Smisk för första gången


Jag växte upp i en ganska sträng familj, redan som liten hände det ganska ofta att mor daskade till mig när jag gjort något jag inte fick. Men det var först efter sommaren hos min kusin Maria som de bestämde sig att det kanske var på tiden att jag fick smisk på riktigt.
Den sommaren var Maria och jag 6 år gammal och jag vi var på min farbrors gård som han hade tagit över efter farfar. Det var ett bra ställe för två ungar att leka på och det gjorde vi också hela dagarna.

Min farbror gav Maria och mig regler som vi skulle följa och det gjorde i stor utsträckning, men en av reglerna var att vi inte fick leka på vägen som gick utanför huset eftersom folk körde där ganska fort med sina bilar.

De första fyra dagarna höll vi oss borta från vägen, men på fredagen den veckan så gick vi ditt och plockade stenar eftersom det fanns så många där. Plötsligt stannade en bil på vägen och vi hörde hur en hög röst röt åt oss. det var farbror som hade kommit körande och kommit på oss. Nu röt han åt oss att vi skulle sätta oss bak i bilen. Vi gjorde som vi blev tillsagda och jag såg med en gång att farbror var mycket arg på oss.

Det var bara en liten bit till gården, men när vi kom fram fick Maria genast gå upp på sitt rum medans farbror och jag gick till köket där telefonen stod. Min farbror ringde snabbt och efter ett tag svarande det på andra sidan. Att döma av samtalet så var det min far som han talade med och efter ett tag sa min farbror: "Så Stina ska ha samma straff som Maria då?"
Min far måste sagt ja för sedan lade min farbror på luren och sa till mig att gå upp till mitt rum som låg precis bredvid min kusins. Jag vågade inte öppna dörren till Marias rum.
Jag satte mig på sängen i rummet och väntade och ca 20 minuter senare hörde jag steg i trappan, en dörr öppnades och jag hörde hur min farbror började skälla ut Maria och jag hörde allt som sades. Efter ett tag röt han till henne att nu skulle det banne mig bli smisk på bara stjärten.

Jag blev helt röd om kinderna och efter bara några sekunder kunde jag höra hur min kusin fick smisk, daskarna ekade i det gamla huset och Maria tjöt högt. Det värsta var inte att hör min kusins höga ljud, det värsta var ändå att snart skulle det vara jag som skulle få smisk.
Jag vet inte hur längde det tog, men efter ett tag slutade smällarna och jag hörde hur min farbror röt åt Maria att gå ner i köket och ställa sig i skamvrån. Därefter öppnandes en dörr och små steg gick ner för trappan.

Strax därefter öppnades min dörr och min farbror kom in. Han röt till mig att vi hade varit olydiga och han hade banne mig talat med min far och hade då kommit fram till att jag precis som Maria gjort mig förtjänt av smisk på bara stjärten.

Därefter drog min farbror fram en stol som fanns i rummet, satte sig på den och tog sedan tag i mig. Jag hade på mig en kjol och den lyfte han snabbt upp när han fått mig över sitt knä och drog därefter ner mina trosor till knävecken.

Genast började han smiska min bara stjärt och jag skrek till, inte direkt av smärta, men av överraskning. Men snart började jag tjuta av svedan som bara växte. Min farbror viste verkligen hur små flickor skulle agas och snart rann tårarna ner för mina kinder.

Jag vet inte hur länge jag fick smisk, men när jag trodde att jag skulle gå i bitar så slutade farbror äntligen. Jag fick hjälp att resa mig upp och sedan sa min farbror till mig att jag skulle gå och ställa mig bredvid Maria i köket. Jag fick inte ta på mina trosor och min stjärt skulle vara synligt hela tiden.

När jag kom ner i köket såg jag att Maria stod med näsan inne i ett hörn och sin röda svullna stjärt helt synligt. Jag ställe mig bredvid henne och där fick vi stå en bra stund. Farbror kom in i köket och satte sig ner vid bordet och började läsa en tidning. Efter en stund lade han den ifrån sig och röt till oss båda att komma fram till honom.

Han frågade Maria varför hon hade fått smisk och hon svarade att hon lekt på vägen vilket hon inte fick. Därefter frågade han mig samma fråga och jag svarade lika med samma svar. Därefter sa farbror till oss att vi skulle gå till våra rum och stanna där tills kvällsmaten och efter kvällsmaten skulle vi genast gå och lägga oss.

Vi gick upp till våra rum och resten av dagen låg jag på mage på sängen. Vid kvällsmat gjorde det fortfarande ont att sitta på de hårda stolarna, men jag vågade inte klaga och jag såg att även Maria vred på sig där hon satt.

Efter denna händelsen så började även far att använda smisk som straff och det gjorde han ända fram till den dag jag gifte mig. För det mesta fick jag smisk ca 1-2 gånger per månad. Min mor lät far sköta detta och tyckte att det var bra. Jag tyckte aldrig om agan, men fann mig i det och skulle nog inte kunna leva utan att något då och då gav mig smisk.

NyareÄldre