När Lena tjyvrökte...

Eftersom mina föräldrar hade mycket problem, fick jag flytta till fosterföräldrar när jag var 12 år, jag är nu 15 år. Jag fick flytta till farbror Åke som var i 50-årsåldern och tant Elisabeth som var drygt 35 år. Dom bor i ett stort fint hus i Uppsala och jag fick eget rum, en kattunge och många kompisar.

Tant Elisabeth är en väldigt strikt och ordentlig kvinna och vill att allt ska göras ordentligt och att jag ska hjälpa till med dukning, diskning, städning och annat tråkigt. Det var inte värt att jag slarvade, då tog hon tag i mitt hår, tittade mej i ögonen och sa att passa dej väldigt noga för att inte lyda mej. Till sist blev jag så van att höra det så att jag knappt brydde mej om det. Jag visste inte vad hon menade med det uppriktigt sagt för det sa hon aldrig.

En dag, jag hade bott där i nästan ett år och jag var 13 år, jag var ensam hemma för det var något lov från skolan, Tant Elisabeth och farbror Åke var på jobbet, dom jobbar i Stockholm båda två och dom kommer inte hem förrän vid 19-tiden. Min bästis Louise kom hem till mej och vi tittade på ett par videofilmer som hon hade med sej.

När vi satt där och mös i soffan och åt godis och drack läsk fick jag se ett öppnat paket cigaretter som låg bredvid TV:n. Det var farbror Åkes, han brukade röka till kaffet när han kopplade av framför TV:n.

- Ska vi röka varsin cigg? frågade jag Louise....

- Ja, det gör vi tyckte hon, häftigt!

Jag hämtade cigaretterna, en tändare och askkopp. Vi tände varsin cigarett, det var faktiskt inte första gången om jag ska vara ärlig. Det här var ju gott, tyckte vi när vi satt och blossade, det kan vi göra oftare när vi är ensamma, farbror Åke märker säkert inte om det försvinner ett par ciggisar då och då, bara det inte blir för ofta sa jag.

Inte tänkte vi på klockan där vi satt, inte förrän vi hörde att nyckeln vreds om i dörren och att tant Elisabeth ropade:

- Hej! Är det någon hemma?

Jag trodde att jag skulle dö, Louise och jag skyndade oss att fimpa cigaretterna i askkoppen, sen sköt jag in askkoppen under soffan, tillsammans med cigarettpaketet och tändaren.

När tant Elisabeth kom in i vardagsrummet tvärstannade hon och sa barskt:

- Sitter ni här och röker?

- N-n-eej.....sa vi båda två.

- Och ljuger gör ni också sa tant Elisabeth och hon blev alldeles röd i ansiktet av ilska.

- Det här kan absolut inte få passera ostraffat, nu får ni finna er i att ta konsekvenserna av vad ni gjort. Är det så att du Louise vill att jag talar med dina föräldrar i stället så gör jag det, annars klarar vi av det här och nu.

- Ja-a... jag vet inte stammade Louise, jag vill inte att mappa och pappa får veta något förstås......

- Då säger vi det då, sa tant Elisabeth. Stanna kvar här så kommer jag strax tillbaks. Tant Elisabeth försvann ut ur rummet, jag hörde hur hon öppnade ett par lådor i hennes och farbror Åkes sovrum och hon kom tillbaks och i handen hade hon en ganska stor hårborste av trä med flat träsida.

- Gästerna först, sa tant Elisabeth, varsågod och kom hit Louise!

Louise tittade skräckslaget på tant Elisabeth och frågande på mej, jag var ju lika frågande jag, jag hade aldrig blivit kroppsligt bestraffad tidigare, vare sej av tant Elisabeth eller av farbror Åke.

- Nå! Ska jag följa med dej hem till dina föräldrar i stället? Annars är du så god och kommer hit meddetsamma......

Louise gick fram till tant Elisabeth på darriga ben, hon hade shorts och T-shirt på sej eftersom det var sen vår och varmt ute.

Tant Elisabeth drog fram en matsalsstol mitt på golvet och satte sej på den.

- Dra nu ner dina byxor, beordrades den skräckslagna Louise, både shortsen och trosorna och inga konster nu, för då går vi raka vägen hem till dej i stället.....

Louise vågade inte göra annat än vad hon blivit tillsagd och drog ner båda byxparen och stod darrande och rodnande framför tant Elisabeth som raskt tog tag i henne och lade henne över sina knän.

- Nu ligger du snällt här och tar emot ditt straff, annars vet du att dina föräldrar får reda på att du suttit här och rökt i dag, kom ihåg det, sa tant Elisabeth.

SMACK, SMACK, SMACK..... lät det när borstens träsida landade på Louises skinkor, Tant Elisabeth slog först några slag på den ena skinkan och sedan några slag på den andra.......

SMACK, SMACK, SMACK........

- AAAAJJJ..... NEEEJ, INTE MEEEER........

- SNÄLLA.........

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK.........

Louise grinade nu högt och bad förtvivlat tant Elisabeth att sluta.

- Jag slutar när jag anser att du fått nog, inte en sekund tidigare, sa tant Elisabeth och fortsatte smiska Louise.

Jag tittade skräckslaget på vad som hände, väl medveten om att det snart skulle vara min tur. Jag kunde inte fatta det.......

Jag försökte göra mej en uppfattning om hur mycket smisk Louise fick, för jag förstod ju att jag skulle få ungefär lika mycket smisk själv.

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK.......

Så var då tant Elisabeth färdig med Louise, jag tror att hon gav Louise c:a 25 slag på varje skinka och stackars Louise var alldeles röd om stjärten.

- Gå nu in i Lenas rum och lugna ner dej en stund innan du går hem, sa tant Elisabeth så ska jag ta itu med Lena under tiden.

Louise snubblade iväg med byxorna vid knävecken, hon drog i dem för att få dem att skyla stjärten men lyckades inte innan hon försvann in i mitt rum.

- LENA!

Tant Elisabeth tittade strängt på mej.

- KOM HIT!

Jag förstod att jag inte skulle komma undan så jag tänkte att det var lika bra att få det överstökat så fort som möjligt och stapplade fram och ställde mej framför tant Elisabeth.

¬- NÅ! Sa hon.

Jag förstod och skyndade med att dra ner byxorna och det dröjde inte länge förrän jag låg över hennes knä med min bara stjärt blottad.

Samma procedur upprepades med mej som den Louise fått utstå, saken var bara den att nu var det JAG som låg där och jag fick smisk på bara stjärten, 15 år gammal! Det finns inte så mycket mer att säga om det än att det gjorde ont, väldigt ont och att när jag kom in på mitt rum, som jag blivit tillsagt av tant Elisabeth så var Lena på väg därifrån, hon sa ingenting till mej.


Nu stannar du på ditt rum tills jag säger att du får göra något annat, sa tant Elisabeth och det är lika bra att du klär av dej för natten, du ska ändå ingenstans i kväll.


Jag klädde av mej min T-shirt som jag haft på mej, byxorna var så gott som av, det var bara att sparka lite med benen. Sen tog jag på mej mitt nattlinne och la mej i sängen. När jag tänkte på vad som hände skämdes jag väldigt mycket, tänk att jag fått smisk på bara stjärten av tant Elisabeth och att min bästis också fått det.......

Jag slumrade till lite och vaknade av att tant Elisabeth ropade.

- Lena! Kom och duka bordet, vi ska äta!

Jag skyndade mej att sätta på mej morgonrocken och gick ut i köket. Utan att titta på tant Elisabeth dukade jag bordet.

Farbror Åke hade kommit hem medan jag låg och slumrade och vi satte oss för att äta.

- Har du redan gått och lagt dej? sa farbror Åke....

- Jaaaa..... sa jag skamset och vågade inte titta på honom, jag visste inte om tant Elisabeth talat om vad som hänt.

- Jasså, där ser man, mumlade han bara och tog för sej av maten. Vad har du gjort i dag då? fortsatte han.

- Jag har varit ledig från skolan och har varit hemma bara, sa jag och vågade inte titta på honom....

- Jasså, där ser man, mumlade farbror Åke igen och fortsatte att äta.

- Jag ska gå på fackföreningsmöte i kväll som ni vet, sa tant Elisabeth, så du Lena får klara disken och slarva inte....

- Jag ska inte slarva, jag lovar, sa jag....

- Vet du var mina cigaretter är?

Jag tittade förskräckt upp på farbror Åke som tittade mej rätt i ögonen och såg väldigt sträng ut.

Jag sa ingenting.

- Hörde du inte att jag ställde en fråga till dej Lena?

Jag skyndade mej att springa från matbordet, in i vardagsrummet där jag plockade fram cigaretter, tändare och askfat och rusade in i köket med det.

- Här är det, var så god!

- Tack ska du ha, sa farbror Åke och jag trodde att jag var räddad.

Vi åt färdigt, tant Elisabeth sa hej då och sköt om er nu och så gick hon iväg till sitt möte.

Jag reste mej och började duka av bordet när farbror Åke sa:

- Jag skulle väldigt gärna vilja se hur en olydig flickas stjärt ser ut!

Jag blev alldeles kall och tvärstannade.

- Du hörde vad jag sa, ta av dej morgonrocken nu Lena.

Jag gjorde som jag blivit tillsagd och stod där med endast mitt korta nattlinne, som räckte strax nedanför stjärten.

- Visa mej stjärten nu är du snäll, sa farbror Åke, han lät väldigt bestämd på rösten. Jag vågade inte annat än att lyda så jag vände mej med ryggen mot honom och drog upp nattlinne snabbt och släppte ner det igen.

- Kom hit Lena!

Darrande av rädsla gick jag fram till honom.

När jag stod framför honom tog han tag i mitt nattlinne, drog upp det och knöt en knut med det på min mage. - Nu kan du fortsätta med disken så får jag se hur en olydig flickas stjärt ser ut sa farbror Åke.

Vad jag skämdes, jag dukade av, fumlade med allt, kände farbror Åkes blickar på mej hela tiden. Jag skyndade mej att bli klar med disken för att snabbt få komma därifrån och in på mitt rum där jag kunde krypa ner under täcket och gömma mej.

- En kopp kaffe efter maten vill jag också ha, sa farbror Åke när jag var klar. Jag satte på kaffebryggaren och satte fram en kaffekopp till honom på bordet i vardagsrummet där han brukade dricka sitt kaffe. - Du ska lägga mina cigaretter, min tändare och askfatet på bordet i vardagsrummet också sa han strängt, vilket jag skyndade mej att göra.

Jag slog upp kaffe till honom och skulle skynda mej in i mitt rum när farbror Åke sa. Ställ dej nu så att jag kan se din stjärt ordentligt medan jag dricker kaffet, så får jag avgöra om den har fått nog med smisk eller om den behöver mer.....

Mer smisk!

Av farbror Åke!

Det kunde inte bara vara sant!!!!!

Jag stod där med den bara stjärten mot farbror Åke som drack sitt kaffe i lugn och ro, jag hörde hur han tog en cigarett som han också avnjöt utan jäkt.

När han så var klar så harklade han sej och sa:

Jag är ledsen Lena, men din stjärt ser ut att behöva mer smisk!

Jag stod bara still och det gjorde det i mitt huvud också.

Mera smisk, mera smisk, mera smisk.......

Det bara surrade i huvudet på mej.

Jag hörde hur farbror Åke drog ut en matsalsstol som han sedan satte sej på. Jag tittade inte på honom, stod bara där med min nakna, redan rödsmiskade stjärt och hoppades på ett under, att det skulle bli världskrig eller vad som helst, bara jag slapp att få mer smisk.....

- Jaha ja, sa farbror Åke......

Jag gjorde fortfarande ingenting, sa ingenting.......

Efter en stund till harklade sej farbror Åke sej igen och sa:

- Lena!

Jag tittade upp på honom med tårar i ögonen som jag hoppades skulle kunna beveka honom......

Det blir lindrigast för dej själv om du frivilligt kommer hit och lägger dej över mina knän. Gör du inte det blir det mer smisk än jag tänkt från början.

Jag insåg att jag bara kunde göra vad han sagt till mej och gick långsamt fram emot farbror Åke, stannade till och lade mej sen lydigt över hans knän, än en gång låg min stjärt blottad för att bli smiskad.

Farbror Åke började smiska mej, han använde handen och han slog inte så hårt som tant Elisabeth gjort.

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,SMACK, SMACK, SMACK, SMACK........

- AAAAAJJ!!!

Det började svida ordentligt nu, jag var ju redan öm och detta eviga smiskandet gjorde ont även fast det inte var så väldigt hårt, det stack i skinnet ordentligt nu......

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK , SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,.......

Skulle han aldrig sluta, det sved som eld på mina skinkor och han bara fortsatte och fortsatte. Jag önskar att han använt borsten som tant Elisabeth i stället, det var faktiskt mycket lindrigare.

Jag grinade nu högt och bad om förlåtelse och att jag aldrig mer skulle vara olydig och att jag skulle städa varje dag och att...........

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK.......

- Ställ dej nu framför mej så får jag se om din stjärt behöver mer smisk! Sa farbror Åke, igen.....

Nu var jag väldigt rädd, stapplade upp och ställde mej framför farbror Åke så att han kunde se min stjärt ordentligt och inom mej bad jag:

- Gode Gud!

- Låt mej slippa mer smisk!

Jag blev bönhörd....

Efter en stund sa farbror Åke:

- Gå och lägg dej nu och kom ihåg det som hänt i kväll! Och glöm för allt i världen inte att det kommer att hända igen när du är olydig, så länge du bor kvar här.......

Jag har fått smisk av farbror Åke en gång efter det men passar mej nu väldigt noga.

NyareÄldre