God omgang med ris

Jeg var 9 år den gangen og husker det veldig godt. Selv har jeg fått ris kun 3 ganger tilsammen. De to første gangene var av min mamma siden hun var hjemmeværende og det var vel en 5-6 løse dask på baken. Men den 3.gangen jeg fikk ris satte virkelig spor i meg.

Jeg gikk i 3.klasse og skulle vært på pianoundervisning. Min venninne ville være med å høre på pianoundervisningen. Jeg hadde fått penger til å kjøpe meg nytt trikkekort, men min venninne og jeg ville heller kjøpe oss godterier for pengene og det gjorde vi. Selv fikk jeg dårlig samvittighet og angret fryktelig på det jeg hadde gjort. Jeg visste jo at pengene skulle brukes til noe helt annet. Ettermiddagen forløp seg som normalt, men like før jeg skulle gå på rommet og gjøre lekser spurte mamma meg om jeg hadde kjøpt meg trikkekort. Jeg prøvde alt og vri meg unna sannheten. Det endte med 30 minutter med skjenn av mamma før jeg innrømmet sannheten. Min mamma avsluttet med å si: "Gå inn å fortell hva du har gjort til pappa."

Jeg husker godt at pappa satt og så på TV da jeg kom inn på stua og fortalte at jeg hadde brukt opp pengne. Han reiste seg fra stolen og kom mot meg, tok meg hardt i nakken og førte meg ned på rommet mitt. Der gikk han bort til vinduet, lukket, gikk bort til sengen og satte seg og ba meg sette meg ned på sengen. Selv hadde jeg ingen anelse om hva som skulle skje, fordi jeg aldri hadde fått ris av min pappa før. Pappa sa: "Av med genseren og ta på deg nattkjolen." Jeg gjorde det. Så sa han: "Av med buksen." Jeg dro ned glidelåset, kneppet opp knappen og dro den av meg. Til slutt sa han: "Av med trusa." Selvsagt begynte jeg å ane noe nå, og begynte å grue meg for det som skulle skje. Etter trusen var av sa min pappa: "Vend deg over." "Nei", sa jeg. Min pappa gjentok strengt: "Vend deg over", og tok meg hardt i nakken og la meg over sine knær.

Det første riseslaget kom fort og uventet. "Klask." "Klask, klask, klask, klask, klask." Han fortsatte å rise meg samme tempo. "Klask, klask, klask, klask, klask,klask, klask, klask, klask, klask." Jeg hylskreik, snuftet og bad: "Slutt", "Jeg vil ikke ha ris", "Jeg har fått nok ris" og "Stopp", men dette tok ikke min pappa hensyn til. Jeg vred meg, prøvde å beskytte baken med hendene og sprellet med beina, men riseslagene fortsatte: "Klask, klask, klask, klask, klask, klask, klask".

Tror jeg fikk 23 riseslag på baken før min pappa stoppet, og det var en lettelse da min pappa sa: "Og nå skal du legge deg." Jeg gråt og snuftet fortsatt etter jeg la meg fordi baken svidde noe aldeles forferdelig. Den var nok kanskje litt rød også, men det var en velfortjent straff jeg hadde fått. Den kvelden var det ei 9 år gammel jente som angret på det hun hadde gjort og som gråt seg i søvn etter å ha fått så mye ris på baken som hun aldri før hadde fått.

NyareÄldre