Lite mer om Lina 2

Lina var en flicka som 18 år gammal många sätt hade utvecklats till en ung vacker kvinna. Rådjurssöt skulle man kunna säga med sin rådjursögon och höga kindknotor, hennes smala kropp rund på "de rätta ställena" brösten och den runda perfekta stjärten som var som en "blick-uppfångare" för män och kvinnor också för den delen. Hon hade fått en del modellförfrågningar men det var ju läkare hon vill bli som sin faster, det hade hon tänkt på länge. På andra sätt var hon fortfarande ett barn, det kändes väldigt påtagligt idag förstås, dagen efter hon hade blivit påkommen för snatteri, (hur kunde hon?) ett paket cigaretter hon inte haft råd med och som låg inom räckhåll vi disken då hon handlade åt mamma. Hon hade aldrig snattat så varför börja med det vid 18? Vad hade flugit i henne. Hade cigaretterna en sån abstinens på henne att hon blev tvungen att göra något som vanliga Lina aldrig skulle göra? Hur som helst hade allt uppdagats. Mamma hade underrättats och när hon kom hem hade mamma gett henne smisk på bara stjärten över sitt knä och skickat henne i säng. 18 år gammal!

Nu stod hon hemma hos Jimmy pojkvännen hon varit ihop med i två år och gned sig om rumpan som fortfarande var väldigt öm och påminde henne 24-7 om att hon fortfarande bara var ett barn som fått välförtjänt smisk av mamma, ett olydigt flickebarn, en olydig tös som fortfarande behövde smäll ibland. Och skulle vara några dagar efter den massiva agan mammas handflata och hårborste hade åstadkommit. Hon hade zebrarandiga tights på sig och top och hade valt de tighta bomulls-tightsen för att de satt mjukare mot skinkornas fortfarande svagt rosa - rödflammiga hud än hennes jeans och hon ville inte ha kjol. Det känns ännu mer naket efter att man fått smäll. Hennes händer gned försiktigt upp och ner över skinkorna när pojkvännen kom in i rummet. Hon var nu tvungen att förklara varför hon inte hade hört av sig och svarat på hela kvällen. Förut när det hänt att hon blivit skickad i säng efter smisk hade hon alltid hittat på bortförklaringar till både pojkvänner och tjejkompisar men nu känd hon sig så trygg med Jimmy så hon beslöt sig att säga som det var. Kanske han skulle få lite mer förståelse när hon var noga med sina hemtider och regler hemifrån och inte minst ville hon ha hans medlidande och förståelse och någon som stod på hennes sida mot mamma och vuxenvärld.

Lina: Ok jag ljög för dig förut jag hade inte ont i huvudet och att mobilen dog. Mamma skickade mig i säng...

(Nu kom hela berättelsen upp) hur expediten som känner mamma hade låtit mig gå men ringt mamma och hur arg mamma hade blivit och dömt mig till den barnsliga domen. Smisk och tidig läggdags utan kvällsmat!

Jimmy: Va? Fick du gå och lägga dig! som en olydig flicka?

Lina: Jag vet så piinsamt. Mamma är inte klok ibland och så fick jag smisk på stjärten också!

Jimmy tyckte mest att det var roligt att Lina inte som hon först påstått hade gått och lagt sig tidigt frivilligt och somnat för att hon haft huvudvärk utan att hon fått gå i säng högst ofrivilligt mitt på ljusa dan och svedan/värken satt inte i huvudet utan i stjärten!

Men om hon hade väntat mig medlidande så blev hon besviken. Han tyckte att hon förtjänat smisk och egentligen visste han att smisk inte alls var ovanligt för tjejer i Linas ålder (till skillnad från pojkar där man upphör med denna typ av bestraffning i 11 - 12 års åldern). Hans bästa kompis syster fick fortfarande smisk av sin mamma och hon var 19. Han fick regelbundna rapporter om detta eftersom han var lite fascinerad av att snygga coola tjejer fick smisk hemma.

Jimmy: Förresten pratade jag med din mamma för någon månad sen om det.

Lina: Om vadå? Om smisk?

Jimmy: Ja din mamma pratade framtid med mig, hon gillar ju mig och undrar om vi tänker gifta oss så småningom och allt det där utbildning jobb bla. bla.

Lina: Jaha och?

Jimmy: Ja sa som hon att du kan vara ganska besvärlig och omogen ibland och att det inte skadat med lite smisk ibland. Att det har varit nödvändigt och att det säkert kommer att vara det i framtiden också

Lina: Jaha vad menar hon med det? Hon är verkligen inte klok!!!

Jimmy: Hon menar förstås att det är bra att jag sen när du flyttat hemifrån, när vi bor ihop... att jag ger dig smisk då.

Lina: Va? Du? Du är... inte klok... skulle jag aldrig gå med på!

Lina visste mycket väl att pojkvänner och män visst kunde smiska sina flickvänner och fruar om de ansåg att det behövdes men spelade upp hela registret av kränkthet och feministisk självsäkerhet. Och Jimmy skulle väl aldrig?
Diskussionen blev inte så lång. Plötsligt fanns sig Lina över Jimmys knä sprattlandes och Jimmys handflata gav hennes stjärt klädd i det tajta bomullstyget ett tiotal riktigt kraftiga daskar som klatchade högt i lägenheten.

Lina som nyligen blivit smälld av sin mamma fick på nytt känna sveda mot sin redan ömma sveda och blev också chockad över hur snabbt denna diskussion var överstökad. När han släppte upp henne sa var det mesta sagt och Lina hade inget att säga till om saken. Smisk skulle vara en konsekvens även i fortsättningen. Om nu lina hoppats att sånt skulle vara över när hon flyttat hemifrån.

NyareÄldre