Ris av morfar

Det var oktober og Carina hadde enda vanskelig for å bli vandt med at hennes far hadde flyttet og morfar var flyttet inn I stedet. Carina hadde hatt en dårlig dag på skolen og var ikke I humør da hun kom hjem.

Hun kom inn kjøkkeninngangen. Turid så opp fra grytene på kjøkkenet og sa hei da Carina kom inn. Carina bare gryntet tilbake, gikk igjennom kjøkkenet og kastet fra seg ranselen på vei opp til rommet sitt.

"Carina! Få den ranselen ut av kjøkkenet og heng opp jakken din!” ropte Turid etter henne. ”Hvor tror du at du er på vei!”

”Aaaargh, okey” ropte Carina ned, og trampet ned trappene.

Turid ble stående og måpe mens hun så på Carina. ”Carina”, sa hun med en rolig stemme. Carina fikk plutselig en stein i magen, hun kjente igjen den stemmen. ”Jeg vil at du ber om unskyldning med en gang, og så kan du henge fra deg jakken og ta med ranselen opp på rommet ditt.. Er det forstått?”

”Ja, mamma”! mumlet Carina

“Carina— se på meg og snakk tydelig!”

“JA MAMMA!!” skrek Carina. Med en gang hun hadde gjort det angret hun.

“Når jeg får tenkt meg om kan du bare gå opp på rommet ditt og vente til morfar kommer hjem!”

Blodet frøs I årene til Carina. ”Ååh, mamma, vær så snill..” sa Carina, på en beende måte. ”Jeg er lei meg”

“Det er for seint for det nå unge frøken, du har brukt alle dine sjangser. Så gå opp på rommet ditt og bli der til morfar kommer opp til deg.”

“Javel mor..”

Carina strever med å holde igjen tårene mens hun går opp trappen.

Etter en stud får Carina roet seg ned og tenkt igjennom hva hun har gjort. Hun oppførte seg skikkelig ekkelt mot Turid som bare prøvde å værehyggelig.

Etter en time hører Carina bilen til morfar komme kjørende inn I tunet. Sommerfuglende i magen dobbler seg når hun hører han komme inn i huset. Hun kan høre stemmer nede i stuen, men klarer ikke høre hva de sier.
smiskbild


Noen få minutter senere hører hun fotskritt opp trappen og et lite bank på døren før morfar kommer inn. Han lukker døre etter seg, drar ut en stol fra skrivebordet og setter seg og ser på Carina som sitter på sengen med hodet bøyd.

”Jeg tror du har et lite forklaringsproblem unge dame. Jeg vil ikke tillate at mitt barnebarn kjefter og slenger med leppen til sin egen mor. Det er på tide at jeg lærer deg en liten lekse med litt folkeskikk.”

”Jeg er lei meg morfar, jeg mente det ikke, jeg skal aldri gjøre det igjen..”

”Det er akkurat det jeg skal sørge for at du ikke gjør nå. Reis deg og gjør deg klar for å få ris.”

Ris! Ordet vekket vonde minner fra tidligere ganger da morfar hadde måtte ta henne over fanget. Som det svei og hvor flaut det var å få ris av morfar i en alder av 15.

“Nei morfar, vær så snill, ikke det, hva som helst annet!” tryglet Carina
smiskbild


”Takket være den masingen kan du belage deg på en ekstra omgang med ris før leggetid Carina!, så slutt med det tullet og kom bort hit.!

Carina reiser seg fra sengen og går sakte bort til morfar.

”Det er tydelig at du får for lite ris slik som du oppfører deg, men det skal vi nok få en endring på. Jeg kommer til å gi deg ris på stompen mye oftere fremover slik at du kan lære deg at det ikke lønner seg å være en bortskjemt jentunge. Vi begynner i dag med en omgang nå og en ekstra til kvelds som du maste på deg.”

”Ja, morfar..” Tårene har fyllt Carinas øyne.

“Da kan du kneppe opp buksene dine Carina"

Carina gjør som morfar sier. Morfar tar tak i armen til Carina og drar henne intil seg. Så drar han buksen ned til knerne. Carina blir sprutrød da morfar får ned buksene over den flydige sprettrumpen hennes.

”Det var bedre” sier morfar mens han legger en hånd på Carinas stomp og fører henne over fanget sitt. Morfar klapper og stryker over den truse dekkede stompen.

”Messingen din har blitt litt fyldigere siden sist du lå her Carina” Carina vil helt bare forsvinne, hun kjenner morfars hånd fare over rompen hennes. Noe så flaut, Carina greier ikke få frem et ord.

”Da må den vel ha litt ekstra ris for å bli god og varm da.” Carina rødmer om mulig enda mer.

Så kjenner hun at morfar tar tak i livbåndet på trusen og drar den ned til buksene, nå vil hun helst bare dø. Igjen gjør morfar en rask inspeksjon av den runde nakene rumpen.

Sånn, da er du klar til å få ris Carina.

Så begynner morfar å rise, han riser hardt og i et gjevnt tempo som gjør at det hele tiden kommer et nytt klask.
smiskbild


*Klask*Klask*Klask*Klask*

Klask*Klask*Klask*Klask*Klask

*Klask*Klask*Klask

Lyden av klaskene fyller rommet og Carina føler til og med at de på utsiden kan høre det.

Den nakne rumpen til Carina disser i mellom klaskene fra morfar og

fra sprellingen med beinene. Men morfar bare riser videre.

*Klask*Klask*Klask*Klask*

Klask*Klask*Klask*Klask*Klask

*Klask*Klask*Klask

Nå begynner svien og gjøre seg gjellende og Carina begynner å ynke seg og vri seg.”Vær så snill morfar, ikke ris meg mer, jeg har lært nå”
smiskbild


Morfar bryr seg ikke om klagingen, og riser heller litt hardere.

*Klask*Klask*Klask*Klask*

Klask*Klask*Klask*Klask*Klask

*Klask*Klask*Klask

Smerten vokser og Carina føler at hun ikke kan klare mer ris, men klaskene fortsetter bare å komme.

*Klask*Klask*Klask*Klask*

Klask*Klask*Klask*Klask*Klask

*Klask*Klask*Klask

Nå griner Carina fritt, tårene renner ned kinnene og kun hulker mellom klaskene.

Morfar riser litt til så stopper han.

”Nå Carina!, begynner stompen å bli varm?” sier morfar mens han stryker over den røde glødende rompen. ” Carina klarer ikke tenke over at hun er flau pga. den nakne stompen, nå ligger hun bare og sniffer og nyter at morfar stryker over den såre stompen.

”Den må nok ha litt mer ris Carina” sier morfar og begynner å rise igjen.

De harde raske klaskene etter pausen sender Carina inn i en voldsom svie og hun prøver å vri seg men det nytter ikke.

Morfar riser Carina slik i om lag 2 minutter tilfør han stopper.

Carina hikster mens morfar reiser henne opp av fanget.

”Nå kan du stå og skamme deg i kroken, mens jeg leser avisen”

Carina står med fjeset vendt inn mot veggen og har hendene på hodet, stompen er fortsatt bar og står på utstilling.

Morfar får ikke lest så mye i avisen pga stadige gløtt opp på Carina.

Etter 15-20 minutter reiser morfar seg og går bort og drar opp buksene til Carina. Han gir henne en klem.

”Nå kan du sitte her og gjøre lekser, så kommer jeg opp igjen klokken åtte og gir deg en omgang kveldsris før leggetid. Da vil jeg at du har på deg pysjen din med luken til rompen og ingenting under.” Carina snøfter og setter seg forsiktig ved pulten sin.
smiskbild


Stompen til Carina er enda sår da hun hører morfar komme opp trappen. Pysjen har hun tatt på seg slik som morfar sa. Hun følte seg ikke særlig voksen, mer flau over a ha en pysj som er lagd slik at det skal være lett å rise den som bruker den.

Da morfar kommer inn døren ser Carina til sin store forskrekkelse at morfar har med seg et bjørkeris.

”Jeg har vært ute og plukket dette mens du gjorde leksene dine. Jeg tenkte det kunne være greit å ha et bjørkeris i huset nå som vi har en slik ulydig pike her. Det skal få henge over sengen din slik at det er tilgjengelig når du trenger ris”

Morfar setter seg på sengen og legger riset til side.”Reis deg opp carina så skal jeg kneppe opp til stompen din. ” Carina gjør som morfar sier og får stompen kledd av for andre gang i dag, like flaut som første gang.”

Morfar hjelper Carina over fanget og plukker opp riset. Han begynner å rise henne rolig men etter hvert øker han tempo og kraft,. Til slutt hyler karina mens riset hviner gjennom luften før det treffer den såre stompen.” Etter noen minutter syntes morfar at Carina har fått nok for i dag. Stompen gløder på ny med merker etter bjørkeriset. I stedet for p la Carina reise seg tar morfar frem en flaske babyolje og smører den blanke messingen til Carina. Først blir Carina flau og skulle ønske at han sluttet, men så kjenner hun at det svalner svien og lar morfar smøre henne inn. Når stompen er ferdig innsmurt knepper morfar igjen og sender Carina til sengs.

smiskbild

NyareÄldre