Ett kort samtal om smisk

När jag var 18 - 19 år gick jag gymnasiet i USA. Jag har skrivit mycket här på smisksidan om min stränga men inte helt ovanliga uppfostran bland flickor där jag bodde. Spanking var laddat och pinsamt men ändå ganska vanligt i många hem och tillåtet enligt lag.
Jag tycker det pratas ganska lite om smisk här i Sverige. men det beror väl på att det är förbjudet enligt lag i uppfostran här.
I USA var snack om spanking, hot om smäll ganska vanligt förstås. Och jag tycker bara orden "smisk" eller "smäll" är pirrande pinsamma och engelska ordet " spanking" och då i tonåren visste jag ju att jag tillhörde den skaran på jordklotet som när som helst kunde få det om jag inte skötte mig. D.v.s flickor jäntor girls i övre tonåren till 19 - 20 årsåldern som ansågs speciellt lämpliga för att ta emot den här sortens genanta men effektiva bestraffningar på sina runda bakdelar.
Jag minns en gång en konversation jag hade med en ung lärarinna då jag var 19 år.

Hon påminde om den unga vita lärarinnan i " Boston public" och var både modern och engagerad men ändå sträng. Fast hon var så ung var det många äldre lärare som var mycket mer poppis.
Jag hade kommit försent till lektionen ett antal gånger för mycket och hon bad mig stanna kvar för ett samtal.
Jag fruktade inget annat än samtal eftersom jag visste att just den här lärarinnan inte var mycket för fysiska bestraffningar.
Jag själv minns att jag var klädd som jag ofta var just då, i gympadojjor, åtsittande snickarjeans med hängslen, mitt mörka hår i tofsar och plutade medvetet mycket om mina tjocka läppar inspirerad som jag var av " Betty Blue" filmen och tjejen som spelade huvudrollen.

När jag kom fram till lärarinnan vid katedern sa hon:

"Du förstår att jag måste skicka med ett meddelande till din mor om dessa förseningar. jag kommer vilja att hon tar kontakt med mig i slutet av veckan så får vi prata om detta problem som gått alldeles för långt".

På ett ögonblick blev jag väldigt rädd och liten. Ville ABSOLUT INTE få med mig anmärkning hem. Visste att jag skulle hamna " i real trouble" med mamma och fruktade en mycket pinsam och smärtsam stund över mammas knä, eftersom jag strulat en hel del på sista tiden och det lång tid hade gått sedan jag fått smisk senast, och detta kunde vara droppen.
Jag protesterade med full arsenal och förklarade länge att jag skulle skärpa mig.
”Snälla! Snälla! Jag gör vad som helst men låt bli att tala med mamma om saken" Jag lovar att alltid komma i tid. min klocka är trasig etc etc.”

Som hon förstod hela min situation och läste fruktan i mina ögon sa fröken:
”Är du rädd för att din mamma ska ge dig smäll om hon får reda på detta?”
Jag nickade mycket skamsen över att behöva erkänna detta som 19 årig ung flickkvinna.
I rodnade la jag till medan jag såg i golvet. "Mamma kommer att smiska mig jättesträngt."

Fröken blev tyst en stund sen sa hon:
"Visserligen är jag i princip emot fysiska bestraffningar speciellt i din ålder. Men jag tror kanske ändå att lite smäll på stjärten av mamma kanske är just vad en flicka som du behöver just nu för att få en tankeställare över detta oansvariga beteende".

Hon vek tydligt ihop lappen och gav den till mig och fortsatte:
”Jag hoppas att jag ska slippa i fortsättningen att skicka med dig lappar hem som betyder att du får smäll, men det är förstås helt upp till dig".

Jag anade frökens medlidsamma blick på min rumpa när jag vände mig om och gick ut

När jag kom tillbaka till skolan nästa dag, skamsen över smisket mamma förstås gett mig på kvällen när jag lämnat över lappen, gav jag fröken så snabbt och diskret som möjligt tillbaka påskriften av mamma.
Där stod:
”Jag blev mycket upprörd över denna nyhet och vi ska självklart ha ett samtal om saken.
Klara har just fått ordentligt med smäll och innan jag skickade henne i säng hade jag ett mycket allvarligt samtal med henne"
Therese”

Jag skyndade mig tillbaka till min bänk.
Generad, mycket generad att veta att fröken visste. . tyckte nästan att fröken tittade på mig speciellt efter det där. Att hon kollade in min rumpa och visste vad den fick ibland och så men det var nog bara inbillning.

NyareÄldre