Lena får smaka björkriset

Nu ska jag berätta om den andra gången jag fick smisk av farbror Åke. Jag tyckte verkligen att jag skärpt mej för att slippa få smisk igen för det var ingen trevlig upplevelse förra gången jag fick det. Även den här gången var det min kompis Louise och jag som ställde till det, men den här gången slapp Louise smisk, åtminstone av tant Elisabeth och farbror Åke, kanske hon fick det av sina föräldrar, jag har inte pratat med henne om det än........

Hur som helst så var det strax före midsommar som Louise och jag planerade att göra något roligt, vi var 16 år och antingen var vi för unga eller också för gamla för sånt som man kunde roa sej med en midsommarafton. Dessutom var vi rädda för upptäckt, som Louise sa: - Jag vill verkligen inte bli ertappad med något otillåtet när vi är hemma hos dej! Jag förstår henne alltför väl, det var "skämmigt" även för mej att hon fått smisk av min fostermamma och även att hon hört att jag fått smisk.

Så småningom kom vi på att vi skulle fråga om vi fick tälta på våran tomt, då kunde vi ju smyga iväg någonstans när tant Elisabeth och farbror Åke somnat. Dom brukade alltid gå och lägga sej tidigt, dom var trötta eftersom dom hade så långa arbetsdagar och tog tillvara alla tillfällen till att lägga sej tidigt.

Det var helt ok att tälta, men ni får gå och lägga er senast kl 10, midsommarafton är ingenting för 16-åriga flickor fick vi höra. Louises föräldrar hade heller ingenting emot det så det var bara att planera. Med mycket pirr i kroppen kom vi överens om att vi går in i tältet kl 10, ligger och småpratar en stund med ficklampan tänd och är sedan knäpptysta tills det varit mörkt och tyst i huset minst en timme. Sedan skulle vi gå till en campingplats som ligger inte så långt ifrån där vi bor, vi hade hört att det brukade gå livat till där på midsommar.

Midsommarafton kom, tant Elisabeth och jag hjälptes åt att ordna en god midsommarlunch med sill, prinskorv, köttbullar, räkor och massor av små godsaker som vi åt i trädgården. Det var faktiskt sol och varmt och det bådade ju gott inför natten. Tant Elisabeth och farbror Åke drack ett par nubbar till sillen och var verkligen så trevliga och gulliga som någon bara kan vara. Louise var också inbjuden men hennes föräldrar ville att hon skulle äta midsommarlunch med dem så vi hade bestämt att träffas vid 6-tiden då vi skulle gå till campingplatsen och kolla läget inför kvällen, jag hade tillåtelse att vara ute till klockan 9.

När Louise kom och hämtade mej sneglade hon skamset på tant Elisabeth och sa hej, hon hade svårt att titta henne i ögonen sedan den gången hon fått ligga med bar stjärt över tant Elisabets knä och fått smaka på hårborsten......

Vi gick iväg till campingplatsen och såg att det var mycket ungdomar där. Efter en stund träffade vi på ett gäng killar och tjejer som var något äldre än oss och dom frågade om vi hade lust att parta med dem på kvällen. Det ville vi förstås men vi sa som det var att vi har ingen sprit och ingen öl och vi kan inte skaffa det heller. Det gör ingenting sa dom, vi har massor och ni kan få av oss. Det lät ju lovande så vi var verkligen förväntansfulla inför kvällen och natten.

När vi så smög iväg framåt halv 12, vi vågade inte gå tidigare, hade det varit mörkt i huset sedan halv 11 och vi var nog ganska rädda för att någon skulle se oss, vem vet, kanske farbror Åke eller tant Elisabeth var uppe av någon orsak och råkade titta ut just som vi smög iväg, men det var tydligen lugnt för det var ingen som ropade tillbaks oss.

Vi hade verkligen kul den natten och när vi smög oss hem till tältet var klockan närmare 4 på morgonen och vi var inte nyktra, inte as-packade precis men ganska så på pickalurven. Vi fick verkligen lägga manken till för att vara tysta för vi var så fnissiga och uppspelta.

Så lyckades vi då äntligen få upp dragkedjan på tältet och kröp fnissande in men så tvärstannade vi......

Som förlamade stod vi där på alla fyra och stirrade på farbror Åke som låg där och tittade på oss med händerna bakom nacken.

- Jaså, det är dags att komma nu!

Efter en stund släppte tydligen förlamningen för Louise, hon vände och rusade därifrån och jag stod kvar på alla fyra och visste inte vad jag skulle ta mej till. Det fanns ju inte en chans att förklara eller ursäkta att vi kommit hem kl 4 på morgonen och dessutom visste jag ju inte hur länge farbror Åke varit i tältet.

- Nu går du och jag in, sa farbror Åke och jag kröp ut igen och gick in i huset med farbror Åke tätt bakom mej. Samtidigt som jag gick mot huset fick jag några hårda klatschar på stjärten och det gjorde ganska ont trots att jag hade långbyxor på mej. Det var tunna bomullsbyxor så dom dämpade inte slagen alltför mycket. Jag förstod alltför väl vad som väntade mej och jag var så rädd så jag kissade faktiskt på mej. Mina vita långbyxor fick långa gulstrimmiga ränder efter mitt kiss som rann efter benen och farbror Åke sa till mej att genast gå in på toaletten och ta av mej byxorna, skölja upp dem, ta en snabbdusch och sedan komma ut till honom.

Jag gjorde det jag blivit ombedd att göra och med darrande ben och med en handduk om midjan kom jag ut till farbror Åke som satt i vardagsrummet, tant Elisabeth var tydligen kvar i deras sovrum.

- Ta av dej handduken och vänd dej om, jag vill se stjärten på en olydig flicka, sa farbror Åke.

Handduken föll ner på golvet och jag vände mej om, stod där på darrande ben, spik nykter som genom ett trollslag.

- Den stjärten ser ut att behöva smaka på björkris, sa farbror Åke. Gå ut på tomten och bryt några kvistar av björken utanför sa han.

- NU!

Du behöver inga byxor på dej för att göra det......

Jag vågade inte protestera, jag visste att det bara skulle göra situationen än mer pinsam om jag gjorde det. Därför gick jag, med bar stjärt, ut i trädgården, livrädd för att någon skulle se mej. Dessutom var jag tvungen att hämta stegen för att nå upp till grenarna, pinsamt, pinsamt......
farbror Åke stod i verandadörren och tittade på mej hela tiden.

- När jag så kom in med riset tog farbror Åke det och sa till mej att, nu går du och lägger dej och nyktrar till ordentligt, jag kommer och hämtar dej senare och då ska du få smaka på det här riset.

Jag gick snyftande in på mitt rum, tyckte att det varit bättre om jag fått smisk på en gång i stället och ha det avklarat när jag vaknade. Hur skulle jag nu kunna sova och att ligga vaken och tänka på vad som skulle hända var så fruktansvärt hemskt så det går inte att beskriva.

Så småningom måste jag ha somnat i alla fall för rätt som det var hörde jag farbror Åkes röst.

- Lena, nu stiger du upp......

Farbror Åke stod i dörröppningen och tittade strängt på mej.

- Jag hade fortfarande bara min T-shirt på mej och fumlade efter något att skyla mej med.

- Det är så bra som det är, sa farbror Åke, kom upp nu, jag går in i vardagsrummet och väntar på dej där.

När jag kom in i vardagsrummet satt farbror Åke där på en matsalsstol, samma stol han suttit på förra gången jag fått smisk. Bredvid honom, på ett skåp som stod där låg riset som jag plockat tidigare på morgonen, det var sammanbundet till ett knippe och kunde inte hjälpa det men jag kissade faktiskt på mej av rädsla igen, om man nu kan kissa på sej när man inge har några byxor på sej.........


Farbror Åke rynkade på ögonbrynen, såg bekymrat på mej och sa skarpt: - Jag förstår inte att du är olydig när du är så rädd för att få smisk. Jag trodde att du tyckte om att få smisk, att det är därför som du är olydig, annars förstår jag inte att du bär dej åt som du gör eftersom jag klart och tydligt talat om för dej att, är du olydig får du smisk.

- Gå nu genast efter en trasa och torka upp vad du ställt till!

Jag skyndade mej ut i tvättstugan, tvättade snabbt av mina nedkissade ben och tog skurtrasan och skyndade till vardagsrummet igen där jag torkade upp kisset, tillbaks till tvättstugan och sköljde ur trasan. På helskakiga ben gick jag sedan tillbaks till den väntande farbror Åke.

- Sååå.... vad väntar du på, kom nu fram till mej sa han och när jag väl stod framför honom dröjde det inte länge förrän han fått ner mej över hans knä dar jag sedan låg hjälplöst utlämnad.


Jag fick några ordentliga klatschar på mina bara skinkor......

Klatsch, klatsch, klatsch, klatsch, klatsch..........

- Res dej nu upp och ställ dej med stjärten mot mej i hörnet så får jag se hur mycket ris din stjärt behöver, sa farbror Åke.

Jag ställde mej i "skamvrån", stod där säkert i 5 minuter, kände hela tiden farbror Åkes blickar på min stjärt och var väldigt rädd för vad som skulle komma att hända härnäst. Jag visste ju att jag skulle få smaka på riset och förstod att det skulle göra mycket ont.

Sen kom farbror Åke fram till mej, tog tag i min arm och ledde fram mej till stolen där han satte sej, drog mej ner över sitt knä igen, sträckte sej efter riset och.....

SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH..........

- Ajjjjjjjjj..........

Vad det sved!

Riset fortsatte att svischa över mina bara skinkor och jag gjorde allt för att försöka undkomma slagen, vilket inte hjälpte.

SVISCH, SCISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH, SVISCH..........

Jag trodde aldrig att han skulle sluta, bönade och bad.........

- Förlåt! Snälla farbror Åke.............

Jag fick ligga där och ta emot riset på min bara stjärt i säkert 5 minuter, det låter kanske inte så länge men med riset vinande över en bar stjärt är det en mycket lång tid, det försäkrar jag.

- Gå nu och ställ dej i skamvrån, sa farbror Åke när han var klar med mej. Tänk över vad som hänt i dag och tänk på att nästa gång kommer du att tycka att det här var ett lindrigt straff.

När jag stått i "skamvrån" i kanske 5 minuter blev jag tillsagt att gå in på mitt rum.
- Gå in och lugna ner dej en stund, tant Elisabeth ropar på dej när du ska komma ner och hjälpa till att göra i ordning frukosten.

Jag skyndade mej in på mitt rum, kunde inte låta bli att titta på min stjärt i spegeln.

Den var alldeles rödstrimmig efter riset, även en bit ner på låren. Jag förstod att jag inte skulle kunna visa mej i baddräkt den närmaste veckan och funderade på hur jag skulle förklara det för mina kompisar om det var stekhett. Jag kan ju inte säga att jag är alldeles randig för jag har fått smisk på bara stjärten av farbror Åke med riset..........

NyareÄldre