Vittnet


Nu ska jag berätta om något väldigt upphetsande som hände mej i höstas. Det handlar om min bästis Maria som jag känt sedan vi var barn. Själv har jag aldrig fått smisk av mina föräldrar vilket däremot Maria brukade få titt som tätt när hon växte upp. Jag såg aldrig att hon fick smisk men hon berättade när hon fått det och det hände att jag fick se hennes rödsmiskade stjärt ett par gånger också. Det pirrade alltid så konstigt i mej när Maria berättade om smisket, jag ville också ha det sa jag till Maria men hon sa att det var verkligen inte något roligt, det gjorde väldigt ont.

Hon brukade få smisk av både sin mamma och pappa, oftast blev det av mamman och hon använde för det mesta handen, ibland hårborste eller ris om Maria varit väldigt olydig. Pappan nöjde sej med handen. Det som gör att det gör så ont är att man får så många slag på samma ställe, förklarade Maria för mej en gång, man får ju smisk på båda skinkorna men dom smiskar jämt så att jag blir jätteröd på hela stjärten sa hon vid ett tillfälle när hon hade råkat ut för en rejäl omgång av sin pappa. Titta här, sa hon och drog ner byxorna......

Jag blev så upphetsad så jag höll på att kissa på mej. Hela stjärten, båda skinkorna var alldeles blossande röda och fast jag förstod att det måste ha gjort väldigt ont så blev jag avundsjuk på Maria som hade fått smisk på bara stjärten.

Nu är vi faktiskt 18 år fyllda och jag tog för givet att det där med smisk för Marias del var ett avslutat kapitel för länge sen.

Det var en fredagskväll och jag skulle hämta Maria hemma hos henne, hon bor fortfarande kvar hemma hos föräldrarna, hon har två systrar som är två respektive tre år yngre än hon. Jag gick alltså hem till Maria, för vi skulle ut och dansa och vi hade bestämt att jag skulle hämta henne. Precis när jag skulle ringa på dörren hörde jag några konstiga ljud, de kom från vardagsrummet som ligger alldeles i anslutning till hallen och ytterdörren.

- Nej snälla pappa, nej....Förlåt.....

Hörde jag Marias röst.

Jag sträckte på mej och kunde då se in i vardagsrummet och vad jag fick se då fick mej alldeles att tappa andan.

Jag hörde deras röster ganska ordentligt för dom pratade högt och jag såg också tydligt vad som hände eftersom det var mörkt ute och lampan var tänd i vardagsrummet.

- Har jag inte sagt till dej att om du inte lyder så blir det smisk, det spelar ingen roll hur gammal du är, så länge du bor hemma så är det våra regler som gäller......

Det var Marias pappas röst och han fortsatte: - Nu slutar du konstra, för du förlorar bara själv på det, det vet du.

- KOM HIT MARIA!

Janne som Marias pappa heter satt på en stol och han såg väldigt arg ut, jag undrar vad Maria hade gjort eftersom hon skulle få smisk????

Maria som gjort sej fin för att vi skulle gå ut, hon hade kort kjol med en gullig blus till och så hade hon sina läckra stövlar. Nu var hon randig i sitt nysminkade ansikte av tårar, hon hade tydligen försökt beveka sin pappa genom att gråta eller också grät hon för att hon var rädd för att hon skulle få smisk. Hur som helst så gick Maria tveksamt fram emot sin pappa samtidigt som hon grinade och hela tiden sa.......

- Snälla pappa, inte smisk! Förlåt snälla pappa, jag ångrar mej, det var inte meningen, jag ska aldrig göra om det....

- Var det inte meningen att du skulle stjäla sprit? Varför gjorde du det då?

Nu förstod jag varför Maria skulle få smisk, vi hade kommit överens om att försöka ta lite sprit ur våra föräldrars barskåp, själv hade jag lite Koskenkorva.

Janne tog tag i Maria när hon kommit nästan ända fram till stolen. drog ner henne över sina knän. Sedan såg jag som förstenad, som i ultrarapid hur han drog upp hennes korta kjol över stjärten, sedan tog han tag i troskanten och drog ner hennes små trosor. Han drog ner dom ända till knävecken. Maria gnällde och grät och fortsatte att böna och be, snälla pappa, förlåååååt..........

När så trosorna var nerdragna såg jag Marias vita stjärt, som två halvmånar blottade, dom liksom putade upp en aning och var verkligen utsatta för det som skulle hända.

smisk

Janne lyfte handen och......
SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK.......

Gång på gång landade hans handflata på Marias skinkor, som började rodna mer och mer. Jag blev alldeles varm i trosorna, det gick som elektriska stötar genom kroppen på mej när jag såg Maria liggandes över sin pappas knän med bar stjärt och slagen landade på hennes skinkor gång på gång.

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK..............

Det var inte lite smisk Maria fick och jag stod där och var avundsjuk......

Tänk om Maria visste det?

När Marias stjärt var alldeles rödsmiskad slutade Janne att slå och sa till Maria att nu går du in på ditt rum och du ska inte inbilla dej att det blir någon utgång för dej den här helgen.

Maria reste sej upp och stapplade iväg från vardagsrummet, jag såg henne försvinna uppför trappan mot sitt rum, såg hennes röda stjärt......

Vad gjorde jag nu då?

Jag ringde faktiskt på dörren efter en stund. Marias två år yngre syster Lina kom och öppnade.

- Hej! sa jag, jag ska hämta Maria, vi ska ut och dansa, kan jag komma in?

Lina såg lite villrådig ut, visste inte vad hon skulle säga....

- Jag vet inte riktigt, hon är osams med pappa sa Lina till sist, vänta lite.

Hon gick sin väg, lämnade dörren öppen och jag hörde henne ropa.

- Pappa! Veronica är här, hon frågar efter Maria!

- Säg till Veronica att Maria varit olydig och fått smisk på stjärten och att hon inte får träffa några kamrater den här helgen, hörde jag Janne ropa tillbaks.

Efter en stund kom en generad Lina tillbaks, kinderna var blossande röda och hon sa....
- Maria får inte träffa några kompisar den här helgen för hon och pappa har råkat i luven på varandra. Du kan väl ringa henne i morgon och prata med henne i stället va?

- Visst, det är okej sa jag, jag visste att Lina visste att jag hört vad Janne sagt.........

- Hej då och hälsa Maria att jag ringer henne i morgon sa jag och gick.

Jag kunde inte sluta tänka på vad jag blivit vittne till och kunde för mitt liv inte gå ut den kvällen, jag gick hem och la mej på sängen där jag drömde om att det var jag som fått smisk och det var en underbar tanke.....

NyareÄldre