Smäll i blåbärsskogen

När jag var 17 år var jag hemma i Sverige över sommaren i Sörmland.
Mamma hade tjatat på mig att jag skulle följa med ut och plocka blåbär.

Naturligtvis så ville jag inte det precis som alla andra tonårstjejer ville jag helst var inne i Stockholm och träffa min sommarflirt, en kille som var fyra år äldre och hette Jim.

Till slut tvingade mamma med mig en dag och jag var jättesur, inte bara för denna blåbärstur utan för att jag inte fick vara hemma hos en kompis i stan själv några dar.

Jag surade hela dan. Vägrade att sätta på mig långbyxor utan trotsade med att gå ut i skogen i mina shorts (avklippta jeans) 0ch linne och min fasters gummistövlar. Mamma gick före i manchesterjeans sitt blonda hår uppsatt i tofs och flanellskjorta och stövlar.
Jag tjurade och sa inte ett ord och mamma lovade att jag fick gå hem om jag plockat hela kannan full. Jag svor över myggorna som höll på att äta upp mina ben och ångrade min barnsliga trotsighet att inte ta på mig jeans efter mammas påtryckningar.

När jag plockat hela kannan full gjorde jag bland det mest upproriska jag minns att jag gjorde i min uppväxt. I ren ilska över allt tvång höll jag kannan upp och ner och hällde ut alltsammans!!
Mitt framför ögonen på mamma!
Jag vet inte vad som tog åt mig för i nästa ögonblick blev jag ju väldigt rädd för konsekvenserna.
Mamma blev alldeles chockad först men sen kom örfilen.
Och så en riktig utskällning.

Men sen kom det värsta:
När mamma sa Nu har du verkligen tjänat ihop till ordentligt med smäll under en ganska lång tid och jag tror inte ens det kan vänta tills vi kommer hem!

Hon sa åt mig att vända mig om och när jag inte lydde genast tog hon tag i mig och vände mig om samtidigt som hon böjde ner mig och så började hon smälla mig på stjärten med handflatan så det smällde som pistolskott ekande i skogen. Det gjorde riktigt ont trots trosor och jeanstyg men mest var jag rädd för att någon skulle se när jag fick smäll.
Efter ett tjugotal daskar sa mamma åt mig att knäppa upp shortsen.
Nej mamma inte på bara stjärten snälla förlåt jag lovar att plocka blåbär hela dan försökte jag snyftande men snart var både de avklippta tighta jeansen nerdragna och trosorna och så stod jag med min rodnande stjärt bar mitt ute i naturen och väntade på att få mera smäll - på bara stjärten!

Och det fick jag, jag vet inte hur länge mammas klatschande höll på men det tog liksom aldrig slut. Hon var ju jättearg också och jag hade verkligen förtjänat smisk.

Det gjorde jätte jätteont och sved outhärdligt efter en stund och jag kunde inte låta bli att försöka skydda stjärten med ena handen ibland vilket resulterade i att jag fick ännu mer smisk.

Tänk om nån hörde klatschandet och såg på. Då skulle jag dö av skam! Jag var ju en fullvuxen ung flicka fysiskt och dessutom väldigt attraktiv på det motsatta könet. Om nån skulle se mig som en barnunge när jag får smäll skulle vara fruktansvärt! Och dessutom min blottade stjärt!
Till slut fick jag dra upp mina shorts och trosor över de illröda skinkorna och plocka upp vartenda blåbär jag hällt ut.

Jag gick flera meter bakom mamma när vi gick hem. Gned mig över min mycket varma och svidande bak. Hemma blev jag skickad i säng utan kvällsmat.

Ja detta är en alldeles verklig händelse och ett mycket pinsamt minne för mig.

NyareÄldre