Min första risbastu

Jag är en tjej på 25 år som läst denna sida några gånger med stOOOOrt intresse och vill då bidraga med mina erfarenheter samt tankar kring ämnet ifråga.

Jag och min 3 år yngre syster har växt upp i ett förhållandevis strängt hem. Våra föräldrar fick barn ganska sent, fick mej när dom var över 35 år och dom är ganska djupt kristna och tror mycket på aga som uppfostringsmetod.

Som liten flicka var jag snäll som ljuset och gjorde egentligen inga dumheter alls, visste att min mor höll ganska strama tyglar och hade mycket respekt för henne.

Smisk är något som jag känt samband till så länge jag kan minnas och redan som 9-10 åring kände jag en längtan efter att få smisk men vågade naturligtvis inte utmana mina föräldrar till den grad att dom skulle smiska mej.

Men vid tonåren förändrades min attityd som den ju gör med dom flesta tonåringar. Jag blev allt kaxigare mot mina föräldrar och min mor varnade mej för mitt sätt att argumentera med henne och min far.
En dag gav hon mej till slut en rejäl örfil när jag sagt nåt spydigt. Sen skickade hon mej till mitt rum där jag fick stanna och skämmas resten av dagen. Denna örfil som var den första kontakten jag hade med aga fick mej att verkligen göra uppror.

Nån vecka efter hade jag och min kompis (kan kalla henne Helena) beslutat oss för att prova på att röka. Ingen av oss vågade skaffa cigaretter, så vi frågade en några år äldre kille om han ville köpa åt oss, vilket han gjorde.

Vi satte oss på en bänk vid en stig utanför folkparken nära skogen och tjuvrökte. Där brukade ingen komma, men just som vi satt där och blossade så kom Helenas granne förbi, en äldre riktig skvallertant och hon kände förstås igen oss och tittade missbelåtet på oss och gick vidare.
AJ AJ AJ sa Helena, inte bra. Tänk om hon tjallar till mina föräldrar sa hon.
Vi slängde resten av ciggen i en papperskorg och hoppades på att inget skulle hända. Vi gick hem till varsitt och sa att vi syns imorgon.

När jag kom hem var jag nervös för att mina föräldrar skulle ha underrättats att jag hade smygrökt. Samtidigt tänkte jag just på att jag kanske kommer få smisk om dom får reda på vad jag har gjort, vilket samtidigt kändes pirrigt och spännande men ändå läskigt. Men jag ville absolut inte ha nån mer örfil, för det var inte skönt att få. Men inget hände när jag kom hem, vi klarade oss tänkte jag.

Nån timme senare ringde det i telefonen och efter några minuter ropade min mor på mej att jag skulle komma in i köket. Jag tänkte inte ens tanken på vem det var som hade ringt. Min mor frågade mej vad jag och Helena hade gjort för några timmar sen. Inget särskilt svarade jag då, och förstod med ens vad det var frågan om och blev knäsvag.

Jaså sa min mor....så du har inget att berätta för mej menar du sa hon!!! eeeeehh......sa jag.

Hon gick fram till mej och luktade på mina kläder och nog luktade det fimp av dem.

- Okej sa jag......jag och Helena har provat att röka......förlåt.....ville bara testa.

Och min mor höjde handflatan i luften och jag fick återigen en rejäl örfil. Jag började gråta och bad återigen om ursäkt och sa att det var bara några bloss och jag ska aldrig göra om det. Men nu var måttet rågat.
- Du är 15 år Jessica sa min mor, gammal nog för att ta konsekvenserna. Jag har varnat dej för vad som kommer hända om du gör något sådant här. Det här kan jag under inga som helst omständigheter acceptera sa hon strängt.
- Vad menar du mamma, sa jag.

- Du begriper väl att du måste ha ett ordentligt straff när du har gjort något sådant här, sa hon.

- Joo..kanske det, sa jag.

- Jag måste tyvärr meddela dej om att du nu har tjänat ihop till din första risbastu sa hon.

- Jag blev helt tom inombords, kunde knappt begripa vad hon sa.
- Hon väntade på en reaktion från mej, men jag blev som stum.

- Nu går du upp på ditt rum och väntar på mej där sa hon. Jag skall gå ut och bryta ris under tiden sa hon.

Väntan blev till en evighet, jag satt på sängen och visste inte vad jag skulle ta mej till med, vad kunde jag göra?
Men undermedvetet kände jag pirret och känslan att nu ska jag få smisk.

Hon kom in i mitt rum med en hel hög kvistar som hon bundit ihop.

Det var ganska sent på kvällen så min mor sa att det var lika bra att jag klädde av mej allt.
Helt naken tänkte jag !!!!!!!!!

Jag drog av mej allt på överkroppen först och knäppte sen upp jeansen och drog av dem inför min mors syn. Sist av allt vände jag stjärten emot henne och drog av mej trosorna.

Jag var nu helt naken inför min mors ögon. Hon såg min nakna stjärt för första gången på många år.
Hon beordrade mej att lägga mej platt på magen i min säng och lägga händerna ovanpå kudden. Jag lydde givetvis. Tur att syrran och pappa inte är hemma tänkte jag.

Jag låg stilla och tittade snett bakom axeln för att se vad hon gjorde.
Hon grep tag i riskvistarna och ställde sej vid min stjärt.
Titta framåt i väggen Jessica sa hon.

- Och nu vill jag inte se några händer som försöker skydda stjärten på dej eller att du försöker vrida dej. Du ska ligga still sa hon.

- Jag ska, sa jag.

Första rappet träffade mitt på båda skinkorna på nedersidan av stjärten och jag kved till. Sen höjde hon tempot efter några rapp och jag började gråta. Det var inte alls så skönt att få smisk som jag hade trott. Men jag var så rädd att jag inte vågade göra annat än ligga still under hela risbastun. Efter ett tag slutade hon.
- Ligg still sa hon då.
Det hade blivit varmt åt henne också. Hon tog av sej tröjan hon hade på sej och grep riskvistarna på nytt och fortsatte sen att risa mej. Ännu hårdare kändes det nästan som. Och då gallskrek jag. Jag vrålade ut smärtan genom min mun. Riset gick djupare och djupare in i min hud och det som i början bara sved hade nu börjat bränna och sticka.

Vet inte hur länge hon risade mej men till slut var hon färdig med mej. Jag var helt genomsvett, jag låg och skakade och grät högt. Gå in och duscha sa min mor strängt. Jag sprang naken och gråtande in i badrummet och tittade mej i spegeln.
Det hade slagit hål på min hud på båda skinkornas nederdel samt att resten av stjärten och nederdelen av låren samt var strimmigt lila-röd. Även svanken hade träffats av riset.

Jag stod och tittade i spegeln länge. Till slut kom min mor in och skruvade på vattnet och nästan förde in mej i duschen.

Efteråt när jag kom ut hade min mor sansat sej och hon tog av mej badhandduken som jag svept runt midjan och bad mej att återigen lägga mej på magen. Återigen stod jag naken framför henne, lade mej på magen och visste inte vad som skulle ske nu.

Hon gned in nån salva på stjärten och det verkade som att hon ångrade sej lite över att hon risat mej så hårt. Hon sa att jag får absolut inte röka mera.
- Du förstår varför jag har risat dej så hårt va, sa hon.

- Det är för ditt eget bästa sa hon.

Jag sa att jag förstod och ställde mej upp och fick en kram av mamma som sen sa god natt och gick ut ur rummet. Själv låg jag naken den natten liggandes på magen på grund av svedan. Somnade gjorde jag först nån gång på morgonen.

Mamma kom in och väckte mej på morgonen och hon var märkbart ångerfull över den hårda agan hon delat ut när hon fick se min stjärt i efterhand. Detta var min första och värsta bestraffning jag fick av min mor. Jag kom dock att få smisk vid något tillfälle ytterligare av min mor. Men då under andra omständigheter, kan berätta det nån annan gång.

Men jag tror att denna första omgång påverkade mitt intresse ytterligare. Tanken på denna omgången känns idag ändå som ett speciellt minne trots att jag inte gillade det då. Varje gång jag möter en kvinna på typ gatan, affären etc. i 50-60 årsåldern som ser lite sträng ut så tänker jag på smisk. Och om jag har t.ex. tajts på mej som sitter åt riktigt kring stjärten så vänder jag stjärten mot dem lite sådär oskyldigt och hoppas på att dom ska titta på den och tänka att dom skulle vilja ge mej smisk. Jag blir i all fall kåt av tanken.

Det finns en kvinna i mitt bostadshus som jag försöker få samma tvättider som. Och när vi får samma tider så sätter jag alltid på mej typ tajtsen eller ett par tunna riktigt tajta lack-byxor.

Hon brukar kommentera att dom sitter fint på mej och har klappat mej över stjärten ibland. Skulle vilja fråga henne om hon vill ge mej smisk.....men det vågar jag nog inte !

NyareÄldre