Orättvisa straff

Följande inlägg är från Antifeministiska samfundets diskussionsforum. Berättelsen är med all sannolikhet inte sann, men kan vara rolig att läsa ändå.


2002-11-10 05:05:09 AV: Renata


I Hong Kong så är det vanligt med att man får spöstraff. Ungefär 1000 personer får det varje år, och det är inte konstigare än att man får böter.
Man får ett brev om att man ska inställa sig på en polisstation för att få straffet utfört. Det kan vara för snatteri, eller för man inte betalat elräkningen (ja, man kan få straff för man inte betalat den...).

Jag bodde i HongKong i två år under 80-talet. En gång blev jag anmäld för snatteri när jag bara hade glömt att betala för ett par t-shirtar. Jag blev anmäld och fick sedan ett brev att jag skulle "inställa" mig på en polisstation en viss tid för att få fyra slag med "käppen". (Four strikes by the cane)

Det jag är irriterad över är att killar (som var i majoritet av dom som fick slag med käppen) fick lägga sig över "plinten" och fick benen hopbundna. HOPbundna. Deras ben var alltså ihop. De fick också ett pungskydd så att deras "ädla delar" inte skulle råka träffas av käppen. Sedan fick de slagen mot stjärten och skinkorna.
Kvinnorna däremot, som jag, vi fick benen fastbundna på sidan av plinten. Inget skydd. De sa att det var större träffyta för käppen och då gjorde den mindre skada.

Men för den som vet lite om kvinnor så har man känsliga delar mellan benen.

Visst, skinkorna fick ta det mesta, men även mellan benen träffades man. Jag träffades hårt på vulvan flera gånger och efter att ha pratat med andra kvinnor som också fått spöstraffet, så förstod jag att det hade alla gjort.

Hur är straff utformade? För män eller för kvinnor? Varför tar de inte hänsyn till kvinnor??


2002-11-10 12:34:27 AV: N

Om du hade haft pung så kanske du hade förstått skillnaden. :)

Jag lovar att det är en milsvid skillnad..


2002-11-10 16:55:11 AV: Renata

Problemet är kanske att straffet bestäms och utförs av såna MED pung på såna UTAN pung. Jag pratade med en vietnamesisk tjej som fått 10 slag med käppen. Efter 4 slag hade hon bett att dom skulle slå lite längre bak för hon sa hon blev träffad runt könet. Och vad svarade dom? jo. Du får ta slagen där dom kommer och det bestämmer vi!. Jag vet att pungen är känslig men vet dom som ger straff att blygdläppar är känsliga?


2002-11-10 17:35:07 AV: N

Ja, det vet de nog. De flesta män vet det. Mannens ollon har ungefär samma känslighet som blygdläpparna hos kvinnan. Men pungkulorna...du anar inte vad det kan göra ont..


2002-11-10 18:23:47 AV: Renata

Det kan jag ju egentligen inte förstå... Men du kan inte heller förstå. En annan sak som kan hända för kvinnor om de drabbas av det här straffet är att anus blir skadat. För männen som får ha benen ihop händer inte det här men jag har pratat med flera kvinnor som i många månader efter straffet haft skador på anus. Jag själv drabbades inte av det tack och lov men jag fick "bara" 4 slag också.

Ibland tänker jag att män tror att vi är "saker" utan känslor och där de kan behandla oss som de vill utan minsta tanke på att vi kanske också är människor.

Jag tror inte dom som ger spöstraff på kvinnor tänker "det här är en annan människa. Jag måste vara försiktig med hennes kroppsöppningar. Hon ska leva ett liv också efter bestraffningen." utan jag tror de inte riktigt bryr sig.


2002-11-10 14:08:22 AV: Nilsson

Att straffen är utformade med tanke på män kanske beror på att det är män som oftast drabbas av straffen.

Kvinnor är nog "undantagsfall" som man inte har tänkt på. Att männen får ett skydd för pungen kan jag förstå. Den är oerhört känslig och även om jag förstår att dom kvinnliga könsdelarna också är känsliga så är jag tveksam till om smärtan vore lika stor för en kvinna. Men visst tycker jag kvinnor kan få någon slags skydd också. Varför tar inte kvinnor initiativ själva till det? Bättre är väl att ta initiativ, komma med ett konkret förslag istället för att klaga i efterhand på att det är orättvist. Jag tror knappast myndigheterna skulle säga "nej vi tillåter inte att kvinnor har skydd", utan de har nog bara inte tänkt på det.

Var det en kvinna som utförde straffet? Var män med i rummet där straffet utfördes?


2002-11-10 16:56:55 AV: Renata

Det var en man som gjorde straffet, och det var ungefär 10 män i rummet. Ingen kvinna. Borde inte kvinnor göra ett sådant här straff på en kvinna? Man känner sig inte särskilt bra när man ligger med stjärten i vädret inför alla karlar.


2002-11-10 14:45:30 Av: Håkan

Usch då!

Vad hænder om man inte infinner sig på polis stationen?

Ær det lika straff før Kineser som utlænningar?

Jag kan tænka mig de som har en sadomaschokistisk læggning skulle trivas i Hongkong!
:)


2002-11-10 16:59:13 AV: Renata

"Vad hænder om man inte infinner sig på polis stationen?"

Man blir efterlyst. Jag vet faktiskt inte vad som händer men man blir väl gripen och får straffet.

"Ær det lika straff før Kineser som utlænningar?"

Ja. I princip. Domstolarna här är inte särskilt "diplomatiska och sentimentala". Men visst, jag tror att lite så tänker de på att man är västerlänning.

"Jag kan tænka mig de som har en sadomaschokistisk læggning skulle trivas i Hongkong!
:)"

Ja, ha ha! Måste bara säga att sådant här är inte något som masochister ens skulle gilla. Det är en avstraffning. Punkt slut. Inte "sexigt" på något sätt utan kliniskt. Som att gå till tandläkaren, ungefär.


2002-11-10 17:49:50 AV: phulingen

Det jag nu skriver låter kanske hårt, och jag vill börja med att understryka att det inte är ett förklätt sätt att säga, rätt åt dej.

Till att börja med har jag ännu aldrig glömt att betala för det jag tar med mej, men jag blir väl senil jag också, vad det lider.

Om vi ska jämföra våra olika kroppsdelar så motsvaras testiklarna i första hand av äggstockarna, och såvida straffets syfte inte är att göra syndaren steril har jag viss förståelse för pungskyddet.
Vet du om penis omfattades av skyddet?

Din sista fråga, hur straffen är utformade, är den generell, eller kulturell?
Varför kineser inte tar hänsyn till kvinnor har jag faktiskt ingen aning om. Jag har heller ingen möjlighet att påverka dem, annars hade jag gärna gjort gemensam sak med dej i ämnet.

Att rakt motsatta förhållande råder i t.ex. Sverige tas upp i en kommande doktorsavhandling vid Stockholms universitet.


Kommer du att göra gemensam sak med mej?


2002-11-10 18:55:56 AV: Renata

Jag är egentligen inte missnöjd med straffet. Det var förståligt, men jag begick helt enkelt ett misstag. Jag tänkte inte ta dom där sakerna. Jag är ingen tjuv. Men jag förstår att man trodde jag var en tjuv. Går man ut från en affär med obetalda saker så är man ju "tjuv". Jag vet inte hur man ska ursäkta det men jag glömde faktiskt betala.

"jag har viss förståelse för pungskyddet. Vet du om penis omfattades av skyddet?"

Jag vet inte om penisen skyddades men jag kan inte tro att den träffades av käppen. Penisen är ju framför pungen och jag tror inte att den träffades på någon (men jag vet inte). Man sätter en slags "läderkupa" för att täcka pungen.


2002-11-10 19:33:29 AV: Peter

Du skriver att du inte är missnöjd med själva straffet! Är det inte ett ganska grymt straff?Det måste ju ha gjort fruktansvärt ont och lämnat märken i flera dagar. Det måste ju också vara oerhört förnedrande. Speciellt om man är kvinna och omgiven av en massa män som tittar på. Gavs straffet verkligen på naken stjärt?

Tycker du att vi borde införa spöstraff i Sverige också? Jag kan faktiskt tänka mig en och annan som förtjänar lite spö, he he.


2002-11-10 21:40:03 AV: Renata

Jag är nog missnöjd med straffet, men inte förvånad. Jag förstår att jag fick straffet. Det var inte rättvist men jag förstår. Straffet är grymmare än man tror. Jag tänkte "jag springer väl dit efter jobbet och får det hela överstökat". Fyra slag. Det låter inte så illa. Men varje slag var ett helvete! Det gjorde så fruktansvärt ont!! Huden sprack och blodet rann. Jag kunde inte sitta ordentligt på två månader. Märkena satt kvar länge! I ett par år, och jag tror kanske de syns fortfarande. Ja det var på naken stjärt straffet gavs.

NyareÄldre