Smisk med mattpiskan

Jag är 25 år gammal och har man och en underbar son på ett år. Jag får smisk av min man ibland, när jag varit stygg men det är bara trevligt.
Jag och min storasyster har under hela våra uppväxter fått smisk som bestraffning när vi misskött oss, ibland av pappa, men oftast av mamma. Oftast handlade det om att man varit elak emot någon kompis eller misskött skolan eller liknande, och straffet var alltid i proportion till brottet, dvs större brott, hårdare och mer smisk på bar stjärt, mindre brott lite smisk med handen utanpå trosorna.
Varken jag eller min syster tyckte om att få smisk (konstigt va ;) men nu på senare år har vi bägge två insett att det var ett bra sätt att hantera oss på. Jag tror inte att jag själv tänker använda mig av smisk på mina egna barn, men jag klandrar inte mina föräldrar för att de smiskade oss.

Detta som jag tänkte berätta nu är kanske den gången jag minns bäst. Jag var 16 år och hade precis fått en vespa att köra med av mina föräldrar. Det var sommarlov och jag och mina vänner hade nyss slutat 9an. Livet lekte och vi njöt av den nyvunna friheten allihop. Jag och mina kompisar åkte ofta iväg och badade i en sjö några kilometer bort, och allteftersom sommaren led så började vi även åka dit och grilla och festa på kvällarna. De flesta drack öl och badade osv. Jag brukade åka med min kille på hans moped, men nu hade jag äntligen fått en egen vilken jag gärna ville köra, så jag körde själv och höll mig från att dricka. Efter väldigt många nyktra kvällar svek dock moralen, och denna kvällen drack jag två öl. Jag blev inte märkbart påverkad men lite gladare och spralligare, och när vi skulle åka hem hade jag inte en tanke på att jag hade druckit öl, utan satte mig som vanligt på min moppe och åkte hem. Jag skjutsade min bästa kompis hem först och sedan åkte jag hem. Klockan var kanske runt 23.30 och jag fick vara ute fram till 24 på helgerna, så allt verkade bra.

Men på vägen hem mindes jag ölflaskorna jag druckit. Jag blev supernervös och tänkte att mina föräldrar får verkligen inte veta. Jag visste att om de skulle få reda på det så skulle jag garanterat få smisk. Att sova hos en kompis hade kanske varit ett alternativ men det skulle mina föräldrar aldrig godkänna om jag ringde och frågade nu, mitt i natten.
Väl hemma körde jag in i carporten och ställde moppen. Det var släckt i huset så gott jag kunde se från gatan och jag andades ut något, men var ändå lite stressad. I ren iver att komma in på mitt rum osedd så slarvade jag när jag skulle ställa upp moppen på stödet och hela vespan välte med dunder och brak rakt på några tomma krukor. En kruka gick sönder och när jag reste moppen upp igen så var ena plastskärmen sprucken på ena sidan.

Paniken spred sig! Hur ska jag förklara det här?? Detta kommer dem ju se imorgon direkt när de kommer utanför dörren! Jag hann inte tänka så mycket längre innan mamma stod i dörröppningen i morronrock och frågade barskt vad jag höll på med.
-Vad gör du Lina? Ska du väcka alla grannar?
-Förlåt mamma, svarade jag, jag tappade vespan när jag skulle ställa upp den.
-Gjorde du dig illa, älskling?
Nej, men din kruka gick sönder och det sprack lite på moppen, erkände jag ledsamt och försökte låta så oskyldig som möjligt.
-Jaja, det är ingen fara, kom in nu så får pappa titta på moppen imorgon.
Yes tänkte jag, hon köpte det! Hon blev inte arg ett dugg. Jag gick upp för trappan och mamma gick in i huset.

Väl inne försvann hon in i badrummet och jag tog av mig skor och jacka i hallen. Jag skyndade mig allt jag kunde för att hinna förbi badrummet innan mamma kom ut igen så jag kunde smita in på mitt rum, men precis när jag närmade mig badrumsdörren så gick den upp och mamma klev ut i hallen.

Jag stannade till och försökte se så normal ut som möjligt fast hjärtat rusade i bröstet på mig. Hon började fråga om kvällen. Vem jag varit med och vad vi hade gjort, och jag svarade så gott jag kunde, fast med så korta meningar som möjligt och försökte hålla andedräkten inne, men hon snappade upp doften av öl direkt!

-Du luktar ju öl, Lina! Har du druckit öl och sedan kört moppe? Jag stammade som svar innan hon fortsatte.
-Du går raka vägen upp i tvrummet, på direkten, så ska du få smisk på rumpan, fröken!

Faaaan, tänkte jag, faan faan faaan, men jag viste att det absolut inte hjälpte att ens säga något, så skamsen och lite rädd skyndade jag uppför trappan. Jag satte mig på armstödet på soffan och kände hur min stjärt träffade soffan genom de tighta jeansen. Jag visste hur ont jag skulle få i stjärten strax. Säkert med mattpiskan också.. Jag hörde hur mamma pratade med pappa nerifrån och jag kunde höra att pappas tonläge var riktigt irriterat. Sen blev det tyst någon minut innan jag hörde steg i trappan och min puls gick upp.

Mamma kom in och hade satt på sig ett nattlinne istället, och i handen hade hon mattpiskan. Som förmodat var detta illa nog för mattpiskan att komma fram. Den var ganska stor och i flätad rotting, och mammas favoritredskap. Den passar prefekt på stygga flickstjärtar, brukade hon säga om den när den kom på tal, vilket den gjorde med jämna mellanrum när hon storstädade eller bara påminde oss om vad som väntar om vi var stygga, jag och min syster. Vi har fått smisk med den flera gånger bägge två och vi visste hur det brukade gå till.

Mamma var (eller är) en riktigt snygg kvinna. Lång och smal och med riktigt snygg kropp. Hon var i 40års åldern vid den här tidpunkten och riktigt snygg!

-Det blir mattpiskan på bar stjärt för dig Lina, sa mamma bestämt. Hon klev in i rummet och satte sig i soffan medans hon fortsatte: Och du ska vara glad att din pappa har huvudvärk, för annars hade han hållt i piskan, och då hade du fått!
Det hade jag verkligen, men mamma piskade bra hon med, så jag hade svårt att glädjas över det just då..

Mamma la mattpiskan på soffbordet och sa -Kom hit nu och lägg dig över knät. Jag gjorde som hon sa, men innan jag kommit på plats ändrade sig mamma. -Nej, förresten. Du kan ta av dig direkt. Du ska få på bar stjärt ifrån början.
Jag gjorde som hon sa, och tog av mig allt utom bh och trosor, medans mamma skällde ut mig för att jag varit så korkad och druckit öl. Och dessutom kört moppe full! Hon var rasande och jag skämdes ordentligt för jag visste ju att hon hade rätt. Jag vek ihop kläderna och la dem snyggt på tvmöbeln, sedan vände jag mig mot mamma igen.
-Och trosorna då? Fick jag som svar. Jag drog snabbt av mig de vita stringtrosorna och la dem på högen med kläder.
-Kom hit nu, så ska jag lära dig, manade mamma och jag klev skamset fram. Jag hade en ganska välutvecklad kropp med stora bröst och fyllig stjärt, men var väldigt vältränad och i trim, eftersom jag spelade handboll och tränade minst tre gånger i veckan. Jag fick lägga mig över mammas knä och hon tog ett stadigt grepp om midjan på mig innan hon höjde handen och klatschade till mitt på stjärten.

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, ljudet ekade i rummet och det sved i stjärten på mig. Slagen träffade hela skinkorna och översta delen av låret, med en jämn takt och i ett mönster

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,
Tre på höger, tre på väster osv osv

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,
SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,

Det började svida ordentligt nu och jag snyftade lite, men mamma fortsatte.
SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,
SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,

-Du ska få en ordentlig omgång med mattpiskan sedan, sa hon undertiden som smällarna fortsatte hagla.
SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,
Nu grät jag rakt ut och hade svårt att ligga stilla, men mamma höll ett fast tag om midjan och fortsatte

SMACK, SMACK, SMACK, SMACK, SMACK,

Min stjärt måste varit bra röd när hon efter vad som kändes som en evighet slutade smiska. Hon tog tag i örat och drog upp mig på fötter. Jag hade svårt att hänga med i svängarna och grinade lite extra innan jag fördes ner över armstödet på soffan med bröstet på sitsen och fötterna på golvet. Det var en ganska hög soffa så det var knappt att fötterna nådde ner när bröstet låg emot soffan, men detta viste jag sedan tidigare. Det var oftast såhär vi låg, jag och min syster när vi fick smisk av mamma. Pappa var mer spontan och smiskade oss hursomhelst. Det som fungerade bäst vid tillfället liksom.

Mamma rättade till mig tills jag låg med stjärten rakt upp och särade lite på benen.
Hon tog upp matt piskan och svingade den lite i luften, medans hon sa, -Svanka nu ordentligt så ska mamma smiska dig med mattpiskan, Lina

Jag svankade, och smisk med mattpiskan fick jag. Den ven genom luften och landade med ett WHACK mitt på stjärten, och sved! Träffytan var säkert 25cm i diameter så hela stjärten fick plats i ett slag.
Mamma smiskade även nu i takt och metodiskt ett riktigt hårt rapp, två lite lösare, ett hårt osv.
WHACK WHACK WHACK, WHACK WHACK WHACK, WHACK WHACK WHACK, WHACK WHACK WHACK, WHACK WHACK WHACK, WHACK WHACK WHACK

Det sved, jag grät och mamma manade bakifrån: Nu blir stjärten fint mönstrad, Lina. Du har förtjänat massa smisk, och smisk får du så länge du missköter dig, det vet du!

WHACKWHACKWHACK WHACKWHACKWHACK WHACKWHACKWHACK WHACKWHACKWHACK

Jag fick säkert 60-80 med mattpiskan och det kändes som om stjärten brann. Jag sparkade och tjöt men låg så stilla jag kunde.

WHACKWHACKWHACK WHACKWHACKWHACK WHACKWHACKWHACK

Plötsligt slutade hon, och sa: -Nu ska du få tio till, och det är dessa som kommer kännas imorgon, så uppför dig nu och svanka ordentligt så ska mattpiskan få arbeta.

Jag pep fram ett, ja, mamma och svankade så fint jag kunde.

WHACK. Aaajjjjj, “Gråt”

WHACK. AAAAAJJJJ

Varje smäll kändes som tusen nålstick i stjärten och jag kämpade verkligen för att ligga stilla

WHACK den sista tog hon i lite extra och det var den som satte störst märke på stjärten. Jag grät ner i dynan och mamma berättade att jag kunde se fram emot en vecka inomhus, utan moppe framöver och att jag skulle få smaka på mattpiskan om jag var stygg igen.
-Minsta lilla denna veckan, Lina och du får lägga upp dig här igen, förstått?
Jag förstod verkligen och lovade att vara snäll.
Bra, då går du och lägger dig nu, svarade mamma och gick ner igen.

Min stjärt var röd tom en tomat i grunden med tydliga märken efter mattpiskeflätorna över hela skinkorna. Jag sov på mage den natten, utan trosor, men jag slapp mer smisk den veckan, och snart var jag tillbaka på moppen och träffade kompisar. Drack öl, gjorde jag dock inte på säkert två år.


Detta var bara en av gångerna jag fick smisk av mamma, och vem vet, jag kanske berättar mer snart.

NyareÄldre