Tillbaka till framtiden 3

Fem veckor senare kom Leonard hem en kväll och berättade för Angela att de var bjudna på middag följande fredag.

”Så roligt. Vart ska vi?”, undrade Angela.

”Hem till Tobias och Charlotte.”

Angela upplevde väldigt blandade känslor inför de framtidsutsikterna. Hon anade att samtalet kunde komma in på pinsamheter som hon numera betraktade som oundvikliga, men kunde undvikas de flesta dagar. Samtidigt kände hon en motvillig fascination och nyfikenhet inför andra par som hade tagit till sig de här konstiga nya idéerna.

”Tobias? Sa du inte att han funderade på att ...

”Ja, vaddå?”

”Att införa de där familjeöverhuvudsprinciperna hemma hos dem” sa Angela och rodnade lätt.

”Jaha, -jo, det har han sagt”

”Jaha, och har han gjort det, vet du det? fortsatte Angela litet osäkert.

”Han har nog börjat förklara för Charlotte vad som gäller”

”Hurdå? Får Charlotte... får hon ..vadheterdet?

”Vad?”

”F-får hon lite smisk också ibland, tror du?”

Charlotte hade en ganska väl tilltagen ända, som såg vit och mjuk ut, hade Angela tänkt när hon såg Charlotte i bikini en gång. Angela hade inte kunnat låta bli att fundera på hur den skulle se ut om den hade fått några klatschar. Charlotte var temperamentsfull och hetlevrad - Leonard hade berättat att hon slängt en dyr golfklubba i ett vattenhinder en gång, när saker och ting gick henne emot på golfbanan. Angela tänkte att hon nog skulle sparka och sprattla en massa om hon fick smäll på stjärten av Tobias.

”Vet inte om Charlotte har fått det, ännu. Hon är definitivt så olydig och slösaktig så att Tobias borde ha serverat Hennes Nåd ett par varma skinkor för länge sedan, tycker jag ” sa Leonard litet förstrött samtidigt som han valde musik att lyssna på.

”Tobias kan vara litet långsam av sig, men nu ska det nog snart blir litet action av”, fortsatte Leonard.

”Hur vet du det? På vilka sätt har hon varit olydig? Har han sagt till dig att Charlotte kanske kommer att få lite smisk? Och vet hon om att han tänker på det, tror du? Och har han sagt ifall… alltså tror du hon ska få dra ner sina… u-underbrallor ?”, bubblade Angela.

”Hur jag vet? Tobias frågade i tisdags hur jag gör när jag ger dig smisk. Han ville veta litet mer detaljer än när han frågade förra gången.. Resten vet jag inte så noga. Jag ska i alla fall säga i morgon att du gärna vill prata om hur det går till i olika hushåll när lilla frun behöver bli påmind om vem som bestämmer, tror jag.

”Oohhh! - frågade han hur… men, nej det var inte så jag menade - jag vill inte alls prata om….det Absolut inte!

”Men det ska vi i alla fall - det är nog delvis därför vi är bjudna, bara du och jag. Tobias sa något om att Charlotte säger emot en massa när de är inne på det ämnet. Hon vägrar inse att många andra män har tagit kommandot hemma, och hon tror att det är helt fel att tala om för vuxna kvinnor vad de får och inte får göra, och sånt där. Så Tobias vill nog att hon ska få litet perspektiv på det.”

”M-men det är väl inget att prata om när man umgås? Det tycker jag inte ni ska hålla på med på jobbet, heller. Hur många kan höra det? Och i morgon när vi äter middag vill jag inte alls prata om något sånt...”

”Klart vi inte ska göra det hela tiden, men självklart ska vi ju dra nytta av andras erfarenheter, och själva dela med oss.”

”Dela med oss? Det vill i alla fall inte jag...”

”Du deltar artigt och engagerat i samtalet i morgon vad det än handlar om. Nu lovar du att inte vara olydig. Om du är det ändå, eller om du surar under middagen så talar jag om för Tobias och Charlotte att du ska få smisk på bara stjärten med detsamma när vi kommer hem. Hur ska du ha det?”

”Jag... ska inte vara olydig. Men inte måste vi väl prata om sånt?

”Om Tobias eller Charlotte frågar dig något, så svarar du i alla fall ordentligt - och det är sanningen som gäller. Charlotte behöver ditt stöd för att finna sig tillrätta”.

NyareÄldre