Ett minne

Jag är en man 30+. Jag tänkte bidra till denna fantastiska sida. Gift med världens underbaraste och vackraste kvinna. Hon är född och uppvuxen i ett annat land än i Sverige. Vi träffades redan i tonåren och än idag minns jag en av våra första dater. Jag var hemma hos henne och hennes mamma. Vi skulle gå ut och min söta vackra date höll på att göra i ordning sig. Hon var 17 år och jag hade verkligen en trofé att visa upp. Det var häftigt att gå ut med den attraktivaste tjejen i området. Jag väntade i köket, radion var på och hennes mamma höll på att stryka kläder. Så kom hon ned i blus och kjol och sedesamt men vackert sminkad och klädd som alltid.

Precis när vi skulle ut så råkade hon tappa ut sin handväska och innehållet föll ut. Däribland, mitt framför ögonen på hennes mamma, ett paket cigaretter! Hon var absolut förbjuden att röka vid 17 års ålder! Följden blev att hon till sin stora förnedring fick lov att omedelbart gå upp på sitt rum igen. Sätta på sig pyjamas och komma tillbaka ner till mig igen och be om ursäkt över att hon förstört vår date. Sen skulle hon få gå och lägga sig! (klockan var bara 7 på kvällen). Så fick jag vänta igen i köket då hon kom tillbaka igen mycket mycket skamsen och gråtfylld i pyjamas och bad om ursäkt. Konstigt nog tyckte jag att hon var sötare än nånsin just i detta ögonblick innan hon fick gå upp på sitt rum för att gå och lägga sig en kväll som vi skulle haft tillsammans ute. Vi fortsatte att träffas ändå senare och blev ett par som än idag är ett par.

Jag har detta som ett starkt minne och när jag för kanske fem år sedan tog upp detta med min då 24 åriga unga fru, berättade hon att det var det pinsammaste hon varit med om. Så berättade hon att hon dessutom fick smisk av sin mamma den kvällen. Jag blev kanske inte överraskad men ändå förstärkte det mitt minne med ytterligare en mycket pikant detalj. Jag ställde frågor och hon berättade generat att hon hade fått vänta på sängkanten, hennes mamma hade gått upp och satt sig bredvid henne och gav henne ett kort förmaningstal och sen hade hon fått lägga sig över knät och fått smisk på bara stjärten innan hon fick lägga sig. Att min unga fru berättade detta pinsamma minne som förstärkte det förnedrande minnet tidigare gav oss flera saker till vårt förhållande. Att min fru tog upp och erkände att hon fått smisk och att det nog hade gjort henne gott trots allt tog jag som ett meddelande att hon nog skulle acceptera det även som vuxen flicka. Och ja, så är det. Hon får smisk ibland. Inte ofta, men när hon varit slarvig eller haft en dålig attityd eller varit direkt olydig så har jag fortsatt traditionen hon var van vid i sin uppväxt. Hon accepterar det och vi har förstärkt intimiteten mellan oss. Vi älskar varandra och hon säger att jag ger henne både trygghet och kärlek och att hon mår bra av de där "gränserna" också.

NyareÄldre