DUBBEL BAKLÄXA

Caroline visste att hon syndat på nåden när hon läst sina läxor dåligt sedan flera veckor tillbaka. Det var roligare att umgås med pojkarna, bli kysst av dem, låta dem klämma på och smeka brösten lite och i Åkes fall dra ned trosorna för honom, visa fittan och runka och suga av hans bultande kuk! Men nu hade det som inte fick inträffa hänt – klassföreståndaren fröken Roos hade skickat ett långt brev till Carolines pappa, Sten, där hon lade fram Carolines syndaregister: dålig läxläsning, för sen ankomst, ouppmärksamhet på lektionerna och t o m skolk! Pappa hade mulnat märkbart men inte sagt någonting. Både han och mamma Eva hade varit ovanligt tysta under de följande dagarna. Caroline visste vad det innebar – att de tänkte ut ett lämpligt straff åt henne, men när det kom blev det en fullkomlig överraskning.

Caroline hade tagit med sig sin klasskamrat Cecilia hem. Cecilia var Carolines raka motsats, hon var flitig och hade fina betyg, lät inte killarna ta sig friheter och ”skulle bli något” när hon blev stor, men motsatserna drogs till varandra. Cecilia tyckte Caroline var ”spännande” och Caroline njöt av att visa sig ”världsvan” inför den inte alls lika försigkomna skolkamraten. Nu låg de på Carolines säng och bläddrade i några porrtidningar som Caroline fått av en av pojkarna i nian. De kommenterade just en nakenmodell som med brett särade ben och gigantiska silikon-tuttar bredde ut sig över mittuppslaget i tidningen, när dörren öppnades och pappa och mamma kom in. Caroline blev överraskad eftersom hennes föräldrar vanligtvis knackade först innan de steg in i hennes allra heligaste och ännu mer överrumplad blev hon när hon såg vad fadern hade i högerhanden – ett grovt långt välbundet björkris. Hon förstod vad det innebar, ordentligt med smäll på stjärten – bara stjärten; hon skulle tvingas dra ned både jeansen och underbyxorna inför pappa och mamma – och förmodligen så pass mycket att hon skulle få svårt att sitta i skolan ett tag framöver! Det var ett bra tag sedan hon fått smaka riset, men nu såg det ut som om hon inte skulle klara sig undan.

”Caroline! Din mor och jag har diskuterat vad vi ska göra med dig. Du är lat, läser inte dina läxor ordentligt, är ouppmärksam och värst av allt, du är olydig mot oss, dina föräldrar och vi har kommit fram till att aga är vad du behöver för att förstå allvaret i din situation.” Caroline kände hur det hettade i kinderna. Inte nog med att hennes pappa stod där framför henne med ett ris i händerna, ett ris som hon snart skulle få smaka på bara stjärten under förödmjukande former, allt detta skedde inför hennes klasskamrat den ”perfekta” Cecilia. Hon sneglade bort mot henne och såg hur Cecilias ögon var stora av förvåning men också fyllda av skräckblandat intresse. Cecilias föräldrar hade väl inte ens petat på henne under hennes uppväxt. Örfilar och luggningar var okända företeelser (däremot inte hemma hos Caroline, där framförallt modern var snabb att handgripligen korrigera Caroline och hennes systrar när de bröt mot någon av hemmets stränga regler) i det Lundmarkska hemmet och stjärtaga var helt otänkbart, det fanns inte i föreställningsvärlden.

”Caroline, nu reser du på dig och kommer hit!” Cecilia tog ett steg mot dörren, som om hon tänkte lämna rummet, men Eva ställde sig i vägen. ”Och var tänker du ta vägen lilla vän?” Den annars självsäkra Cecilia såg rädd ut. ”Jag tänkte … att ni ville vara ensamma, jag … ” ”Du stannar här tills vi bestämt annat. Cecilia backade och ställde sig med ryggen mot väggen. När Caroline insåg att hela hennes förnedring skulle bevittnas av Cecilia blev hon än rödare i ansiktet. ”Caroline jag vill inte upprepa mig, kom hit!” Hon gick fram till sin far och ställde sig framför honom, bredbent och med blicken ned i golvet, precis som hon lärt sig. Sten hade tillfälligt lämnat över björkriset till Eva och började nu knäppa upp Carolines byxor. Så drog han ned dragkedjan och jeansen till fötterna på flickan. Han gjorde ett kort uppehåll och så tog han tag i linningen på dotterns trosor och förde långsamt ned dem över skötet, låren, benen och ned till anklarna. Så lät han Caroline stå där med naken underkropp någon minut, så att allvaret i hennes belägenhet skulle stå klart för henne.

Cecilia skruvade nervöst på sig, men kunde man inte upptäcka en viss skadeglädje i hennes ögon när hon såg sin försigkomna skolkamrat stå där hjälplöst väntande på vad som skulle komma. Sten tog tag i Carolines armar och vände på henne. ”Böj dig framåt, sära ordentligt på benen och fatta tag om vristerna med händerna.” Dottern lydde och snart stod hon framåtböjd i den perfekta strykpositionen. Man kunde se både blygdläpparna till fittan och det bruna anushålet. ”Nu kommer du att få en rejäl risbastu. Ett dussin rapp för läxläsningen, ett dussin för sen ankomst, två dussin för skolket och så 14 rapp, avrundat till två dussin för din ålder, tillsammans sex dussin eller 72 rapp – per skinka och jag kommer att slå så hårt jag kan. Det var den strängaste bestraffning hon fått på mycket länge och visade hur arga hennes föräldrar och särskilt hennes far var.

Han tog ett stadigt tag om flickans nacke och började slå. Sten hade inte bara hotat när han sagt att han skulle slå så hårt han kunde, det upptäckte Caroline snart. Trots att hon fått ris många gånger tidigare, särskilt när hon var yngre, så överraskade den plötsliga stingande smärtan alltid lika mycket och nu var pappa extra uppretad. Det första dussinet brände riktigt ordentligt och eftersom rappen följde tätt på varandra så hann svedan aldrig riktigt gå över. Caroline bet ihop så mycket hon kunde för att inte skrika eller börja gråta – hon ville inte verka ”mesig” inför Cecilia – men agan var nog den hårdaste hon fått och när det tredje dussinet (det andra på vänster skinka) utdelades med full kraft av fadern kom tårarna och Caroline började be. ”Snälla slå inte mer! Snälla pappa!” Men hon visste av egen smärtsam erfarenhet att han inte skulle lyssna. Det överenskomna antalet rapp skulle utdelas trots alla protester. Sten var obeveklig. När det sjätte dussinet – hälften av agan – gavs med samma schwung skrek Caroline högt, ”SLUTA!”, ”AJJJ!”, ”NEEJ …”, ”JAG SKA VARA LYDIG OCH LÄSA LÄXOR … AJJ … ”, men rappen fortsatte att komma i en jämn följd. Flickstjärten var redan rejält randad och tonen började övergå från rött till blålila. Det grova alldeles nyplockade björkriset bet bra! Under hela agan såg Cecilia förskräckt på och man märkte att hon helst skulle vara någon annanstans, men Eva blockerade dörren så hon fick snällt stå kvar.

Caroline vred sig som en mask, men pappa satte sitt vänsterben mellan hennes ben och tog ett fastare grepp om sin dotters nacke, under det att de brännande rappen fortsatte att hagla över den oskyddade bakdelen som blev allt mera lik en regnbåge i färgen. När det 144 rappet utdelats hade Caroline skrikit sig hes. Sten tog sin snyftande tonårsdotter i armen och ställde henne i skamvrån. ”Nu står du här och tänker över dina synder tills jag säger att du får gå därifrån.”

”Men titta här!” Eva lät skadeglad. ”Vet du vad den lilla satungen har gjort?” Hon pekade på Cecilia. En pöl på golvet talade sitt tydliga språk. Det omskakande uppträdet som hon bevittnat hade blivit för mycket för henne och hon hade helt enkelt kissat på sig! ”Stora flickan! Kom hit!” När Cecilia tvekade sköt Eva fram henne mot Sten. ”Ta av dig byxorna och trosorna, du kan inte gå omkring i våta kläder!” Cecilia snyftade och ville först inte ta av sig, men så småningom kom jeansen och även underbyxorna av. ”Vi ska väl inte låta flickan komma undan med det här! Kissa på sig i hennes ålder!” Eva såg uppfordrande på Sten. ”För det här måste det bli smäll på bara stjärten med björkriset!” ”Nej, inte riset!” Bad den nu vettskrämda Cecilia. Sten nickade. ”Om Caroline eller någon av hennes systrar gjort någonting liknande hade jag inte tvekat, men det här är ju Carolines klasskamrat, jag vet inte vad hennes föräldrar skulle säga. Cecilia som såg ett sätt att slippa den hotande exekutionen föll in: ”Mina föräldrar ger mig aldrig stryk, vi pratar om saker istället.” Det lät mera impertinent än vad hon avsett, men det avgjorde hennes öde. ”Okej, ris får det bli!” ”NEJ …” Nästan skrek Cecilia. ”Jag vill inte ha stryk!” ”Vad du vill spelar ingen roll, du skulle haft smäll för länge sedan i varje fall, så det är verkligen på tiden.” Eva böjde flickan framåt och undertiden valde Sten ut de riskvistar som han inte slagit sönder över sin dotters stjärt och band dem till en ny agakvast.

”AJJJJ …. OUIIII …..AHHHJ … ” Smällningen var intensiv och hårdhänt och om man trott att Sten skulle spara på riset för att det var första agan för Cecilia, så tog man riktigt ordentligt fel. Han gjorde verkligen sitt bästa för att ta vara på denna möjlighet och snart var flickans skinkor riktigt genompryglade och ett enda rött svidande inferno. Alla försök att komma undan hindrades av Eva och Cecilia fick passivt stå och ta emot. När Sten slutat och Eva ledde bort tonåringen med den välagade stjärten, för att ställa henne i skamvrån bredvid klasskamraten, sa Eva: ”Nu får du en annorlunda upplevelse att berätta om där hemma!”

NyareÄldre