HÅRDROCK

I somras var det världens värmebölja. Jag och min kompis Hanna mer eller mindre bosatte oss i duschen, men det hjälpte inte. Svetten rann så fort vi rörde oss. Till slut gav vi upp, klädde oss i avklippta jeans och tunt linne och strosade ut på stan. På en affisch läste vi att "The Pigs" skulle spela på Rockhuset den kvällen. Vi är inga hårdrockfantaster men killarna på bilden såg skithäftiga ut. "Vi går dit" sade Hanna, "det kanske blir kul. Kom hem till mig innan, det finns vin kvar sedan morsans födelsedag."

Fan vad skönt det var att gå på stan lagom fulla en ljum sommarkväll, fortfarande i våra avklippta jeans och linne. Ingen behå.

På Rockhuset var det knökat med folk. Alla halvnakna, det var jättevarmt i den kala före detta industrilokalen. Hög stämning, ingen servering, nästan alla hade plastkassar med sig.

"The Pigs" rusar in på scenen, rafsar åt sig sina instrument och brakar loss. Inget snack. Låt efter låt. De verkar skitförbannade. Enkla, raka texter. De hatar alla tråkiga, fisförnäma jävlar som har tid och råd att odla sin "goda smak"! De hatar syntar och trummaskiner! Rak och ren hårdrock, två gitarrer, bas och trummor.

Jag stirrar på trummisen. En stor fet kille. Pannband, skäggstubb, långt skitigt hår. Varför sitter han inte bakom de andra? Han har ställt trummorna längst fram, vänder höger sida mot publiken. Det ser konstigt ut när han spelar. Han spelar på cymbalerna med vänster hand och med höger hand på en stor golvpuka som han har mellan benen. Jättegrova trumstockar.

Nu blir det andra texter. Sex rakt upp och ner. "I wanna fuck you!" "Come and lick my dick!" Det är jättetrångt, alla frotteras mot varandra. Skönt, man blir kåt. Jag och Hanna har hamnat längst fram vid trummisen. Plötsligt, mellan två låtar reser han sig, tar mig i armen och drar upp mig på scenen! Håller mig med ena handen, tar en mikrofon med den andra och ropar: "Detta är kvällens kåtaste tjej! Nu ska hon få en jätteskön stund!" Säger han och drar ner mig så att jag ligger med magen på golvpukan med ändan mot publiken. Han är jättestark, jag har ingen chans att slita mig loss. Kanske vill jag inte heller.


De drar igång en ny låt. "I wanna spank you, baby!" Han slår stenhårt med sin grova trumstock på min jeansstjärt! Publiken börjar klappa takten. Det gör ont, jag skriker. Det står en mikrofon framför munnen på mig! Låten tar aldrig slut, jag blir svimfärdig av smärtan. Plötsligt drar han ner mina avklippta och börjar slå mig på trosorna med bara handen. Jättehårt, men det känns annorlunda. Smärtan övergår i värme. Värmen sprider sig. Först i underlivet, sedan i hela kroppen. Jag blir skitkåt! Rätt som det är sliter han av mig trosorna som vore de av papper. Ett vrål från publiken. Alla kan se rakt in mellan mina ben. Han sticker in något i fittan på mig! Det är trumstocken! Jättegrov, med en stor knopp i ändan. Han börjar köra den ut och in i takt med musiken. Publiken klappar takten och skriker av upphetsning. Gitarrerna tystnar, ur högtalarna kommer bara mina vällustiga läten, jätteförstärkta. Snabbare och snabbare kör han. Jag skriker högre och högre, det börjar rycka i musklerna, jag sprattlar med ben och armar, jag ser solar och månar, jag exploderar…

Nästa dag vaknar jag upp hemma i min egen säng. Killarna i bandet hade kostat på mig en taxi hem och Hanna hade lurat i morsan att jag svimmat i hettan och trängseln. Morsan går ju på allt.

NyareÄldre