Tacksam för smisk

Jag kommer alltid vara djupt tacksam till den man som gav mig smisk första gången som vuxen. Jag var 21 år gammal och gick på högskolan igen efter något sabbatsår. Det var andra terminen och jag hade börjat tappa motivationen. Föreläsningarna var tråkiga och uppgifterna jobbiga.

Jag hade precis träffat "Terry", en utbytesstudent från vad jag skulle kalla ett mer konservativt land. Han var 28 år gammal och vi träffades enbart som vänner. En eftermiddag fikade vi tillsammans i korridors köket och han började fråga mig hur det gick i mina studier. Jag var helt ärlig och visade honom en underkänd tenta jag precis hade fått tillbaka. Han tittade en stund på detta och såg mycket bister ut.

Jag kommer inte riktigt ihåg hela samtalet efter detta, men det hela slutade med att vi gick upp till hans korridorsrum. Terry satt på sin säng och jag fick lägga mig över hans knä. Terry smiskade min bara stjärt tills den var ömmande röd. Jag minns att jag bönade och bad om att få slippa mer smisk, och att jag skulle sköta min skolgång bättre. Jag vet att jag grät och det var inte bara för att det gjorde ont, utan för att jag skämdes. Jag skämdes för att jag fått underkänt på tentan, jag skämdes för att jag fick smisk som en liten unge, Jag skämdes för att jag viste att jag förtjänade att få smisk.

Efteråt fick jag sitta ner på min ömmande stjärt på en hård stol, och medan jag snyftade läxade Terry upp mig för mitt dåliga skolresultat. Terry var mycket hård i sina ord och han lovade mig ytterligare smisk om jag inte skötta min skolgång bättre. Terry tog det hela på stort allvar och jag tro att detta var precis vad jag behövde.

Terry kom att vara mitt stora stöd under hela min tid på högskolan. Han såg verkligen till att jag gjorde det jag skulle, och de gånger jag missköte mig så fick jag smisk på min bara stjärten.

Jag är Terry evigt tacksam för detta eftersom det räddade hela min skolgång.

NyareÄldre