Norsk Smisk

Dette er en sann historie. Da jeg var 20 år og var i militæret i Nord Norge fikk jeg en kjæreste som het Merethe. Hun var 18 år og bodde hjemme hos sin mor, sammen med sin lille søster Karin som var 15. Jeg var mye hjemme hos Merethe og overnattet ofte der. Det var ingen mann i huset og etter hvert fikk jeg den rollen. En dag skulle vi finne noe oppe på loftet. På loftet hang det et bjørkeris. Merethe rødmet, da jeg spurte henne om det var hun som fikk ris. Hun innrømmet at både hun og Karin kunne få smake bjørkeriset på bare stumpen. Dette var i 1983, og det var ikke helt uvanlig at tenåringsjenter fortsatt fikk smisk av sine mødre, særlig på landet.

Merethes mamma var en autoritær kvinne, så det var egentlig ikke så overraskende at hun smisket sine døtre. Verken Merethe eller søsteren turte å protestere når mamma bestemte at de trengte smisk. Mamma tok med sin datter inn på soverommet. Hun satte seg på sengen mens datteren sto foran henne. Hun kneppet da ned buksen, og dro ned strømpebuksen og trusen. Så ble datteren lagt over mammas kne, og gitt smisk med bjørkeris. Merethe fortalte at hun fikk ris med ganske myke bjørkeris, men som sved forferdelig og både hun og hennes søster storgråt. Hun fortalte at hun fikk ris oftere enn søsteren, men at søsteren idet siste hadde begynt å bli frekk og at hun nok ville få smisk snart om hun ikke bedret seg.

Merethe skjønte at jeg var mer enn normalt interessert i emnet smisk. Jeg kunne ikke tro mitt hell da hun innrømmte at hun nok trengte å få smisk en gang i blant. Noen måneder senere flyttet Merethe for å studere og fikk egen leilighet. Fra da av fikk Merethe smisk av meg hver gang hun fortjente det. Merethe trengte å få en god omgang med smisk, slik at jeg virkelig måtte rise henne lenge og hardt. Vanligvis fikk hun ris med hånden, men når hun hadde vært ekstra slem brukte jeg en stor badebørste. Noen ganger gikk vi tur i skogen og Merethe måtte da skjære sitt eget bjørkeris.

Engang vi var hjemme hos Merethe og så på tv var det en jente som fikk smisk. Merethes mamma sa til meg "Er du ikke enig i at uskikkelige jenter trenger smisk". "Jo visst" sa jeg, "de trenger smisk på bare rumpen ". Hun svarte at hun hadde sørget for at hennes døtre hadde fått ris når de trengte det, og at jeg bare måtte gi Merethe ris. Jeg sa at den saken hadde jeg allerede tatt meg av.
Hennes mamma sa at det var bra. "Jeg har lovt Karin smisk på bare rumpen. om hun ikke tar seg sammen" Merethe og hennes søster rødmet så de begge var helt røde i ansiktet. Like røde som deres rumper var etter en omgang smisk.

Dagen etter holdt Merethes mamma sitt løfte. Vi kunne nemlig høre fra soverommet at Karin fikk smisk. Først hørte vi henne hvordan Karin protesterte og ba om å få slippe så hørte vi hvordan riset begynte å falle. Til slutt hørte vi at Karin storgråt, men mamma riste i vei. Da mamma kom ut av soverommet så jeg i et glimt Karin ligge igjen på sengen gråtende og hulkende. Hennes rumpe var dekket av tynne striper av riset, og hun så et som en meget ulykkelig ung dame der hun lå.

NyareÄldre