Grannfruns symöte

Det var sommar. Jag hade sommarlov. Detta var för många år sedan. Jag var 15 år. Jag låg ute på en filt på gräset i vår trädgård. Pappa klippte några rosenbuskar vill jag minnas och mamma påtade väl i något land. Jag låg och tyckte det var så behagligt och skönt men rätt var det va så började en massa "kärringar" som jag utryckte mej att tjattra i granngården. Det var grannfrun som skulle ha ett av sina symöten ute. Och dom tjattrade och hade sej och jag tröttnade och råka av min dumhet att skrika: "Kan man få lite lugn och ro här och sluta tjattra kärringjävlar".
Dom höjde på sina ögonbryn och någon sa: ”Har inte dina föräldrar lärt dej lite vett och etikett va? Säger man verkligen så?”
Min pappa hade visst hört detta och sa: ”Nej det gör man inte men jag ska ta med henne in och hon ska få sig en omgång så hon tiger. Jag uppfostrar min dotter så ni vet.”

Väl inne i huset var pappa jättearg.
Han sa: ”Du har varit så uppstudsig den senaste tiden så nu är det dags för en ordentlig aga. Jag tycker att du går upp på ditt rum och tar av dej din bikini och tar på dej ditt nattlinne men ta inga trosor på dej. Jag kommer om en stund.”
Jag kände den där känslan inom mej att nu kommer det att göra ont. Men jag undrade vad pappa hade tänkt för aga den här gången. Han varierade ofta mellan olika redskap. Ibland var det mattpiskan, ibland läderremmen, eller ett nyplockat ris.. jo han varierade som sagt.
Steg i trappan hördes och in kom pappa med en hårborste i trä och mattpiskan.
Jag sa: ”Ska du slå med båda redskapen?”
Pappa: ”Ja lilla Linda. Hårborsten ska jag ha som uppvärmning på dej medans mattpiskan få göra grovjobbet på dej sedan.”
Jag: ”Men, men...”
”Inga men” sa pappa.. ”kom och lägg dej över mitt knä nu istället så vi får detta överstökat.”
Jag lade mej över pappas knän och han drog upp nattlinnet på mej så att hela stjärten och en bit på ryggen blottades.
”Jag kommer att slå dej 10 slag med borsten och jag vill att du räknar dom högt för mej.”


Jag nickade.
Pappa höjde den tunga träborsten.
Smack! Ett...
Smack! Två..åå Smack! Tre... skrek jag.. Smack! fyyyra... Smack!..f-femm
Smack! sex-ex... Smack! sjuuu Smack! åååttta.... Smack! nioooo.. Smack! Tio...ooo...
”Du var duktig som tog dom rappen bra, men jag har ändrat mej lite nu... du behöver randas för varje otyg du gjort den senaste tiden och tanterna i granngården var 12 stycken som förnedrades av ditt språk så jag har lovat dom att med hjälp av din egna livrem randa din övre stjärtdel och nedre delen av ryggen så kavla upp nattlinnet ännu mer och lägg dig på sängen.”
Pappa tog min livrem som hängde på stolen.
”Är du beredd Linda. Detta gör ont och svider.”
Jag är beredd sa jag och blundade.
Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich!
Pappa stannade upp. Nu tar jag resten över din rygg. Det kommer göra ont men jag tar inte i lika hårt på den med tanke på att den är ömtåligare än stjärten.
Wich! Wich! Wich! Wich! Wich!
”Så, nu har tanterna fått ge dej en läxa, nu återstår mitt jobb med mattpiskaren..du sköter dej duktigt under agan idag Linda och jag ser ut att slippa straffaga dej!”

Jag reste på mej rödgråten och fick lägga mej över stolen. Pappa stod bakom med mattpiskaren som var i flätad rotting och ganska så stor. Den gjorde fruktansvärt ont och han kunde hålla på länge med den.
Pappa sa: ”Nu Linda börjar jag din aga med mattpiskaren. Du behöver inte räkna rappen. Är du beredd?”
Jag bara nickade.
Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! ”SLUTAAAAAA du slår ihjäl mej!!!” Skrek jag...
”Nä Linda det gör jag inte. Jag bara agar dej. Nu motarbetar du ju mej.. det blir straffaga.. men det blir inte med mattpiskaren. Det blir läderremmen igen... men jag var inte klar med mattpiskaren ännu.. så ligg still ett tag till.”
Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang! Pang. Nu är jag klar med den.

”Nu hade din aga varit klar om du inte skrikit åt mej. Så lägg dej över sängen och bered dej på din straffrappning av remmen.”
Jag lade mej i sängen och grät och hulkade.
Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich! Wich!...
Så det var 10 straffrapp. ”Nu får du krypa ner i din säng så kommer mamma med lotion och smörjer din sargade stjärt. För du ska veta att den är alldeles blå och lila. Men det var det värt att få dej på bättre tankar!”

NyareÄldre