Om min uppväxt 2

Som jag tidigare beskrivit fick jag vansinnigt mycket stryk som barn och ung kvinna. När vi (min syster och jag) blev bortåt 14 års åldern blev vi fastspända på en bänk som såg ut som en triangel om man såg den från sidan. Den ställdes på mina föräldrars säng och när det var dags fick man lägga sig över den och sedan spändes man fast. En rem runt knävecken och en rem runt korsryggen gjorde att man låg still under agan och kroppen ordentligt böjd vid stjärten.

Från det att jag fyllde 16 år så gjorde pappa en liten tillsats till smiskställningen med små balkar ut på sidorna med remmar på. Det fick effekten att benen sattes fast ungefär 70-80 cm från varandra. Således låg man helt vidöppen under agan, benen var maximalt särade och dessutom så var ju kroppen böjd maximalt.

Jag tänkte beskriva en situation från när jag var 17-18 år.

En kamrat och jag åkte och tältade på sommaren några kilometer från där jag bodde. Mina föräldrar var mycket noga med att få reda på var vi skulle tälta. Nu föll det sig så att vi inte tältade där jag sagt och på kvällen hade mina föräldrar åkt förbi och vi var inte där. De ringde grannar och kompisens föräldrar och massvis med folk var ute och letade efter oss för de trodde att något hänt.

Nästa dag när jag kom hem så möttes jag av min syster på uppfarten till huset. Hon blev ju lättad över att jag var ok men berättade hela historien om letandet. Då visste jag genast vad som väntade efter middagen. Mina föräldrar var fruktansvärt arga och avslutade med att nu blir det risbastu i kväll. Jag fick gå ut i skogsdungen där det växte ungbjörk och skära till 12 vidjor som var ca. 70 cm långa. Sedan tog mor över riset och tog bort löven och satte det i hett varmvatten och öste på en skopa salt och rörde runt. När vattnet kallnade brukade hon hälla på nytt varmvatten och mer salt så riset blev så böjligt som möjligt. Under dagen var det hemskt att gå och vänta.

När middagen var över fick man hjälpa till med disken och sedan var det upp på föräldrarnas sovrum. Pappa hade redan ställt fram bänken på deras säng. Mor plockade med riset och Helena och jag gick efter mor. Så Lisa då klär du av dig, alltihop. Det var fruktansvärt pinsamt att klä av sig naken inför pappa när man var 17 år....
När trosorna åkt av fick jag lägga mig på ställningen och far och mor gjorde fast remmarna. Kom igen och sära allt vad du kan på benen så jag kan sätta fast remmarna, sa min mor. Det var bara att lyda och sära benen. När remmen lades om korsryggen särades skinkorna också och man putade ofrivilligt med stjärten rakt upp. De hade nu fullständig insyn över mitt stjärthål och mina blygdläppar. Min blygd är ganska liten så den stack inte ut så mycket men däremot är mina läppar nästan alltid lite särade och det var extra pinsamt. Speciellt eftersom jag ibland var fuktig och då blev min mor extra arg. Hon hade sin egna metod för att ta hand om det. Mor noterade bara att jaså Lisa du är fuktig mellan benen ja då vet du vad som gäller för de första fem rappen. Ja, mor.

Efter några frågor om varför man bestraffades och om man förtjänade det mm. började agan.
- Hur mycket kommer jag få frågade jag. Tills jag anser att det räcker men minst tills du blöder.
Mor sa till min far att
- Håller du Lisas huvud nertryckt och ansiktet vridet åt vänster.
Hon gjorde så bara för att hon ville se hur man grimaserade under agan - det var så hon såg att man fått tillräckligt med stryk. När man var fuktig som denna gången så slog mor alltid 5 slag med riset vertikalt, uppifrån och ner rakt mellan benen.

- Då sätter vi igång Lisa.
Jag spände mig så mycket jag kunde och bet ihop tänderna för att inte skrika, jag ville inte ge mor den tillfredsställelsen. Tyvärr såg hon det som en utmaning och klådde mig ännu hårdare och längre tid för att hon ville få mig att skrika och gråta redan tidigt under smisket. Trots att jag alltid kämpade emot så kan jag inte minnas en enda gång som jag inte grät som en småflicka efter agan. Mor klådde oss alltid tills man inte orkade kämpa emot längre utan bara låg där och skrek och grinade, när det inte gick att spänna sig mer.

Swisch. Rappet var stenhårt från början, jag ryckte till och försökte spänna stjärten och föra ihop benen men det var meningslöst, man satt helt fast. Rappet tog rakt mellan benen och smiskade stjärthålet såväl som vulvan. Klarade mig från att skrika men redan kände jag fuktigheten försvinna.

Mor väntade ungefär 20 - 30 sekunder mellan rappen för att de skulle verka fullt ut innan nästa kom. Swisch, ytterligare ett rapp på samma ställe. Dessa rapp bet alltid in i fittan och öppnade upp vulvan och smiskade inre blygdläpparna och slidöppningen. Jag har fortfarande kvar bestående märken på blygdläpparna de kommer alltid sitta där. Min syster Helena blev aldrig fuktig och upphetsad av agan så hon behövde inte utstå vertikala slag mer än ett fåtal gånger då hon varit extra hopplös. Swisch. Tredje rappet och nu gick det inte längre - jag skrek rakt ut och började grina. Det fick mor att känna med fingrarna på vulvan om man fortfarande var fuktig. Det var jag inte nu och då slog hon de två resterande vertikala rappen något lösare, men nog kändes dom alltid. Hade jag fortfarande varit fuktig så fick man de två sista rappen lika stenhårda.

Mor flyttade sig till min vänstra sida och fortsatte agan med horisontella rapp. Eftersom benen var särade och man putade med stjärten så tog även dessa rapp lite grann över vulvan och stjärthålet. Ytterligare några rapp in i agan gjordes ett kort uppehåll då mor tog och torkade av stjärten med en blöt svamp som naturligtvis legat i saltvatten. Samtidigt som det var skönt att känna kallt vatten på skinkorna och mellan benen så ökade saltet svedan i de märken som fanns. Swisch, swisch, swisch, jag förlorade allt begrepp om tid och rum och upplevde bara en aldrig sinande smärta över hela stjärten och underlivet. Jag skrek så jag nästan inte kunde prata efter agan och grät. Stora tårar rann ner för mina kinder och ögonen var svullna, det blev en blöt fläck av mina tårar på täcket.

Till slut var smisket över och mor sa, ja Lisa nu har du fått tillräckligt. Det blev 42 slag och dom har du väl förtjänat. Mor och far lossade remmarna och jag fick ställa mig upp. Efter agan var jag alltid så utpumpad av agan att jag nästan inte kunde stå. Benen darrade och jag grät hejdlöst. Min stjärt var illröd och knottrig och strimlig. Nu skulle jag tacka mor och far för agan och niga.
- Tack mor och far för att ni har agat mig, jag förtjänade smisk. Gå och tvätta av rumpan och sedan går du omedelbart till sängs.

I badrummet spolade jag stjärten med kallt vatten med duschen. Jag såg att det var blod på flera ställen på stjärten. Sedan in på rummet och lägga sig på sängen. Det blev till att ligga på mage i några dagar.
Mitt underliv brann av smärta och jag kunde aldrig sova ordentligt första natten efter agan - det blev bara en orolig slummer till och från.

NyareÄldre