SMISK PÅ STJÄRTEN

Min Pappa gav mig ibland smisk på stjärten, alltid med handen och sällan på bara stjärten, men det hände det med. Om jag varit olydig kom han in samma kväll innan jag bytt om och satte sig på sängen. Han bad mig att komma och lägga mig över hans knä, som jag gjorde. Jag protesterade inte och kämpade sällan emot, jag visste att jag förtjänade det. Han klappade mig lätt på stjärten och brukade säga något i stil med "Nu när du varit så stygg måste jag smiska dig på stjärten". Sen drog han ner mina byxor och gav mig en lätt klapp på baken. Strax efter det kom alltid första dasken, han smiskade aldrig hårt, och sällan mer än 10-15 daskar, nästan varje gång på mina trosor. Men en gång blev jag smiskad av nån utanför familjen.

Det var när jag gick i 4:an eller 5:an, jag är inte helt säker. Men jag glömmer aldrig vad som hände. Aga i skolan har länge varit förbjudet, så även på 80-talet, men en kvinnlig lärare jag hade visste visst inte om det. Det var i slutet av terminen och jag hade varit okoncentrerad och mest gått till skolan för den goda sakens skull, jag spenderade alla lektioner med att prata och störa min klasskamrater. Jag hade fått flera tillsägningar av min lärare, men det var också allt. Men så en dag när jag verkligen hade varit stygg så bad hon mig att stanna kvar efter dagens slut. Då blev jag lite nervös, hade jag kanske gått över gränsen? Förmodligen hade jag det.

"Jag har tolererat dig och dina fasoner alltför länge nu. Jag har sagt åt dig, men eftersom du inte förstår det så får jag väl ge dig smisk på stjärten, precis vad olydiga flickor behöver. Det verkar ju som om dina föräldrar tyvärr inte förstått det, och då får väl jag ge dig det istället."

Tanken att få smisk av henne skrämde mig, hon verkade riktigt arg och skulle nog se till att jag skulle känna av det länge.

"Förlåt, jag ska skärpa mig. Jag ska bli snäll."

"Nej, det är försent nu. Kom hit!"

Hon tog tag i mig och drog mig över sitt knä där hon satt vid sin kateder. Jag hade på mig tunna bomullsbyxor och vita bomullstrosor den dagen. Jag kände hur hennes hand först smekte min lilla stjärt och sedan klappade den ömt.

"Vi börjar väl på byxorna."

smiskad Innan jag hunnit svara landade första dasken mitt på min bak och jag släppte ur mig ett litet "aj!". Hennes hand rörde sig fram och tillbaka obönhörligt och gav mig smisk efter smisk. Det kändes inte särskilt mycket eftersom jag hade på mig byxorna och hon tog inte i särskilt hårt. Efter ca 10 daskar sa hon: "Och så på dina trosor."

Samtidigt kände jag hur hon knäppte upp mina byxor och drog ner dom långsamt, långsamt blottades min trosbeklädda stjärt för hennes ögon. Hon klappade min lite ömma stjärt och började återigen smiska mig, den här gången hårdare. Jag kände hur mina skinkor blev rödare och rödare, ömmare och ömmare, allt eftersom hennes hand daskade mig. Jag började snyfta som den lilla flicka jag var. Hon stannade upp ett ögonblick för att rätta till ärmen och gav mig tre daskar på stjärten till. Utan ett ord kände jag hur hennes hand gick till resåret på mina trosor och började sakta dra ner dem över min ömma, röda stjärt. Jag kände hennes hand röra sig över min stjärt och hon måste ha känt värmen.

"Det är snart över."

Också gav hon mig fem ganska lösa slag med sin hand på min bara stjärt, men de kändes. Det hade de tidigare sett till. Helt plötsligt drog hon på mig trosorna igen och bad mig att resa mig upp. Snyftande reste jag mig upp och torkade bort en tår från mitt vänstra öga. Jag drog upp mina byxor och hämtade min väska. Hon stod vid dörren och väntade när jag skulle gå.

"Då ses vi på måndag då. Ha en trevlig helg."

Hon gav mig en lätt liten klapp på min välsmiskade lilla stjärt. Jag tänkte att jag skulle skärpa mig tills dess och tackade.

NyareÄldre