Storbonden

I Amerika på den gamla goda tiden bodde i den svenska kolonin storbonden Sverre med sin familj. Familjen bestod av hustrun Madelein, en mullig medelålders kvinna med stora bröst och bred röv. Dottern Siv, en 19 åring som bråddes på sin mor, det vil säga storvuxen och kurvig. Två söner Jonas och Mikael, som var i övre tonåren var gårdens kommande herrar. På gården arbetade ett stort antal drängar och pigor, för att sköta allehanda sysslor som behövdes för att gården skulle blomstra och göra Sverre rik.

Sverre var känd för att hålla strama tyglar. Det vill säga att aga var i bruk som bestraffning för alla kvinnor på gården. Detta gällde så väl familjen som gårdsfolket. Karlfolk som inte anpassade sig till Sverres kommando skickades omedelbart bort. Detta hände dock sällan, för Sverre var känd för att betala bra. Så även om man kanske knorrade när hustrur eller döttrar fick smaka på husbondens ris eller spö så anpassade man sig.

Sverre hade inrett ett av rummen i huvudbyggnaden för att tillämpas som agarum. Spöbänk, spöbock, en bred säng med olika stora kuddar, en bastant stol och ett skåp fyllt med agaredskap. Ris i saltlake, oljade rempiskor och spön av olika längd och tjocklek fyllde skåpet.

Siv hade varit uppkäftig och sagt emot Sverre när han hade sagt åt henne att hon inte skulle få delta i festen, som skulle hållas inne i staden på veckoslutet. Det kunde bara sluta på ett enda sätt. Stryk på bara stjärten! Sverre kommenderade sin dotter till agarummet. Madelein, som alltid ville närvara när någon agades, föste in Siv i rummet och sade åt henne att göra sig i ordning för välförtjänt stryk.

Att göra sig i ordning betydde att alla kläder skulle bort och att personen i fråga måste ställa sig på knä i sängen med rumpan i vädret. Siv, som visste att Sverre inte skulle spara hennes rumpa, hade glömt all sin sturskhet och grät tyst i väntan på att hennes far skulle komma. Madelein, som började känna sig kåt redan av att bara vänta på att få se flickrumpan randas, hade svårt att hålla sina fingrar borta från fittan som kändes både blöt och varm. Hon viste dock bättre en att ge efter för sitt begär. Det hade hon lärt sig under sin tid tillsammans med Sverre. Otaliga gånger hade både ris och spö dansat på hennes mulliga röv och lår tills hon anpassat sig vid att Sverre var den som sade när och om hon fick tillfredsställa sig själv. Hon hade till och med lärt sig att tycka om att få smaka Sverres rempiska och ris. Spöstraff var dock fortsättningsvis för smärtsamt för att hon skulle tycka om det, även om hon helt höll med om att hon behövde få rejält med stryk ibland för att komma ihåg sin plats.

Sverre kom in i rummet och såg Siv liggande på knä i sängen. Benen isär och med rakad blygd, precis som det skulle vara. Han bestämde sig för att börja agan med att ge Siv tjugo rapp med björkriset. Sverre befallde Madelein att sätta två stora kuddar under Sivs höfter så att rumpan kom i ett bättre läge för riset. Sverre gick sedan till skåpet och tog ett färdigt ris från baljan med saltlake. Droppar av vatten rann från riset när han gick fram till sängen och ställde sig på lämpligt avstånd från flickan som låg darrande och väntade på att agan skulle börja. Sverre höjde riset och lät det svepa ner över Sivs vita skinkor. Kvistarna bredde ut sig över rumpan, bet sig in i huden och åstadkom en väntad reaktion. Siv tjöt av smärta och knep ihop skinkorna som för att stilla svedan.

Men redan innan svedan från det första rappet hunnit bränna sig in i Sivs hjärna landade riset på nytt. Gång på gång ristade riset illröda ränder på Sivs stjärtglober. Flickrumpan hoppade upp och ner, låren öppnade sig och slöt sig, rummet fylldes med stryksrik och bönande om nåd. Men inte en enda gång försökte flickan att skydda sig med händerna utan höll dem under dynan hon hade framför sig. Rumpan och övre delen av låren hade svullnat upp och fått en blåröd färg. Sverre bytte plats så att han stod direkt bakom flickrumpan och befallde Siv att sära på skinkorna med händerna. Dom följande rappen snärtade in mellan skinkorna. Det blev för mycket för Sivs självdisciplin. Hon skrek rakt ut och försökte komma undan det bitande riset genom att rulla undan. Sverre väntade tills hon gråtande lade sig tillrätta igen. Sedan bad han Madelein, som med kåtglansiga ögon njutit av scenen framför sina ögon, att fatta tag om Sivs bröst och hålla flickan på plats. Sivs stora tonårsbröst var inte de bästa att få tag i men Madelein lät sina fingrar gräva sig in i det mjuka hullet och klämde till. Siv kunde inte annat än hållas när Sverre igen lät riset vina. Gång på gång föll riset, Sverre hade tappat räckningen på rappens antal, men säkert var det närmare femtio än tjugo. Sivs såg ut att ha fått nog. Flickan bara låg och tog emot så Sverre ansåg att det fick räcka. Hon hade säkert lärt sig att veta hut. Sverre lämnade rummet med att säga åt Madelein att smörja in flickans rumpa med salva och därefter komma upp till sovrummet. Madelein som viste vad som var att vänta gned snabbt in Sivs välagade skinkor med en läkande salva och skyndade sig till sovrummet för att få ett rejält knull. Det brukade Sverre alltid vilja ha efter att ha agat någon och det ville Madelein också.

NyareÄldre