Expressen, början av 90-talet


Insändare till frågespalt i Expressen någon gång i början av 90-talet
Jag längtar efter att få smisk av min farAtt uppleva sig som udda och onormal är inte lätt. Jag är en 29-årig kvinna som ständigt går omkring med en längtan efter att få smisk. Inte bli slagen lite hur som helst, utan jag vill ligga med ändan bar och få ordentligt med pisk. Det låter kanske helknäppt, men låt mig förklara.

När jag var elva år blev jag vittne till hur min äldsta syster blev agad hemma. Jag glömmer det aldrig och inte min syster heller. Pappa utdelade bestraffningen. Jag, min mamma och en grannfru var med som åskådare.

Jag minns att pappa satt på en stol och min halvvuxna storasyster låg över hans knän med byxorna nerdragna. Med ett avlövat björkris piskade han henne på bara stjärten, hårt och länge. Efteråt fick hon storgråtande be om ursäkt för sin förseelse.

Händelsen gjorde ett outplånligt intryck på mig. Jag började fantisera om att själv få smisk. Istället för att bli skrämd av det jag sett hade det en oerhörd lockelse för mig. Ibland var jag olydig med flit för att provocera mina föräldrar att aga mig, men lyckades inte. Jag var helt enkelt nyfiken på hur det skulle kännas, och det hjälpte inte att min syster gång på gång fick berätta för mig hur ont det hade gjort.

Under hela tonårstiden hemma hoppades jag på att få smaka riset någon gång, men det blev inte så. Nu är jag gift med en mycket snäll och timid man och jag har fortfarande denna längtan efter att bli agad på baken. Jag skäms över denna obotliga läggning och har inte vågat berätta för honom.

Ibland träffar jag min storasyster, och med henne kan jag prata. Hon är förvånad över att den där händelsen fick så stor inverkan på mig. Själv tyckte hon att det hade varit fruktansvärt pinsamt. Men hon är snäll mot sin lillasyster och när vi har badat tillsammans har hon några gånger klatschat mig på baken med en flugsmälla. Men när rumpan har börjat bli röd och jag jämrar mig tycker hon synd om mig och slutar. Helst vill jag bli ordentligt agad och gärna av min pappa som är en kraftfull man.

När jag besöker mina föräldrar brukar jag se till att min pappa får chansen. Går omkring i ett kort och tunt nattlinne, går till duschen med bara en handduk över axlarna, osv. Det har bara resulterat i några uppskattande daskar med handflatan. Men hur skulle jag våga säga att jag helst vill ligga som en olydig flicka över hans knän och få jättemycket pisk.

Det är abnormt, det vet jag. Men snälla Dag, ge mig ett råd! Hur blir man av med denna skamfyllda längtan efter en risbastu? Vad händer om jag talar med min man, kommer han att förakta mig? Kan jag verkligen be min pappa om smisk, vuxna människan som jag är? Vad skulle hända med mig själv om mina drömmar infriades? Blir jag botad från min längtan då, eller blir det ett farligt beroende?

SKAMSEN OCH RÅDVILL

NyareÄldre