Vapnet

Ett år senare efter bilstölden hade jag inte vart speciellt olydig eller uppkäftig på ganska länge nu och jag visste att även jag kunde få smisk av Lenas pappa Bertil om jag inte skötte mig. Men nu var det veckan före påsklovet, en kväll efter skolan så kollade jag i klädkammaren och kom på att i en kartong på hyllan längst in i hörnet så fins det gamla serietidningar efter brorsan, som flyttat hemifrån för fyra år sen. Jag hade läst en del av dom men aldrig dom i botten på kartongen. Så jag konkar in kartongen in i mitt rum och börjar sortera serietidningarna. Då jag tagit ur sista packen så ser jag en underlig pistol och en röd liten burk. Jag tar upp pistolen och undrar kan man skjuta med den här. I den röda burken ligger det några underliga patroner samt en massa rundkulor. Jag bestämmer mig för att fråga någon av killarna i skolan i morgon.

Dagen efter i skolan så viskar jag till Krille, kom med här, jag tar med bagen och Krille in på toa. Inne på toa visar jag honom pistolen. Krille säger vilken jävla grej det är en luftgevärspipa och en leksakspistol ihopsatt, och här är den uppborrad i bak. han tittar i burken och utbrister, aha bultpistolsskott (används på byggen fick jag veta senare) och rundkulor, Krille visar mig "in med en rundkula sen här det är borrat så passar bultpistolskotten men du får nog hålla ihop den med båda händerna för det fins ingen spärr för pipan". Jag frågar Krille, går den att skjuta med? Krille svarar jag tror det, men jag skulle aldrig våga skjuta med den. Jag tänker jävla fegis och stoppar ned sakerna i bagen igen.

Senare efter skolan på kvällen så går jag ut med pistolen för att provskjuta lite. Jag skjuter det första skottet i luften och märker att pistolen är minst dubbelt så kraftig som ett vanligt luftgevär. Sen ser jag mig omkring, hmm gatlyktor det blir kul. Tio svarta gatlyktor senare går jag hem. Vad jag inte vet är att Krille har tjallat till sin mamma, som ringt min mamma som i sin tur ringt Bertil. Då jag kommer hem så gömmer jag pistolen i källarförrådet innan jag tar hissen upp. När jag kommer in så frågar mamma var jag vart, hos Lena ljuger jag. Hon vet ju redan på förhand att jag ljuger. En stund senare så tittar jag ut och ser två polisbilar kryssa på gatan nedanför.

Då tänker jag, får nog ligga lågt med den där pistolen ett tag. Nästa dag är det fredag och jag är överlycklig att påsklovet börjar. Då mamma och jag ätit middag så ringer det på dörren. Mamma öppnar och jag som sitter med ryggen mot dörren tänker precis vända på mig och kolla vem det är, men hinner inte utan jag slits ur stolen i håret och i nästa sekund får jag en fyra till fem hårda örfilar och Bertil vrålar åt mig: VAR ÄR VAPNET-VAR ÄR VAPNET. Lite omtumlad så hinner jag inte svara ens utan får två örfilar till, och Bertil vrålar, SVARA-SVARA. Jag snyftar, den ligger i källarförrådet.

Bertil tar mig stenhårt i armen och ruskar om mig lite, sen bär det av ut till hissen och ned mot källaren. I förrådet så visar jag Bertil vapnet, Bertil tar det och stampar sönder det mot en trappkant så att det bara blir skrot. Sen tar Bertil tag i mig igen, och byxor och trosor åker av mig snabbt. Bertil tar ur sitt bälte och viker det dubbelt, sen säger han åt mig att böja mig framåt jag lyder och förstår att det inte är någon mening att göra motstånd. Bertil säger nu ska du få tjugo hårda smällar här och nu. *Smack*Smack*Smack* det bara vrålsvider på stjärten och varje smäll ekar mellan betongväggarna i förrådet, och det svider nästan outhärdligt, och jag är livrädd att någon granne ska komma in i källarförrådet nu.

Bertil säger nu, tro inte jag är färdig med dig än ungjävel. Nu tar Bertil mig i armen igen och sparkar in mina byxor och trosor in i vårat förråd. Sen drar Bertil ut mig i trapphuset fram till hissen och in genom porten kommer det gamla paret Larson och utbrister när dom ser mig: ha ha rätt åt dig Karin, kanske du nu lär dig att respektera äldre och inte vara så uppkäftig. Bertil ger mig en svart blick och ger mig en stadig dask på stjärten *SMACK* då vi går in i hissen alla fem. Inne i hissen så skäms jag och hoppas att "hissen störtar ner i underjorden" paret Larson bara flinar åt mig där Bertil står och håller mig hårt i armen och så fort jag försöker vrida undan stjärten, jag vill ju inte att Larsons ska se på den men då rycker Bertil till i armen på mig så att jag får stå där i all min skam. Hissen har väl aldrig gått så sakta tyckte jag.

Då vi kommer in i lägenheten så säger Bertil till mig att jag ska ta ett bad och det gör jag gärna men jag förstår att jag kommer få mera smisk. Efter badet så tar mamma fram min kjol och en blus jag tänker va nu finkläder är hon inte klok. Men jag säger inget utan sätter på mig dom. Bertil kommer in i mitt rum och säger, är du klar. Jag svarar ja det är jag. vi går till köket och sätter oss jag, mamma, Bertil, han säger, Karin nu ska jag sätta stopp på dina dumheter så din mamma och jag har kommit överens om att du ska tillbringa hela påsklovet hemma hos mig och våran familj. Din mamma har redan packat din väska. Och så var det bara att följa med. På vägen då vi gick ner mot radhuset så pekade Bertil på dom trasiga gatlyktorna och han sa bara ett ord "STRYK!!!" för att inte få allt för mycket så sa jag, jag förtjänar det! Bra att du iallafall inser det sa Bertil.

Då vi kommer in i radhuset så går Bertil fram till städskåpet och tar fram mattpiskan av flätad rotting. Han ger den till mig och säger, ta med dig den här och gå ner i hobbyrummet och så tar du av dig kläderna och sätter dig och funderar på vad du gjort så kommer jag senare. Det enda jag kan tänka på är hur kommer mattpiskan att svida och vet att jag får veta det snart.

Bertil låter mig sitta där över en timme innan han kommer ner. Bertil kommer in i hobbyrummet och säger du ska få 50 rapp med mattpiskan i dag, och på söndag sista dagen på lovet så ska du få 50 rapp till, och det är för att du skjutit med pistolen, sen ska du få för dom 10 gatlyktorna som du förstört. det blir 20 rapp för varje gatlykta som du har sabbat. Nu får du säga vilka dagar du vill bli straffad för gatlyktorna. Jag har redan räknat ut att det blir sammanlagt 300 rapp under påsklovet *Hjälp* Nå säger Bertil har du bestämt dig?? Jag tänker lite snabbt, bäst att ta det mesta i början på väckan. Så jag säger jag tar för en gatlykta i dag och två i morgon sen resten på onsdag. Då gör vi så säger Bertil och lägger upp soffkudden på snickarbänken och säger att jag ska lägga mig där. Nu gäller det att göra det här snyggt tänker jag så kanske han inte slår så hårt.

Jag går fram till Bertil och niger och säger förlåt att jag vart dum och jag förtjänar att få smisk. Jag lägger mig grensle över snickarbänken med kudden under magen och ett ben på var sida om den breda bänken. Bertil höjer nu mattpiskan och smäller till *Pang*Pang*Pang *pang*pang*jag får dagens alla 70 smällar utan uppehåll. *Pang*Pang*Pang*Pang *pang*Pang* jag vrålar och tjuter och grinar men Bertil bara fortsätter tills det är klart *Pang*Pang*pang*Pang* Direkt efteråt då det svider alldeles för jävligt så säger Bertil ta på dig nu och det bär av upp i köket fram till diskbänken. Så diska nu säger Bertil, i det här huset ska du hjälpa till, så du tar hand om disken hela veckan. Jag ställer mig och diskar alldeles rödgråten och snyftande, och med stjärten som bränner. Bertil talar om för mig då jag diskar att jag har utegångsförbud hela påsklovet samt att läggtiden för mig är halv tio. Jag tycker det är för jävligt men jag svarar artigt JA Bertil.

Då jag på kvällen lägger mig i en extra säng i Lenas rum så svider det fortfarande på stjärten men till sist så somnar jag på mage. Nästa dag på lördagen så vaknar jag av att Bertil tar mig i armen kl. sju på morgonen. Bertil säger att han ska vara borta till sent i kväll så det blir smisk nu, dra ner trosorna och lägg dig över sängkanten. Jag lyder fast jag är nyvaken och stjärten svider fortfarande bara man rör vid den. Nu kommer mattpiskan fram igen *Pang*Pang*Pang*pang* igen så tjuter och grinar jag men får dom 40 rappen som var bestämt. Lena har vaknat under min bestraffning. Hon tittar på min stjärt och skakar på huvudet. Bertil går direkt efteråt, han har nog bråttom. Lena säger till mig hur kunde du vara så dum att du tog i den där pistolen? Jag svarade att jag inte trodde att det skulle bli så här. Lena säger att jag får skylla mig själv och innerst inne så håller jag med, men svarar inte Lena på det. Nu så tänker jag mera på att jag måste sköta mig så att stjärten får vila tills på onsdag, hmm vad blir det då, 7 gatlyktor är 140 rapp *hjälp*hjälp* Dagarna rullar på och onsdagen närmar sig snabbt.

smisk

På onsdagsmorgonen så finns det fortfarande blåmärken på stjärten men svullnaden har lagt sig. Då jag har diskat efter maten så ropar Bertil på mig från vardagsrummet, och jag går dit. Bertil säger 140 rapp är mycket så jag ska vara snäll mot dig, och du ska få ta dom liggande över mina knän och jag kommer att hålla mitt på skaftet på mattpiskan, men du kommer få dom i snabb takt. Jag blir tillsagd att ta av alla kläderna och hämta mattpiskan och en köksstol. Sen sätter sig Bertil på köksstolen och jag ger honom mattpiskan samtidigt som jag lägger mig över Bertils knän. Hmm 7 gatlyktor säger Bertil. smacksmacksmacksmacksmacksmack "yyyyylllllllllll" allt är över på några minuter efter jag smiskats i rasande tempo. Stjärten blir svullen illröd och tårarna rinner utmed mina kinder. En stund efteråt då jag bara snyftar lite, så känner jag mig ändå lite upphetsad. På något vis så gillade jag att få smisk på det viset men jag är glad att det dröjer till på söndag innan det blir mera smisk.

Dagarna går vidare och jag börjar faktiskt trivas med bestämda regler, känner mig lite som en väluppfostrad flicka. *lite stolt* På söndagsmorgonen så packar jag väskan och Bertil har sagt att jag får gå hem kl. tre på eftermiddagen. Vid tvåtiden så går vi ner i hobbyrummet tillsammans Bertil och jag, och mattpiskan är naturligtvis med. Då vi kommer in i hobbyrummet så säger Bertil, det här sista smisket vill jag att särskilt att du kommer ihåg och jag får ett par örfilar som känns ordentligt. Sen får jag ta av alla kläderna och ställa mig i skamvrån.

Fem minuter senare så tar Bertil ett stadigt tag i mitt långa hår, och med andra handen daskar han till mig och säger till mig att sära på benen, jag blir lite förvånad men lyder. Bertil tar nu och nyper åt rätt över mina blygdläppar bakifrån. och lyfter upp mig i håret och andra handen mellan mina ben, upp på snickarbänken. Då han lagt mig där så snärtar han till mig lite lätt med handen rätt på fittan. Det gör inte ont men jag blir lite rädd. Nu tar Bertil upp mattpiskan och säger nu blir det hårt. och det första rappet är enormt hårt *PANG* och jag tjuter direkt, och nu tar det tid mellan rappen. *PANG* "yyyylll snälla" *PANG* "yyyllll jag ska va snäll" *PANG* "yylllllll" *PANG*PANG*PANG* "yyyyyllllllllllll snälla sluta" men Bertil ger sig inte utan jag får alla 50 rappen ordentligt hårda. Efteråt så är svedan är outhärdlig.

Jag tackar nu Bertil för smisket och att jag fått bo hos dom på lovet och jag förstår att det inte blir lätt att sitta på stjärten i morgon då skolan börjar. Då jag går hem så tänker jag att det här lovet kommer jag aldrig att glömma, och visst minns jag påsklovet 1975. o!

NyareÄldre