På landet

Jag sitter i baksätet på bilen, pappa kör och mamma sitter bredvid honom. Vi är på väg till landet och det har jag verkligen ingen lust med. Vilken 17-årig tjej tycker om att vara med mamma och pappa på landet? Det har varit mycket bråk hemma den senaste veckan på grund av att jag är tvungen att följa med. Jag tycker att jag åtminstone ska få ta med en kompis men mamma och pappa vill ha "lugn och ro". Fattar dom inte att dom får mer lugn och ro om jag får ta med en kompis? Om jag hade fått ta med mej min bästis Susie skulle vi kunna ha det helkul, dra iväg till närmaste samhälle på kvällarna och föräldrarna kunde verkligen ha fått lugn och ro........

Plötsligt skärper jag hörseln.........

Vad är det dom pratar om där fram egentligen?

Det är precis vad hon behöver, hör jag mamma säga, jag går och bryter ett ris på en gång när vi kommer till landet så får du randa upp henne ordentligt en gång för alla, sen kanske vi får lite lugn och ro resten av tiden vi är på landet.

Tänker dom ge mej smisk????

Det har jag inte fått sen jag var 14 år och trodde verkligen att det var slut med det nu. Hur många flickor får egentligen smisk tills dom är 14 år?

Hur många flickor får smisk när dom är 17 år?

Nu börjar det att kännas obehagligt, förut var jag arg, nu började jag bli rädd och orolig. Undrar om dom verkligen tänker ge mej smisk eller om dom sitter och pratar så där bara för att skrämma upp mej?

Jag bestämmer mej för det sistnämnda, kan inte tro att dom tänker ge mej smisk och hur ska dom då bära sej åt. Jag tänker inte frivilligt utsätta mej för det det kan dom bara inbilla sej. Förr när jag brukade få smisk fick jag komma fram till mamma eller pappa, dra ner byxorna till knävecken och lägga mej över deras knän och blev sedan smiskad. En annan variant var att jag fick lägga mej på armstödet till soffan eller en fåtölj så att stjärten putade upp ordentligt innan dom började smiska mej. Eller också fick jag själv hämta en kudde och lägga mitt på sängen där jag sedan fick lägga mej med kudden under magen så att stjärten putade och sedan blev det smisk.

När jag fick ligga över knäna på någon av mina föräldrar blev det smisk med handen eller hårborstens baksida, borsten var av trä. När jag fick ligga över armstödet till soffan eller en fåtölj blev det ris likaså när jag låg på sängen.

Nu funderade jag på vilket jag skulle föredra OM jag nu skulle få smisk, vilket jag knappast kunde tro eller rättare sagt VILLE tro.

Smisk med handen gjorde väldigt ont faktiskt, nästan ondare än med hårborsten, eller också berodde det på att när pappa smiskade mej med handen så smiskade han väldigt länge, inte så jättehårt men länge och till sist visste jag inte vart jag skulle ta vägen, så ont gjorde det. När mamma smiskade mej med handen gjorde det förstås också ont, inte lika ont som när pappa smiskade mej och hon smiskade inte lika länge som han gjorde. När jag fick smisk av mamma var det alltid med handen eller hårborsten, av pappa kunde man vänta sej vad som helst och ibland började han med handsmisk för att sedan övergå till något redskap. Att få smisk liggandes över mammas eller pappas knä kändes också väldigt förnedrande, precis som en liten olydig flicka det minns jag tydligast sist jag fick smisk av pappa liggandes över hans knän, då var jag 14 år.

Riset gjorde också väldigt ont och det värsta med det är att svedan sitter kvar så länge och att man blir alldeles randad, hela stjärten blir rödstrimmig och det svider länge och blir till slut sårskorpor och det är omöjligt att vara med på skolgymnastiken för inte vill jag visa att jag fått smisk på stjärten för mina klasskompisar. Min bästis Susie vet att jag fick smisk när jag var yngre, hon var hemma hos mej sist när jag skulle få smisk av pappa och hon talade om att hon stått utanför dörren och hört hur det klatschade och hur jag hade grinat och bönat och bett pappa sluta och hur jag ropade förlåt o s v, det var ju ganska pinsamt att få reda på men hon lovade att inte säga något till någon om det och vad jag vet har hon hållt sitt löfte.

Borsten gjorde förstås också ont att få smaka på bar stjärt men svedan sitter inte kvar lika länge som efter handsmisk eller speciellt riset då...........

Det var alltid bar stjärt som gällde när jag fick smisk, jag brukade böna och be om att få slippa dra ner byxorna, att åtminstone få behålla trosorna på, men det gick dom aldrig med på.

Nu började vi närma oss vårat lantställe och jag var alldeles darrig i kroppen.

Skulle jag få smisk?

Kissnödig var jag också, bäst att jag skyndade mej att gå på toaletten på en gång när vi kom fram, det har hänt att jag kissat på mej när jag fått veta att jag ska få smisk och det är ju extra pinsamt. Inte för att jag verkligen trodde att jag skulle få smisk men om dom nu ville skrämmas och säga att jag skulle få smisk ville jag inte riskera att kissa på mej.

Nu var det bara några krökar kvar så skulle man se uppfarten till vårat 2-vånings rödmålade sommarhus. Det ligger väldigt vackert, inbäddat i grönska i en skogsglänta och en liten insjö inte långt därifrån, rena rama idyllen. Nu var jag bara rädd för alla björkar som stod alldeles intill huset, björkris som mamma och pappa talat om att använda på mej nu i eftermiddag. Jag ångrade verkligen att jag bråkat så mycket senaste veckan, det var ju ganska onödigt, det var faktiskt ganska ok att vara här, jag kunde ju sticka till samhället själv, det gick ju bussar och i värsta fall kunde jag ju lifta............

Så svängde pappa in bilen på uppfarten till vårat hus.

Jaha, då var vi framme då, konstaterade han nöjt och våran kära Cecilia har inte gnällt eller bråkat någonting alls de sista 5 milen, det var ju trevligt fortsatte han.

En sten föll från mitt bröst, jag skulle nog slippa smisk, hade nog räddat mej själv från det genom att skärpa mej när jag förstod att jag låg dåligt till. Det var nog det mamma och pappa hade velat genom att prata om björkris, att skrämma mej till lydnad och dom hade faktiskt lyckats, jag tänkte verkligen skärpa mej de två veckor vi skulle vara här, jag ville absolut inte utsätta mej för smisk på stjärten fler gånger i mitt liv.

Jag skyndade mej att öppna dörren för att springa in på toaletten så fort pappa stannat bilen.

Vad har du så bråttom för? frågade pappa. Jag måste gå på toaletten sa jag och började hastigt gå mot huset, vi hade alltid en nyckel som låg på ett speciellt ställe som bara vi visste om.

Du behöver inte dra upp byxorna när du har kissat, kom ut i vardagsrummet till mej med byxor och trosor nerdragna till knävecken när du är färdig sa pappa och tittade strängt på mej.

Det sa bar PANG i huvudet på mej, i hela kroppen förresten och kisset forsade utefter benen på mej. Jag stod still och tittade på pappa och det bara rann, minna jeans blev alldeles mörkfärgade av kisset och jag såg att pappa såg det också.

Står du här och kissar ner dej, stora flickan? sa pappa. Har du sett Yvonne! ropade pappa till mamma, Cecilia står här och kissar på sej..........

Har du talat om för henne att hon ska få smisk kanske? sa mamma frågande. Jag sa till henne att hon inte skulle bry sej om att dra upp byxorna när hon varit och kissat bara och då förstod hon kanske vad det är som vankas, sa pappa.

Gå nu genast in och få av dej de våta byxorna, tvätta av dej och kom sedan ut till mej, jag är i vardagsrummet, sa pappa.

Vad jag skämdes, jag hade kissat på mej och jag skulle få smisk!

Jag är faktiskt 17 år nu, jag blir myndig om några månader sa jag och lät säkert ganska stöddig.

Jag har inte frågat dej hur gammal du är sa pappa jag sa åt dej att gå och ta av dej de nerkissade byxorna, tvätta av dej och komma in till mej i vardagsrummet med bar stjärt sedan.

Och sätt fart NU!

Jag insåg att det inte hjälpte att protestera och gick mot huset, tog fram nyckeln, samtidigt funderade jag på hur jag skulle klara mej undan från smisk. Jag MÅSTE slippa smisk!

När jag kom ut till pappa hade jag ett badlakan om underkroppen och började stammande försöka övertala honom att det faktiskt var löjligt att ge en 17-årig flicka smisk på bara stjärten.

Om en 17-årig flicka bär sej löjligt åt ska hon också ha smisk på stjärten förklarade pappa. Mamma och jag är faktiskt ganska trötta på dej och dina eviga fasoner, du har fått hålla på länge nog. Vi trodde också att du var gammal nog att slippa smisk men nu har vi insett att vi haft fel.

Han satte sej på en stol mitt på golvet.

Kom hit nu sa han.

Jag stod kvar, vägrade att gå ett endaste steg mot honom, jag var illande röd i ansiktet av skam och mina ben skakade.

Pappa reste sej och kom fram till mej. Han tog tag i mitt ena öra, som på en olydig skolunge, drog mej fram mot stolen. Det fanns inte en chans att jag skulle kunna stå kvar, det gjorde väldigt ont. Samtidigt tappade jag greppet om badlakanet och jag gjorde allt för att skyla min nakna underkropp och såg säkert ganska löjlig ut. Pappa satte sej ner och drog ner mej över knät, höll mej i ett stadigt grepp som han brukat när jag var yngre, jag hade inte en chans att skyla min stjärt mot slagen som började ganska omgående.

Jag kände så väl igen det när det började, inte så väldigt hårt och det gjorde inte så farligt ont till att börja med men jag visste ju hur det skulle bli.

Klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch.........

Det började sticka i skinkorna och jag förstod att dom blivit något rödfärgade.....

Klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch.........

Smiskandet fortsatte, först några klatschar på den ena skinkan sedan på den andra......

Nu gjorde det rejält ont, jag hulkade, försökte slingra mej loss, började sparka med benen, men ingenting hjälpte, pappa fortsatte att smiska mej i samma takt.Långt bort hörde jag att mamma kom in, sa något till pappa och att hon sedan lämnade rummet. Pappa fortsatte att smiska mej, han höll säkert på i 10 minuter och min stjärt brände som eld och stack som 10 000 nålar när han slutade.
rumpa

Om jag inbillat mej att det var färdigt nu så kunde jag glömma det.

Pappa reste sej, tog tag i min arm och ledde mej fram till soffan, jag såg att han hade ett ris i handen, mamma hade säkert lagt in det till honom.

Nu grinade jag väldigt högt för att han skulle höra hur ont jag redan hade och för att jag verkligen hade det.

Jag var rädd, förstod att jag skulle få smaka björkriset nu också.

Han drog ner mej över armstödet till soffan, höll mej nere med hjälp med ena handen och armen, höjde den andra armen som höll i riset......

SVITSCH, SVITSCH, SCITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH.........

Riste ven över min bara stjärt, jag kände riktigt hur randig den blev och eftersom den redan var uppsmiskad med handen var den väldig öm redan när de första risslagen träffade min stjärt.

SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH, SVITSCH........

AAAJJJ............................

SNÄLLA PAPPA, SLUUUUUUTAAA..................

MAMMA, HJÄÄÄÄÄÄLP!!!!!!!

Ingenting hjälpte, pappa sa ingenting, han bara fortsatte att låta riset dansa på min stjärt, ibland hamnade någon kvist mellan mina skinkor, ibland t o m mellan mina blygdläppar, och det gjorde så fruktansvärt on. Så här mycket smisk hade jag aldrig tidigare fått.

Så småningom tyckte pappa tydligen att jag fått nog, han slutade smiska mej, sa åt mej att gå in på mitt rum och ta igen mej ett par timmar för att sedan välklädd kammad och fin komma ner och hjälpa till med middagen och uppföra mej mycket väl i kväll och resten av semestern. Det växer mycket björkris här utanför som du vet sa han strängt och jag visste att han menade vartenda ord och resten av semestern uppförde jag mej mycket väl och det blev faktiskt en väldigt trevlig semester trots den olyckliga början, eller kanske tack vare den.....

NyareÄldre