Den gången jag fick smisk

1986 pluggade jag i Paris. Jag gick på Lycée motsvarande svenskt gymnasium och jag var en vanlig svensk blond och söt 19 årig flicka på äventyr i livet i Paris. Kanske på jakt efter den stora romantiken även om jag knappt hade landat i staden förrän jag "var ihop" med Jean en snygg lite äldre fransk kille som skjutsade omkring mig på sin vespa för att visa upp " sitt kap".

Jag hamnade i ganska skumma kretsar och jag var både naiv och nyfiken och det fanns en del droger bland hans vänner. Jag var medveten att jag var som honung i bikupa eftersom jag var blond och svensk och dessutom såg väldigt bra ut. Jag fick bo hos några avlägsna vänner till min pappa, ett par som jobbade som musiklärare och dessa i sin tur var ofta borta från staden då de hade jobb i andra delar av landet. Men de hade ändå något slags ansvar för mig.
Jag ska nu berätta om en mycket omtumlande och genant och ja även mycket smärtsam händelse som hände mig på riktigt just denna höst 1986.

Skolan var väldigt sträng och jag gick i en klass med bara flickor. Min franska var tillräckligt bra för att hänga med men jag var alls inte van med så mycket läxor. Vår lärarinna var en lång ung vacker stilig kvinna med höga kindknotor och långt kastanjebrunt hår, oftast långa klänningar och i övrigt väldigt feminin. Hon höll ett väldigt avstånd till oss elever och var väldigt sträng. Hon gav ofta utskällningar och straffade de som bröt tystnad och tider med extra läxor, anmärkningar hem till föräldrar, kvarsittningar etc. Jag visste inte att det fanns andra straff också:
Vid ett tillfälle hade vi prov i historia och jag hade bara inte orkat, det var struligt med Jean och han respekterade inte mitt behov av pluggtid. Mycket stod på spel och många därhemma i Sverige förväntade sig bra studieresultat av mig. Och jag var väldigt trött på att vara så förbannat duktig väluppfostrad och söt, så jag tog till en fusklapp.

Det var noga förberett och det mesta hade jag skrivit på armen och i händerna. Tystnaden i klassrummet bröts av att jag hörde mitt namn ropas ut med omisskännlig fransk brytning:
Torun!!!
När jag tittade upp stod lärarinnan framför mig och vände upp min fullklottrade arm. Jag blev blossande röd i ansiktet och fick inte fram ett ord. Hon tog skrivhäfte, penna och prov och slängde det på sin kateder och gav mig en kort och koncis utskällning. Mitt prov skulle helt underkännas och de som hade ansvar för mig skulle underrättas om denna "skandal". Dessutom fick jag veta att jag skulle få sitta kvar i skolan efter dagens slut.

När alla andra flickor reste sig för att gå hem kändes det väldigt förnedrande att sitta kvar och jag kände blickarna från kompisarna och jag skämdes för att möta dom. En lång stund gick. Fröken satt och rättade prov och jag bara satt där och väntade på vad?
Så la hon sig ifrån sig böckerna och bad mig komma fram till henne där hon satt på sin stol. Hon hade även denna dag en snygg lång bomullsklänning. när jag kom upp till henne bad hon eller snarare befallde mig att komma ännu närmare. Till slut stod jag så nära att mina knän nuddade vid hennes lår och jag visste fortfarande inte vad som skulle hända. Men nu fick jag veta det:

Hon tog mig i armen och la mig mycket bestämt över sitt knä! Jag var alldeles för chockad, förvånad och förvirrad för att göra motstånd och fann mig plötsligt liggande över hennes knä med stjärten i vädret och håret hängande ner mot golvet. Jag skulle få SMISK!!!!!!!


Det är inte sant! tänkte jag. Det här måste vara en mardröm! men nog var det sant när jag kände hur hon med vana händer utan minsta tvekan vek upp min kjol och raskt utan ceremoni drog ner mina trosor till knävecken!
Nog visste jag att det var strängt och visst hade jag hört att aga och smisk förekom, men jag kunde aldrig inbilla mig att jag - en 19 årig ung kvinna/flicka skulle kunna få smisk på stjärten av min lärarinna!
Jag hade aldrig fått smisk förut, inte heller av mina föräldrar, men jag hade många gånger undrat hur det kändes när jag hört om andra tjejer som fått det.

Hon började genast att daska mig med en väldig kraft med handflatan mot mina nakna vita skinkor och klassrummet fylldes fullständigt av ljudet av smällandet/klatschandet som ekade och mitt jämmer. För mer än jämmer vågade jag inte fast att jag bara ville skrika för det gjorde mycket ondare att få smisk än jag hade föreställt mig. Men jag försökte bara lydigt ligga kvar över hennes knä och kände faktiskt att jag förtjänade denna barnsliga och förnedrande bestraffning.

Hon smiskade mig länge och övergick snart till ett högre tempo där hon inte lyfte handen lika högt. Resultatet blev ett stingande som nålar och jag hade svårt att ligga still, att inte börja storgråta, att inte försöka fåfängt skydda min stackars stjärt med händerna.
Smisket pågick i 5 minuter JAG LOVAR! och när hon var färdig med mig sa hon att nu hade jag fått något att tänka på, jag reste jag mig på skakiga ben, drog upp trosorna så fort jag kunde och fick stå och vänta medan hon skrev ett anmärkande brev till mina "föräldrar". Jag gned mig diskret om mina kokheta mycket mycket svidande skinkor och jag vet inte om jag någon gång i livet har skämts så mycket!
Sen fick jag gå hem.

Jag hade bestämt med Jean men pallade inte att träffa någon för jag kände mig så pinsam som en olydig flickunge som varit riktigt olydig- och ja det hade jag ju också varit. Dessutom skulle jag dö om han såg min knallröda stjärt. (Han var fixerad vid att ta mig bakifrån)
Han blev sur och följden blev att jag kände mig ännu sämre. Att jag borde ha ännu mera smisk. Hemma stod jag i badrummet och iakttog nästan paralysred mina blossande röda skinkor och kanske kände jag plötsligt en upphetsande ilning mellan benen. Jag låg på sängen med händerna på rumpan och bara tänkte på det som hade hänt medan jag lyssnade på Bob Dylan. Ja så var det faktiskt!

Jag pratade inte med nån om det som hände. Antagligen blev det en överenskommelse mellan alla tjejer som fått "kvarsittning". Ingen vill ju prata om att man fått smisk på stjärten. Men jag kommer aldrig att glömma denna händelse.

Det är faktiskt spännande att läsa andras erfarenheter av smisk, både andra tjejer som fått och av män som gett det.

NyareÄldre