjärten röd och bar och jag höll fortfarande båda händerna för mitt skamsna rödgråtna ansikte även om frestelsen var stor att gnida min stackars rumpa. Jag fick stå och ta emot förmaningarna med stjärten fortfarande bar för det kunde hända att mamma tyckte att jag hade trots kvar i rösten och då fick jag lägga mig över knät igen för mera smisk. Det hade hänt några gånger så jag var noga med att absolut inte svara uppstudsigt när jag nyss blivit smälld för jag kunde inte vara säker på att det var över för den här gången. Jag fick förstås husarrest och mamma åkte iväg och handlade.

Jag låg på magen i min säng med händerna på rumpan. kände den blossande hettan under tyget på mina bomullstights och mina trosor. Jag gned och gned mellan hulkningarna och skämdes - men var ändå lättad över att straffet var över och mamma efter straffet förlåtit mig med mjuk röst.

Kanske ändå denna förlåtelse gav mig förhoppningar om den där pubkvällen. När familjen kom hem ville jag bara gömma mig, framförallt för mina kusiner som vid det här laget helt säkert visste att jag fått smäll. Jag var mycket tystlåten och tillbakadragen hela kvällen och jag tyckte det verkade som om kusinerna var fascinerade över att deras vuxna balla kusin fått smisk på stjärten. När pubtiden närmade sig tog jag ändå chansen - vad hade jag att förlora? ett Nej.
"Mamma får jag gå på pubkvällen ikväll? " jag har ju redan fått utegångsförbud hela eftermiddagen och så fick jag ju jättemycket smäll?"

Efter en kort betänketid gav mamma med sig.

Jag fick förmaningar om när jag skulle vara hemma och mamma betonade detta genom att placera några tydliga lätta klappar i baken på mig. det var mammas vanliga sätt att varna mig och det kändes alltid så pinsamt. Klapparna betydde förstås " annars blir det smäll" - som om mamma behövde påminna mig efter dagens avbasning!!

Ändå följde dom där lätta klapparna alltid med mig som en pinsam påminnelse att passa tiden och att jag inte var för gammal för smäll. Pubkvällen blev ändå ingen hit. Jag träffade HONOM men kände mig inte direkt på topp. Tänkte på allt förbjudet jag ville göra och det tänker man extra mycket på när man nyss fått smäll.

Tyckte som vanligt att det syntes på mig att jag fått smäll alldeles nyligen även om det var befängt. Hur mycket killarna än kollade in mig så hade dom ju ingen röntgenblick som kunde se igenom mina tighta jeans till min stjärt som säkert fortfarande hade en svag rodnad kvar efter mammas handflata som bearbetat min stjärt så strängt.

Jag kom hem med god marginal. Ville inte sluta kvällen över knät på mamma igen inför alla kusinerna. Och så fick jag med mig HANS telefonnummer!

Alla gånger jag senare åkt på skidsemester har jag påmints om denna förnedrande upplevelse. Märkligt nog så blir jag upphetsad av att tänka på det och byter i en fantasi ut mamma mot olika auktoritära män t.ex.

Fantasierna går igång när jag har kläder som påminner mig . . . svarta tights sockor tjocka tröjor och flätor mitt i smällkalla vintern . . och så minns jag smisket jag fick den där gången. Är jag ensam hemma då så lägger jag mig på magen under en kudde drar ner tightsen och trosorna och så är jag där igen, över mammas knä p.g.a. mitt oförlåtliga slarv med min kusin. Jag byter ut mamma mot en äldre man t.ex. och så övergår det verkliga minnet till en fantasi. Jag smeker jag mig själv långsamt och jag njuter av fantasin, tillåter minnet av den välbekanta stickande svedan i skinkorna komma tillbaka, minnet av den välbekanta skammen värma mina kinder, jag tillåter det välbekanta ljudminnet av det rytmiska klatchandet mot min bara stjärt att komma tillbaka blandat med mitt snyftande och jämrande jag så många gånger haft anledning till. Jag byter bara ut mammas stränga mässande mellan daskarna mot en tyst stark man som ger mig vad jag behöver och som jag tror att alla unga kvinnor behöver, många unga kvinnor motsägelsefullt längtar till - den gamla ordningen mellan man och kvinna - förkroppsligad med kvinnan över hans knä och stjärten blottad för den gammeldags bestraffning som innehåller så många motsägelsefulla känslor.

Även om känslorna jag som tonårsflicka fick smäll av min styvmamma var entydigt negativa - så blev fantasierna efter agan förvirrande upphetsande kåta och fuktiga. När jag "nysmälld" låg på magen i sängen blev fantasierna en tröst- bestraffaren var en annan man eller äldre kvinna, värmen i skinkorna spred sig in mot skötet och svedan övergår i lust - en del kallar det endorfin - och jag slapp skammen för en lång stunds smekande, en resa in i min egen då lite förvirrande sexualitet.

NyareÄldre