NÄR MIN SYSTER OCH JAG LJÖGDenna berättelse hände när jag var 13 år och började va ute med killar och så. Mina föräldrar tyckte inte om att jag sprang med killar innan jag var 15 år. Så man fick hålla sina förhållande till killar hemliga. Men nu kom dom på mig i alla fall.

Det var så att jag och min tre år äldre syster Karin skulle gå på ett disco som var i stan. Vi gick dit och hade kul. Jag hade en kille och även min syster. Min syster var ju 16 år så för hennes del var det okej.

Hon sa att jag skulle va försiktig med killen för kom pappa på mig så skulle det svida rejält. Men jag sa till Karin att hon kunde va lugn för han skulle inget veta att jag hade kille.


Nästa morgon när jag vaknade stod mamma och pappa och tittade på mig och frågade om jag haft kul i går? -Ja det har jag väl, hur så? svarade jag.

- Du träffade väl ingen kille som du kysste och höll på med va? sa pappa.

-Nej ni kan lita på mig sa jag.

-Nu är det så att Jansson på Stationen ringde nyss. Han berättade för mig att hans son och du är ihop? Stämmer det?

-Nej jag är inte ihop med någon sa jag och tittade ner

-Ljuger du nu? Eller ljuger Jansson? röt pappa

-Ja jag ljuger men vi är kompisar mest sa jag

-På Jansson lät det som om ni är ihop. Hans såg sin son igår när han var ute på kvällspromenad kyssa dig ordentligt.

-Ja okej, ja vi kysstes lite men det är väl naturligt sa jag.

-Du vet vad vi tycker om det min lilla sköna sa pappa

-Jo jag vet men det ska inte hända igen sa jag

-Du kommer ner om några minuter, du kan ha nattlinnet på, det är ingen ide att byta om innan... jag behöver nog straffa dig lite så du inte gör om detta igen...

-Men jag ska inte.. sa jag men blev avbruten av pappas ilskna röst: Du gör som jag säger! sa han och så gick mamma och han ner.

Jag suckade och gick ner.

Pappa pekade mot soffan och sa att jag kunde lägga mig över armstödet. Han drog upp mitt nattlinne över ryggen. Jag hade inga trosor på mig för det hade jag aldrig då jag sov.

Han hade mattpiskaren i handen. Ja du lilla Linda, nu blir det till att ligga stilla medans jag ger dig din aga. Du får 15 rapp av mig. Dom blir hårda så bit ihop nu sa pappa.
Han höjde mattpiskaren och slog. Pang! Det sved till ordentligt. Pang! Pang! Pang! Slagen ven genom rummet och på min ömma stjärt. De sista slaget tog han nog i allt vad han orkade så det sved rejält.

Min stjärt var nu riktigt svullen och öm.

-Nu har du fått vad du förtjänade sa han efteråt.

-Ja, sa jag med gråten i halsen

-Nu får du gå och duscha och vårda din ömma stjärt lite. Jag ska ge din syster samma behandling snart, för hon ljög om er, hon visste du hade kille men sa inget till oss så hon får också av mattpiskaren om en stund.

Jag gick upp och tittade på min stjärt. Nu blir det till att sova på mage några dagar igen.

NyareÄldre