Karine

SMELL! Mamma hadde tatt tak i det ene øret mitt, og så gitt et realt slag på baken. SMELL SMELL SMELL. Det fortsatte å regne smell mot baken min mens jeg forsøkte å komme unna. Taket på øret gjorde det vanskelig. Hun ledet meg bort til sofaen, mens hun fortsatt slo meg på rumpa. Der satte hun seg ned, og dro meg over knærne sine. Hun dro opp skjørtet mitt og dro ned trusene mine før hun fortsatte. Jeg kunne kjenne det svi og brenne i baken, hun slo med all styrke. Etter en tid stoppet hun, og la noe på baken min.

«Karine, nå får du ris fordi du ikke har ryddet rommet ditt selv om jeg har bedt deg om å gjøre det i flere uker. Det handler ikke bare om at rommet ditt er rotete, men også om at du ikke gjør som du får beskjed om. Jeg har tenkt å gi deg en skikkelig runde med hårbørsten også nå. Jeg har også bestemt at du har husarrest i en måned, og du kommer til å få ris på rumpa hver eneste dag fram til rommet ditt er ryddet og vasket så det skinner. OG du kan bare vente deg at fra og med nå så er det ris som gjelder for hver minste lille ting. Jeg er faktisk rasende». Jeg rakk ikke å svare før hun tok opp børsten og begynte å rise meg med den også- Hun jobbet effektivt; i full styrke og fart fra midten av lårene mine til toppen av rumpa. Når hun til slutt ga seg så var jeg nummen i baken.

«Du kan stille deg i skammekroken.»

«Men mamma..» SMELL!

«Du kan stille deg i skammekroken og der skal du stå i 20 minutter. Ikke prøv deg nå, med mindre du vil ha skikkelig ris».

Jeg stilte meg i kroken på skjelvende ben. Senere, da jeg så meg i speilet, så jeg at jeg var både rød og blå på baken og lårene. Resten av dagen ga mamma meg tilfeldige slag på baken. Hun var fortsatt ganske sint. Jeg lovte meg selv at jeg skulle rydde rommet dagen etter…

Dagen etter kom mamma inn i stua og stilte seg demonstrativt foran meg.

«Er det noe du har glemt, Karine?»

Jeg stirret uforstående på henne. Hun tok tre raske steg mot meg og dro meg opp fra sofaen og mot spisebordet. Der presset hun overkroppen min mot border, og i en bevegelse hadde hun dratt ned både bukse og truse. Hun begynte å slå løs mot den allerede så vonde rumpa mi. Slagene var harde og bestemte. Det føltes ut som hun aldri skulle slutte. Når hun til slutt gjorde det, hadde jeg så vondt at det var vanskelig å reise seg. Mamma dro meg opp og plasserte meg i skammekroken med rumpa bar. Etter en drøy time banket det på døra og Bestefar kom inn. Han satte seg ned i sofaen og ble fortalt hvor ulydig jeg var og hvordan hun nå straffet meg.

Bestefar var svært skuffet over oppførselen min, han kunne ikke tro at jeg hadde fått både ris og husarrest og likevel ikke ryddet rommet. De diskuterte problemet en stund før bestefar tok tak i armen min og ba meg gå ut «med rumpa bar» å skjære noen kvister fra bjørken i hagen, jeg hadde nemlig gjort meg fortjent til en god omgang «ordentlig ris». Jeg gjorde så godt jeg kunne, og da jeg kom inn ble jeg dratt over knærne hans og gitt en god omgang ris med hånden. Bestefar slo mye hardere enn mamma, og jeg kunne kjenne blåmerkene dukke opp. Han gjentok at jeg var en slem pike som fortjente masse ris gjennom hele økten før han også plasserte meg i skammekroken, med et løfta om at jeg kom til å få mye mer vondt.

Jeg vet ikke hvor lenge jeg sto i kroken, men når bestefar dro meg til sofaen visste jeg at det ville bli ille. Jeg kunne se rett mot klokken der jeg lå over sofaryggen, og merket meg at han holdt på i nesten 20 minutter. Når han ga seg var jeg nummen på begge lårene og rumpen. Bestefar ledet meg til en krakk som han hadde plassert i skammekroken og fikk meg til å sitte der. Smerten jeg kjente av å sitte der er nesten helt ubegripelig. Krakken føltes så utrolig hard. Etter en stund kom bestefar bort, ga meg 10 slag på baken og fjernet krakken; jeg skulle få stå resten av tiden. Det føltes ut som en evighet gikk, og jeg kunne kjenne det verke i baken. Jeg lovte meg selv at jeg skulle rydde rommet neste dag.

Til slutt kom bestefar bort til meg igjen og ba meg gå opp på rommet og skifte til nattøy. Når jeg så på klokken ble jeg rimelig sikker på at jeg hadde vært i skammekroken i over 2 timer.

Etter en stund kom Bestefar opp og dro meg over fanget sitt. Han ga meg ris med en sleiv i en halvtime før han pakket meg inn i dynen og fortalte meg at jeg var en svært slem pike. Igjen lovte jeg meg selv at jeg skulle rydde rommet dagen etterpå..

NyareÄldre