En oväntad julklapp

Min syster och jag fick tidigt en styvmor som var mycket sträng. Hon hotade ofta med "stryk på bara stjärten" och hon höll sitt löfte i hög grad. Om vi tidigare fått smäll enstaka gånger av vår far så blev det nu verkligen "andra bullar" av. För minsta småsak kom hennes favoritredskap björkriset - som hon ständigt hade stående i källaren i en hink med grovsaltat vatten - fram och så åkte byxor och trosor ned och så vankades det hårdhänt risbastu på bara stjärten liggande över hennes knän. Också pappa började aga oss mer och omväxlade med vår styvmor - vi kan kalla henne för Marie-Louise - i att utföra bastonaderna. Ofta kunde antingen pappa eller Marie-Louise hålla oss nedtryckta över en köksstol eller köksbordet medan den andra utförde agan. Om jag och min syster ansågs behöva en risbastu samtidigt, tog pappa och Marie-Louise "hand om" en av oss var och så låg vi där över varsitt knä - ofta stortjutande av svedan - medan risen höjdes och sänktes i rytmisk och obarmhärtig takt över våra rödstrimmiga och allt ömmare bakdelar!

Men det var inte bara riset som användes, även andra redskap kom till flitig användning när våra förseelser kanske inte ansågs förtjäna ett "riktigt kok stryk", som livremmar, skor, linjaler, eller bara handen. När vi blev större infördes mattpiskaren (Som sved ordentligt!) och rottingen - stryket skulle fortfarande utdelas utan några skyddande föremål mellan tuktoredskapet och huden.

Det var inte bara i bestraffande syfte som aga utdelades utan också i "uppfostrande", utan att vi egentligen gjort oss skyldiga till någonting och vi kunde därför aldrig veta när Marie-Louise - eller för den delen också pappa - ansåg att vi "behövde" ett kok stryk! Det värsta var när jag och min syster väcktes tidigt - ibland halv fem på morgonen och fortfar-ande sömndruckna fick stiga upp ur våra varma sängar, ta av oss nattlinnena, i den kalla morgonluften (vi hade vårt rum på vinden), föra ned trosorna och knäböja vid våra sängar och ta emot en ordentlig risbastu på våra huttrande små flick-stjärtar!

Marie-Louise fortsatte att aga oss långt upp i tonåren och tycktes njuta av det i fulla drag. Enhändelse som jag särskilt kommer ihåg var en jul när vi var kanske 15-16 år gamla och hade sett fram emot julafton särskilt mycket. Jag önskade mig ett par nya skidor och min syster ett par skridskor. Vi blev så till oss att vi inte pratade om annat än de där skidorna och skridskorna och Marie-Louise blev irriterad och sa att vi "tjatade"! När julafton kom och tiden för julklapps-utdelningen närmade sig satt vi där förväntans-fulla och uppklädda i våra bästa kläder och dessutom vattenkammade och "näpna"!

Så kom tomten (Det var ofta Marie-Louise pappa - även han stark anhängare av "smisk på stjärten"! När Marie-Louise berättade om sin barndom verkade det som hon sällan "gjorde" någonting annat än förde ned underbyxorna för att få smörj med björkriset eller rottingen för något begånget "brott"!) Han frågade om det fanns "några snälla barn" närvarande och vi svarade entusiastiskt "JA!" Men när han sedan frågade om det var riktigt sant och Marie-Louise sa att vi varit "mycket olydiga" under året, blev tomten till synes mycket betänksam.

Det slutade med att han drog in våra julklappar, men samtidigt konstaterade att han hade "någonting annat" åt oss djupt nere i säcken och sa åt oss att komma fram och hämta det. Jag och min syster reste oss och gick fram till tomten - som plötsligt verkade riktigt skräckinjagande och inte alls särskilt vänlig. Jag stoppade ned handen i säcken och kände något hårt och torrt mot mina fingrar. "Ta upp det du!" Sa tomten och jag plockade fram - ett LÅNGT OCH GROVT BJÖRKRIS!

Vi blev förstås riktigt skrämda och ännu värre blev det när tomten frågade Marie-Louise och pappa om vi inte gjort oss förtjänta av risbastu, som han mer än gärna skulle ge oss, för som han sa: "snälla barn får klappar och stygga barn ris av tomten"! Svaret kunde bara bli ett! Tomten sa: "Vem ska vi börja med?" Han såg på mig: "Kanske med dig eftersom du är äldst. Ta av dig kjolen och lägg den över ryggstödet på fåtöljen!" Jag lydde snyftande och stod där i trosor och min fina blus. Tomten ville att jag även skulle ta av den men Marie-Louise sa hånfullt: "Hon tycker att hon är så fin i blusen så låt henne behålla den på!" "Dra ned trosorna! "Motvilligt och rodnande förde jag ned underbyxorna till knäna, men tomten var inte nöjd. "Ända ned till anklarna!" Befallde han strängt. Jag stod där med min blottade hårbuske och jag kunde svära på att tomtens blick var fäst på den håriga triangeln mellan mina ben. "Ställ dig bredbent!" Befallde tomten och njöt tydligen av anblicken och de fasta tonårsbrösten som skymtade under blusen. Sedan fick min syster hämta en stol åt honom och han satte sig till rätta och slog riset prövande mot händerna. Han klappade på knäna. "Kom hit min unga dam och lägg dig över knäna!"

Jag tog plats och jag kunde inte undgå att märka att tomtens penis var stor och styv och hur han tryckte min nakna underkropp mot sitt skrev. Så började risbastun, först med relativt lätta slag, men sedan med allt hårdare rapp och till sist med tomtens hela styrka! Jag skrek och grät men bastonaden utfördes obarmhärtigt och stjärten sved som eld. KLATSCH... OUUIAJH....KLATSCH....OUUUIJ....och så med stegrad frekvens KLATSCH...KLATSCH....KLATSCH....AJJJ...KLATSCH....KLATSCH....Det verkade som en evighet, men till sist slutade han och så råkade min syster ut för samma behandling - bara med det tillägget att hon måste ta av sig sin blus och visa sina jungfruliga (Nå ja hon hade redan knullat med en av killarna i sin klass!) knoppande bröst i fullständigt fritt till-stånd, vilket jag sluppit!

Det var två flickor med mycket ömma och röda stjärtar som gick och la sig den kvällen - utan julklappar! Så kom Marie-Louise in i vårt rum! "Jag lägger något här på ert nattduksbord, som kommer väl till pass i morgon bitti!" Sedan hon gått ut ur rummet och stängt dörren bakom sig, smög vi upp för att titta vad det var - det var det BJÖRKRIS SOM TOMTEN ANVÄNT TILL AVSTRAFFNINGEN!

NyareÄldre